۱۶۵ کشته و ۲۲۵ زخمی در انفجار روز گذشته عراق

زیتون– پس از گذشت یک روز از انفجار بغداد شمار کشته‌ های انفجار روز به بیش از ۱۶۵ نفر و شمار زخمی‌ها به ۲۲۵ رسیده‌ است. 160704084502_iraq_640x360_ap_nocredit
گفته می‌شود یک کامیون یخچال‌دار مملو از مواد منفجره عامل انفجار اول بود که در نیمه شب شنبه در کراده یکی از شلوغ‌ترین مناطق پایتخت عراق و نزدیک مرکز خرید «هادی» منفجر شد.
تصاویری که دقایقی بعد از انفجار گرفته شد، نشان می‌دهد شدت انفجار به اندازه‌ای بوده است که این مرکز خرید پرمشتری و بسیاری از مغازه‌های اطراف در آتش گرفتند.
داعش (دولت اسلامی شام و عراق) مسئولیت این انفجار را برعهده گرفت.
یکی از این نیروهای امدادی در رابطه با وسعت فاجعه ای که صورت گرفته، به خبرگزاری فرانسه گفت: «چند روز وقت لازم داریم تا بتوانیم اجساد قربانیان را شناسایی کنیم. کار خیلی سختی است. فهرست کشته‌ها تا جایی که من دیدم همه اعضای خانواده‌ها را شامل می‌شد٬ پدر و پسرهایش٬ مادر و دخترانش… خانواده‌هایی که همه بر اثر این انفجار با هم کشته شدند.»
دولت عراق پس از وقوع این انفجار سه روز عزای عمومی اعلام کرد؛ هرچند این موضوع خشم مردم را فروننشاند. مردم خشمگین از ناامنی ماشین حیدر عبادی٬ نخست‌وزیر عراق را سنگ باران کردند.
انفجار دوم دقایقی بعد در یکی از مناطق شیعه‌نشین شمال بغداد گزارش شد که گفته می‌شود باعث مرگ پنج نفر دیگر شده است.
بعضی از کاربران شبکه‌های اجتماعی در عراق از این انفجارها به شدت خشمگین هستند و دولت را به خاطر تدابیر امنیتی که به گفته آنها ناکافی بوده٬ مسئول می‌دانند.
ساعاتی پس از انفجار٬ وب‌سایت وزارت کشور عراق هک شد. بی بی سی فارسی نوشت که پس از هک شدن این سایت عکسی روی آن قرار گرفت که یک کودک کشته‌شده را کنار دستگاه‌های بمب‌یاب تقلبی نشان می‌داد.
چند سال پیش یک بازرگان بریتانیایی به خاطر فروختن دستگاه‌های تقلبی بمب‌یاب که در پست‌های بازرسی عراق استفاده می‌شد؛ دستگیر و محاکمه شد. گفته می‌شود آن دستگاه‌ها هنوز هم در پست‌های بازرسی بغداد استفاده می‌شود.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ رویکرد بینامرزی، میان گفتمان‌های مختلف و متضاد ایرانی، نوعی سازش و

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در بازار ارز، قیمت‌ها در

ادامه »

«دحترِ هفت-هشت ماهه‌ای سرش را گذاشته است روی شانه‌ی چپِ مادر، سرش روی شانه‌ی راست‌ش خم شده است و پنداری

ادامه »