افشای فیش‌های حقوقی بر انتخابات سال آینده موثر است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دهم در گفتگو با زیتون:


زیتون-فیروزه رمضان‌زاده:
ماجرای جنجالی فیش‌های حقوقی غیرمتعارف هر روز ابعاد تازه‌تری پیدا می‌کند و دولت حسن روحانی به رغم موضع تدافعی که در ابتدای انتشار این فیش‌ها داشت حالا خود را مصمم به برخورد با متخلفان نشان می‌دهد. برکناری رییس بانک رفاه کارگران و برکناری رییس و هیات عامل صندوق توسعه ملی از جمله گام‌هایی است که دولت برای کنترل اوضاع برداشته است. حسن روحانی از اسحاق جهانگیری، معاون اول خود نیز خواسته تا همه موارد مربوط به حقوق و پاداش‌های پرداختی به برخی از مدیران دولتی و بانک‌ها را شناسایی و پیگیری کند.
sandogh-tosee«زیتون» در گفتگو با «سید ناصر موسوی لارگانی»٬عضو کمیسیون اقتصادی در مجلس دهم از او درباره اثرات روانی افشاگری حقوق‌ مدیران دولتی پرسیده است. او معتقد است که این ماجرا باعث زیر سوال رفتن اعتبار دولت شده و « احتمالاً بی تاثیر در انتخابات آینده در خرداد ماه ۹۶ نخواهد بود.»
متن کامل گفتگو را بخوانید:
آقای لارگانی، عملکرد و پیگیری دولت حسن روحانی را در مواجهه با موضوع فیش‌های حقوقی نجومی و پرداخت پاداش‌های نامتعارف چطور ارزیابی می‌کنید؟
ببینید، دولت الان واکنش خوبی نسبت به مساله فیش‌های نجومی داشته است. به خصوص دستور روحانی به معاون اول‌اش٬ اقدام منصفانه و خوبی بود اما به نظر من یک مقدار قاطعیت بیشتری باید باشد و این دستورات باید استمرار داشته باشند، یعنی باید با تمامی کسانی که در این زمینه تخلف کرده اند به نوعی برخورد شود، اگر اهمال کاری شود٬ اگر تفاوتی قائل شوند بین متخلفان، قطعاً آن تاثیر لازم را نمی‌گذارد. بنابراین، اگر نزدیک ترین فرد به خود رییس جمهور هم جزو متخلفان باشد باید با فرد متخلف برخورد جدی داشته باشد. از طرف دیگر ریاست مجلس هم اعلام کرده که دیوان محاسبات نیز موضوع فیش‌های حقوقی را پیگیری خواهد کرد. تعدادی از نمایندگان سوالاتی از وزاری دولت روحانی به خصوص وزیر اقتصاد و دارایی در رابطه با پرداخت های نجومی داشته اند.

وقتی سازمان امور مالیاتی موظف است بعد از پرداخت‌ حقوق‌ها٬ مالیات را کسر کند پس قطعاً از پرداخت‌های نجومی اطلاع دارد

