افشاگری روزنامه فرانسوی

???? یک سازمان غیردولتی آمریکایی، شرکت‌های فرانسوی سرمایه‌گذار در ایران را تهدید می‌کند

زیتون– روزنامه فرانسوی لوپاریزین سندی را افشا کرد که بر اساس آن یک نهاد قدرتمند آمریکایی شرکت های فرانسوی را از معامله با ایران منع داشته است.

زیتون لوپاریزنبه گزارش «زیتون»، بر اساس  سندی که این روزنامه در روز ۴ اگوست۲۰۱۶ منتشر کرد، یک نهاد غیر دولتی به اسم «متحد علیه ایران هسته‌ای» (United Against Nuclear Iran یا به طور خلاصهUANI ) لابی قدرتمندی را برای عدم معامله دهها شرکت فرانسوی علیه ایران آغاز کرده است.

در بخشی از گزارش این روزنامه آمده است :« UANI سعی می‌کند برای توجیه موضعگیری خود، دلایل اخلاقی بیاورد مانند «سابقه پول‌شویی جمهوری اسلامی و حمایت از تروریسم و سرکوب مردم ایران». با این حال به نظر متخصصانی که با آنها صحبت کردیم، موضوع دنیوی‌تر از این حرف‌هاست. یک مسوول مهم که در مورد این موضوع کار کرده است می‌گوید: «آمریکا به دنبال سهم خود از کیکی به اسم ایران است و فریب هم نمی‌خورد. بهانه‌هایی مانند مسایل مربوط به جغرافیای سیاسی ایران فقط برای سنگ‌اندازی و تهدید استفاده می‌شود تا آمریکا به سهم خود از بازار ایران برسد. در این رقابت، آمریکا بسیار قوی و اروپا بسیار ساده است.»

این روزنامه همچنین با استناد به نظر کارشناسان نوشته است: « از ایرباس به خاطر قرارداد فروش صد هواپیما به ایران به ارزش ۲۴ میلیارد یورو انتقاد می‌کند ولی وقتی نوبت به امضای قرارداد شرکت آمریکایی بویینگ با ایران می‌رسد، با حرارت به مراتب کم‌تری انتقاد می‌کند. در همین حال شرکت جنرال موتورز هم برای صادرات خودرو به ایران، شعبه‌ای در آذربایجان به عنوان همسایه ایران باز کرده است. از ایرباس به خاطر قرارداد فروش صد هواپیما به ایران به ارزش ۲۴ میلیارد یورو انتقاد می‌کند ولی وقتی نوبت به امضای قرارداد شرکت آمریکایی بویینگ با ایران می‌رسد، با حرارت به مراتب کم‌تری انتقاد می‌کند. در همین حال شرکت جنرال موتورز هم برای صادرات خودرو به ایران، شعبه‌ای در آذربایجان به عنوان همسایه ایران باز کرده است.»

