قوه قضاییه موظف به ارائه گزارش سالیانه دارایی مسئولان جمهوری اسلامی شد

زیتون– نمایندگان مجلس طرحی را تصویب کردند که برمبنای آن قوه قضاییه موظف شد سالانه گزارشی از نحوه اجرای قانون رسیدگی به دارایی مقام‌ها، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی را به مجلس ارائه کند.
این مصوبه مربوط به ماده ۱۳۵ لایحه برنامه ششم توسعه است که با رای موافق ۱۴۲ نماینده در جلسه علنی نوبت عصر روز دوشنبه ۲۰ دی مجلس تصویب شد.
بر اساس این مصوبه، قوه قضائیه موظف شده که از سال اول اجرای برنامه ششم، به طور سالانه گزارش نحوه اجرای قانون رسیدگی به دارایی مقام‌ها، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی را به مجلس ارائه کند. به گزارش ایسنا این مصوبه شامل آن‌دسته از مقام‌هایی می‌شود که «فهرست دارایی خود را تقدیم کرده‌اند» و همچنین مربوط به «کسانی است که از اجرای تکلیف قانون مذکور استنکاف کرده‌اند.»
گزارش «نحوه برخورد» قوه قضائیه با کسانی که فهرست دارایی‌های خود را اعلام نکرده‌اند از دیگر وظایف این قوه است.
در این مصوبه همچنین آمده که «عدم اجرای قانون مذکور توسط مدیران و مسئولان مشمول آن قانون و کتمان دارایی و عدم ارائه فهرست دارایی یا گزارش ناقص آن به قوه قضائیه مستوجب مجازات محکومیت درجه شش از خدمات عمومی و دولتی» خواهد شد.
ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی٬ مجازات‌ تعزیری را به هشت درجه تقسیم کرده که یکی از آن‌ها شامل «حبس بیش از شش ماه تا دو سال» است. جزای نقدی بیش از بیست میلیون ریال تا ۸۰ میلیون ریال و محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش ماه تا پنج سال از دیگر مجازات‌های پیش‌بینی شده در درجه ششم این ماده است.
در آبان امسال‌طرح رسیدگی به اموال و دارایی مسئولان نظام در قالب شش ماده، ۲۹ بند و سه تبصره در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسیده بود. در این طرح، به جز رهبر جمهوری اسلامی، رییس‌جمهوری، معاونان او و وزیران دولت نیز موظف شده‌اند تا دارایی‌های خود و خانواده‌شان را به رییس قوه قضاییه اعلام کنند.
نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، مقام‌های منصوب از سوی رهبر جمهوری اسلامی، اعضای شورای نگهبان، نمایندگان مجلس، دادستان کل کشور، معاونان وزرا، دبیر شورای عالی امنیت ملی و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، سفرا و روسا و مقام‌های بانکی ایران، از دیگر مقام‌هایی‌اند که مشمول این مصوبه شده‌اند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ رویکرد بینامرزی، میان گفتمان‌های مختلف و متضاد ایرانی، نوعی سازش و

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در بازار ارز، قیمت‌ها در

ادامه »

«دحترِ هفت-هشت ماهه‌ای سرش را گذاشته است روی شانه‌ی چپِ مادر، سرش روی شانه‌ی راست‌ش خم شده است و پنداری

ادامه »