این موضوع بعد از تعطیلات عید فطر در دستور کار کمیسیون های مربوطه به ویژه در کمیسیون اقتصادی قرار می گیرد و بعد از بررسی در کمیسیون اقتصادی در صحن علنی مجلی مطرح خواهد شد.
به نظر شما ماجرای افشای فیش‌های حقوقی چه تاثیری بر موقعیت دولت حسن روحانی گذاشته است؟
به نظر من، موضوع فیش‌های حقوقی هم به حیثیت نظام و جمهوری اسلامی ضربه زده و هم به حیثیت دولت، در حال حاضر همه از این مساله صحبت می‌کنند و می‌گویند همه مسولان به نوعی دارند از حقوق‌های غیرمتعارف برخوردار می‌شوند. می‌دانیم که دولت یازدهم با شعار تدبیر و امید برسر کار آمده اما باید در نظر بگیریم افرادی که فیش‌های حقوقی‌شان افشا شده٬ اغلب کسانی هستند که در این دولت منصوب شده‌اند و حکم گرفته‌اند. به رغم این که برخی از این افراد بعد از افشاگری‌ها٬ یا برکنار شده یا استعفا داده اند ولی من فکر می‌کنم دولت تا همین‌جا هم زیر سوال رفته است و این موضوع احتمالاً بی تاثیر در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده نخواهد بود.
برخی از مسولان دولتی از ارائه اطلاعات در مورد فیش حقوقی خود خودداری کرده اند، این نوع مواجهه و خودداری از شفاف سازی٬ چه پیامی را به افکار عمومی منتقل می‌کند؟
ببنید به نظر من باید عملکرد مالی مسوولان شفاف باشد، البته من این نکته را قبلاً گفته‌ام که اطلاع از پرداخت‌های نجومی وجود دارد، یعنی وقتی سازمان امور مالیاتی موظف است بعد از پرداخت حقوق‌ها٬ مالیات را کسر کند پس قطعاً از پرداخت‌های نجومی- اگر در قالب فیش حقوقی باشد- اطلاع دارد، مگر این که در قالب پاداش و چنین پرداخت‌هایی صورت بگیرد، مثلاً در خبر‌ها خوانده‌ایم که به فلان مدیر ۴۰۰ میلیون تومان بابت روز پدر، پاداش داده شده است، بنابراین چنین مواردی، دور از چشم سازمان امور مالیاتی صورت می‌گیرد اما به نظر من سازمان امور مالیاتی از حقوق‌ها ، اطلاع دقیقی دارد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. در حکومت غاصب گذشته که نایب امام زمان نبود هر پرداختی از خزانه دولت می بایست به تائید نماینده دیوان محاسبات که در ادارات دارایی مستقر بود برسد و هر گونه معامله از سوی کارمندان دولت و بستگان انها با سازمان حکومتی نیز بموجب قانون منع شده بود . این مقررات برای عوامل و کارکنان آن حکومت غاصب که از طرف هسته های گزینش هم گزینش نشده بودند و نمیدانستند که نماز میت چند رکعت هست هم دست و پاگیر تلقی نمیشد در نتیجه ما شاهد اختلاس های ملیونی هم نبودیم چه رسد به هزاران میلیاردی و در افشاگری های بعد از انقلاب شکوهمند هم از هیچ اختلاسی در زمان آن حکومت غاصب و فاسد که در راس آن فقیه عادل صائنا لنفسه و مطیعا لامر مولا هم نبود رونمایی نشد ، فقط آن حکومت غاصب نوکر امریکا بود چون از امریکا سلاح مدرن و هواپیمای بوئینگ و غیره میخرید و از چین نمیخرید و پول نفت را هم نقد از خریداران میگرفت و امریکا هم برخلاف چین نوکر خود را مجبور نمیکرد که در ازای نفت جنس بنجل تحویل بگیرد ، پس مرگ برامریکا ، چون امریکا دشمن است .
    چرا امریکا دشمن است ؟
    چون فقهای عادلی چون ولی فقیه و علم الهدا و صدیقی و احمد خاتمی میگویند دشمن است و در این چهار دهه بر ما واضح و مبرهن شده است که فقیه عادل دروغ نمیگوید !

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

آقای خامنه‌ای! رهبر جمهوری اسلامی ایران که بیشتر علاقه دارید خودتان را رهبر «انقلاب» بدانید، شما در تاریخ ۱۴ یا ۱۵ خرداد ۶۸ در مجلس خبرگان رهبری در اظهاراتی در اوج فروتنی فرمودید:««باید خون گریست

ادامه »

چهره‌ی مچاله‌شده از گریه و لابه‌ی بسیارِ او، بِرندی شده بود. بر بالای هر منبری که می‌رفت، در جمعِ هر جماعتی که می‌رفت؛ اشک‌اش

ادامه »

سالها پیش که رهبر جمهوری اسلامی در بزنگاه انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ جنجال سند آموزشی ۲۰۳۰ را به‌پا کرد در

ادامه »