زیتون متن کامل این گزارش را جهت اطلاع خوانندگان به نقل از روزنامه «لوپاریزین» منتشر می کند. سند منتشر شده را می توان در این آدرس نیز مشاهده کرد.
با برطرف شدن تحریم ایران، شرکت‌های بزرگ فرانسوی به طرف بازار ایران حمله کرده‌اند، ولی یک سازمان غیر دولتی آمریکایی تلاش دارد مانع آنها شود. تهدید، انتشار اطلاعات دروغ، جاسوسی و … در این مسیر ایران با ۷۸ میلیون جمعیت را به هدفی تبدیل کرده که تمام این ابزارها را مجاز می‌شمارد.
در قلب جنگ اقتصادی جاری بین شرکت‌های غربی، یک نام است که جلوه بیشتری دارد: «متحد علیه ایران هسته‌ای» (United Against Nuclear Iran یا به طور خلاصهUANI ). این گروه در واقع یک لابی فشار است که مسوولیت آن را یک مقام عالی‌رتبه و پنج ستاره سابق موسوم به «قدیمی» برعهده دارد. مشخصات «قدیمی» شبیه مارک دی والاس سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل در دوره ریاست جمهوری جورش بوش، جیم وولسی مدیر سابق سازمان سیا و همچنین گروه دیگری از سیاست‌مداران عالی‌رتبه آمریکایی است.
سازمان UANI در درجه اول سلاح مخفی آمریکایی‌ها در از میدان به در کردن شرکت‌های اروپایی به خصوص فرانسوی از بازار بزرگ ایران است. در بهار گذشته و زمانی که وزیر خارجه ایران به پاریس سفر کرده بود، دست کم دوازه شرکت سرمایه‌دار بزرگ فرانسه امثال ایرباس، توتال و … نامه‌های تهدیدآمیزی دریافت کردند که در آنها گفته شده بود اگر پروژه‌های خود را با ایران پیش ببرند، UANI از آنها شکایت کرده و افکار عمومی آمریکا را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
طبیعتا UANI سعی می‌کند برای توجیه موضعگیری خود، دلایل اخلاقی بیاورد مانند «سابقه پول‌شویی جمهوری اسلامی و حمایت از تروریسم و سرکوب مردم ایران». با این حال به نظر متخصصانی که با آنها صحبت کردیم، موضوع دنیوی‌تر از این حرف‌هاست. یک مسوول مهم که در مورد این موضوع کار کرده است می‌گوید: «آمریکا به دنبال سهم خود از کیکی به اسم ایران است و فریب هم نمی‌خورد. بهانه‌هایی مانند مسایل مربوط به جغرافیای سیاسی ایران فقط برای سنگ‌اندازی و تهدید استفاده می‌شود تا آمریکا به سهم خود از بازار ایران برسد. در این رقابت، آمریکا بسیار قوی و اروپا بسیار ساده است.
فریدون خاوند متخصص روابط بین‌الملل و استاد دانشگاه دکارت پاریس می‌گوید UANI از ایرباس به خاطر قرارداد فروش صد هواپیما به ایران به ارزش ۲۴ میلیارد یورو انتقاد می‌کند ولی وقتی نوبت به امضای قرارداد شرکت آمریکایی بویینگ با ایران می‌رسد، با حرارت به مراتب کم‌تری انتقاد می‌کند. در همین حال شرکت جنرال موتورز هم برای صادرات خودرو به ایران، شعبه‌ای در آذربایجان به عنوان همسایه ایران باز کرده است.

کلیدها:
۱۹۷۹ـ انقلاب ایران پیروز شد
۱۹۸۰ـ دخالت ایران در سلسله‌ای از عملیات‌های مختلف گروگان‌گیری و انفجار در نقاط مختلف دنیا و اشغال سفارت آمریکا در تهران و گروگان‌گیری کارکنان آن باعث تصویب نخستین تحریم‌ها علیه ایران شد
۲۰۰۵ـ محمود احمدی‌نژاد به ریاست جمهوری ایران رسید. ادامه فعالیت‌های هسته‌ای و تهدید مستقیم اسراییل باعث تشدید تحریم‌ها علیه ایران شد
۲۰۰۸ـ سازمان غیر دولتی UANI فعالیت خود را شروع کرد
۲۰۱۵ـ توافق‌نامه هسته‌ای با ایران امضا و روند کاهش تحریم‌ها شروع شد
منبع: لوپاریزین
بوریس کسل ـ متیو پیولی

زیتون لوپاریزن

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

افشاگری روزنامه فرانسوی

آقای خامنه‌ای! رهبر جمهوری اسلامی ایران که بیشتر علاقه دارید خودتان را رهبر «انقلاب» بدانید، شما در تاریخ ۱۴ یا ۱۵ خرداد ۶۸ در مجلس خبرگان رهبری در اظهاراتی در اوج فروتنی فرمودید:««باید خون گریست

ادامه »

چهره‌ی مچاله‌شده از گریه و لابه‌ی بسیارِ او، بِرندی شده بود. بر بالای هر منبری که می‌رفت، در جمعِ هر جماعتی که می‌رفت؛ اشک‌اش

ادامه »

سالها پیش که رهبر جمهوری اسلامی در بزنگاه انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ جنجال سند آموزشی ۲۰۳۰ را به‌پا کرد در

ادامه »