رد فرجام خواهی اسرائیل در دادگاه سوییس

اسراییل به پرداخت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار به ایران محکوم شد

زیتون– دادگاهی در سوئیس حکم پرداخت پول از سوی شرکت نفتی اسرائیلی «ترانس-آزیاتیک» به ایران، در رابطه با قراردادی پیش از انقلاب، را تائید و فرجام‌خواهی این شرکت را رد کرده‌است. 1034502_663
دادگاه عالی سوئیس در لوزان، یک ماه و نیم پیش رای به پرداخت ۲۵۰ هزار فرانک سوئیس (۲۶۰ هزار دلار) سپرده‌شده نزد دادگاه و هزینه‌های دادگاه، بالغ بر ۲۰۰ هزار فرانک، از سوی «ترانس-آزیاتیک» داده است.
به نوشته روزنامه هاآرتص، این دادگاه، درخواست فرجام‌ شرکت نفتی ترنس آسیاتیک اسرائیل علیه شرکت ملی نفت ایران را رد و اعلام کرد که این شرکت اسرائیلی باید یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بدهی‌اش به ایران را که مربوط به پرونده‌ای در دوران محمدرضا پهلوی است، پرداخت کند.
هاآرتص در ادامه نوشت: این پرونده قضایی جدیدترین دور از جدال حقوقی میان ایران و اسرائیل در طول ۳۷ سال بر سر انتقال نفت و شراکت در بازاریابی است که دو طرف پیش از وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ ایجاد کرده بودند.
حکم پرداخت این بدهی در پی یک مناقشه حقوقی قدیمی میان ایران و اسرائیل بر سر درآمدهای حاصل از احداث خط لوله نفت مشترک صادر شده است که به زمان پیش از انقلاب بازمی‌گردد.
این سرمایه‌گذاری مشترک میان ایران و اسرائیل، که در دوران شاه ایران در سال ۱۹۶۸ آغاز شد، در واقع طرحی برای فروش نفت ایران به اروپا از طریق اسرائیل بود. رادیو فردا در این رابطه نوشت که قرار بود نفت از ایران به بندر ایلات و سپس از طریق خط لوله ترنس اسرائیل که به تازگی احداث شده بود، به بندر اشکلون در ساحل مدیترانه منتقل شود.
پس از انقلاب اسلامی و در پی تبدیل شدن ایران به دشمن اسرائیل، دارایی‌های ایران مصادره شد و اسرائیل این خط لوله مشترک را ملی اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، ایران سه دادخواه را در دادگاه‌های بین‌المللی سوئیس و فرانسه مطرح کرد تا بتواند سهم خود را از درآمدهای حاصل از تداوم فعالیت‌های این خط لوله که میلیاردها دلار برآورد می‌شود و هم‌چنین دارایی‌های ایران که ملی اعلام شده بودند، دریافت کند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رد فرجام خواهی اسرائیل در دادگاه سوییس

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ رویکرد بینامرزی، میان گفتمان‌های مختلف و متضاد ایرانی، نوعی سازش و

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در بازار ارز، قیمت‌ها در

ادامه »

«دحترِ هفت-هشت ماهه‌ای سرش را گذاشته است روی شانه‌ی چپِ مادر، سرش روی شانه‌ی راست‌ش خم شده است و پنداری

ادامه »