معاون روحانی: آمار ازدواج دختران زیر سن قانونی نگران‌کننده است

زیتون- شهیندخت مولاوردی، معاون حسن روحانی در امور زنان و خانواده، می‌گوید آمار اخیر ازدواج دختران زیر سن قانونی، «نگران‌کننده» است.  مولاوردی، در گفت‌وگویی با ایسنا، تصریح کرد «در یکی دو سال اخیر آمار نگران کننده‌ای از ازدواج دختران پیش از رسیدن به سن قانونی و ثبت آنها به دست ما رسیده و حتی شاهد ازدواج دختران کمتر از ۱۰ سال نیز بوده‌ایم».

2BACA4A0-8BEC-4058-BDD0-281FDCCFD3CE_w640_r1_s_cx0_cy4_cw0

او افزوده است که دولت از وزارت دادگستری خواسته تا در این مورد گزارش دقیقی ارائه کند. به گفته مولاوردی این موضوع به مرجع ملی حقوق کودک ارجاع شده تا بررسی و پیگیری شود.

بر اساس شرع اسلام، سن بلوغ ۹ سال تمام برای دختران و ۱۵ سال تمام برای پسران است.

در سال ۱۳۹۱ یک عضو هیئت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفته بود، که «هیچ دفترخانه‌ای» حق ثبت ازدواج «دختران زیر ۱۰ سال و پسران زیر ۱۵ سال» را ندارد. کم‌تر از یک ماه پیش کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد، از ایران خواسته بود قوانینی که به ازدواج و مجازات دختران کودک و نوجوان می‌انجامد را اصلاح کند.

ناظران سازمان ملل می‌گویند ایران به مردان اجازه می‌دهد با دختران ۹ ساله رابطه جنسی داشته باشند و اشکال مختلف آزار و اذیت جنسی کودکان در ایران نیز مجازاتی را در بر نمی‌گیرد. کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد در مورد گزارش‌ها از افزایش شمار ازدواج‌های اجباری در سن ۱۰ سال یا کم‌تر در ایران با مردان به مراتب سالخورده‌تر، «عمیقا» ابراز نگرانی کرده است.

معاون حسن روحانی در امور زنان و خانواده می‌گوید قرار است با دادگستری «تفاهم‌نامه‌ای برای توسعه تعاملات و همکاری» امضا شود.

در گفت‌وگوی شهیندخت مولاوردی با خبرگزاری ایسنا، مشخص نیست مذاکراتی در مورد تغییرات قوانین الهام‌گرفته از انچه شرع اسلام خوانده می شود ، در رابطه با ازدواج کودکان و نوجوانان انجام شده، یا راهکار دیگری در مقابله با آنچه «آمار نگران‌کننده» عنوان می‌شود، پی‌گیری خواهد شد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ رویکرد بینامرزی، میان گفتمان‌های مختلف و متضاد ایرانی، نوعی سازش و

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در بازار ارز، قیمت‌ها در

ادامه »

«دحترِ هفت-هشت ماهه‌ای سرش را گذاشته است روی شانه‌ی چپِ مادر، سرش روی شانه‌ی راست‌ش خم شده است و پنداری

ادامه »