در جمع افسران دانشگاه امام حسین؛

«خط و نشان» امنیتی‌ رهبر برای نامزدهای‌ ریاست‌جمهوری

زیتون ـ مهسا محمدی: با افزایش شدت تک و پاتک‌ها میان رقبای انتخابات ریاست جمهوری ایران، آیت‌الله خامنه‌ای هم به دانشگاه امام حسین رفت و درباره انتخابات و امنیت سخن گفت.

با نگاهی به سخنان رهبر ایران می‌توان دریافت که چه چیزی وی را به مراسم فارغ‌التحصیلی دانش‌آموختگان دانشکده افسری کشانده است تا در فاصله کمتر از ده روز از توصیه‌های قبلی و کمتر از سه روز از آخرین حمله مستقیم خود به دولت، به ایراد توصیه‌ها و تهدیدهای جدیدی برای «برخی» از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری بپردازد.

رهبر ایران در این مراسم گفت:«دشمن در صدد ایجاد آشوب و فتنه در ایران است و اگر برای برخورد با این مساله ایجاد ناامنی و ایجاد فتنه آماده باشیم، قطعاً خواهیم توانست آن را خنثی کنیم.» وی همچنین تاکید کرد که کاندیداها اگر با «حرف‌های خود» دشمن را به خود امیدوار کنند، انتخابات به ضرر جمهوری اسلامی تمام خواهد شد.

تغییر رفتاربا تغییر نظام هیچ فرقی ندارد
آیت‌الله خامنه‌ای در جمع افسران دانشگاه امام حسین «توصیه» به «حفظ امنیت ملی و آرامش کشور» کرد. این توصیه اما چندان در قالب توصیه باقی نماند و تا حدی شکل تهدید به خود گرفت چرا که او در ادامه٬ مسوولان امنیت و آرامش کشور به ویژه قوه قضاییه، نیروی انتظامی و وزارت کشور را مورد خطاب قرار داد و آنها را به «مراقبت و حفظ کامل امنیت» توصیه موکد کرد و گفت:«اگر کسی بخواهد در انتخابات برخلاف امنیت کشور اقدامی انجام دهد، قطعاً با واکنش و سیلی سختی مواجه خواهد شد.»

آیت‌الله خامنه ای برای یادآوری آنچه از آن به عنوان سیلی سخت یاد می‌کند خاطرنشان کرد که «نظام اسلامی» در برگزاری انتخابات، تازه کار نیست و در ۳۸ سال گذشته انتخابات متعددی را برگزار کرده و با محیط های فکری و وسوسه ها آشنا است.

وی هم‌چنین با اشاره‌ به وقایع انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ گفت:«اگر کسی بخواهد علیه امنیت کشور قیام کند، قطعاً با عکس‌العمل و واکنش سخت مواجه خواهد شد. آن صهیونیست پول‌دار آمریکایی خبیث که گفت من گرجستان را با ۱۰میلیون دلار توانستم زیر و رو کنم، در سال ۸۸ هم با حماقت به این فکر افتاد که بر جمهوری اسلامی به این عظمت اثر بگذارد؛ با دیوار مستحکم اراده و عزم ملی برخورد کردند؛ امروز هم همین‌جور است.»

رهبر  ایران بعد از خط و نشان‌هایی که بیشتر به نظر می‌رسد کارکرد پیش‌گیرانه داشته و ناظر به روزهای بعد از انتخابات است، سخنان و اظهارات رییس‌جمهور معتدل و تیم او را نیز بی‌پاسخ نگذاشت.

 مانور بر روی مسایل اقتصادی و «معیشت مردم» و «بیکاری» از شعارهای محوری کاندیداهای اصول‌گرای ریاست جمهوری است که آیت الله خامنه‌ای با ارائه کدهای مشخصی در روزهای اخیر٬ از مواضع و سخنان آنان دفاع کرده است

وی در سخنانی که به نظر می‌رسد حسن روحانی را هدف قرارداده است از «تغییر رفتار» افراد و «مقابله با اصل نظام » از این طریق سخن گفت و تاکید کرد اگر کاندیداها با «حرف‌های خود» دشمن را به خود امیدوار کنند، انتخابات به ضرر جمهوری اسلامی تمام خواهد شد.

تغییر رفتاری که رهبر ایران از آن سخن می‌گوید احتمالا نظر به اظهارات اخیر حسن روحانی در شهرهای همدان و کرمانشاه در سخنرانی‌های تبلیغاتی وی دارد که در آن سوابق حقوق بشری نامزدهای دیگر را مورد سوال قرار داد و همچنین به تقبیح تفکر آنان برای تفکیک جنسیتی پرداخت.

این اظهارات روحانی مورد اعتراض شدید اصولگرایان قرار گرفت. احمد توکلی نماینده اصولگرای دوره هفتم تا نهم مجلس ایران٬ سخنان روحانی را «تیغ کشیدن بر روی نظام » خواند و به روحانی هشدار داد که «اگر امام بود و یا مدارا و حلم رهبری نبود» آیا جرئت چنین کاری را داشت؟ او وی را متهم کرد که این سخنان را «برای جلب رأی مخالفان نظام » می‌گوید. این در حالی است که توکلی در بعضی از مواضع پیشین روحانی مانند اصرار بر پرداخت مالیات از سوی آستان قدس رضوی با وی هم‌نظر بوده است.

حال رهبر ایران هم می‎گوید که این «تغییر رفتار با تغییر نظام هیچ فرقی ندارد» یعنی با راه اسلام و انقلاب و خط امام به‌ تدریج «زاویه» ایجاد شود و در نهایت، در «مسیر مقابلِ انقلاب» حرکت شود. از نظر وی٬ هدف بلند مدت دشمنان «از بین بردن اصل نظام» است.
تحریک گسل‌ها

از دیگر انذارهای آیت‌الله خامنه‌ای٬ توجه دادن کاندیداها به «گسل‌های اعتقادی، جغرافیایی، زبانی و قومی» در کشور بود و این که گسل‌ها را «تحریک» نکنند. آنچه که رهبر ایران از آن به عنوان تحریک گسل‌ها یاد می‌کند احتمالا باز هم اشاره به اظهارات اخیر روحانی دارد که در آن رقبای خود را مخاطب قرار داده و پرسیده بود:« آیا شما اشتغال اهل سنت را قبول دارد؟ آیا اشتغال اقلیت ها را قبول دارید؟» و یا در کرمانشاه تاکید کرده بود :«شما می‌خواهید اقوام و اقلیت‌ها را به انزوا بکشانید»

بعد از دادن همه این نشانه‌های گویا، اما لحن رهبری ایران کمی ملایم‌تر شده و این اظهار نظرها را«‌خطای در تشخیص» کاندیداها خواند و از آنان خواست که «طراحی نیمه کاره دشمن» را تکمیل نکنند.

محتوای توصیه‌های رهبر ایران اشتراکاتی هم با توصیه‌های قبلی وی دارد که به نظر می‌رسد در جهت تقویت جبهه اصول‌گرایان است. وی اصرار دارد که نامزدها در برنامه‌ها و اظهارات خود« قاطعانه» بگویند که «مسایل اقتصادی و معیشت مردم اولویت آنها است و برای حل مشکلات اقتصادی تلاش خواهند کرد». مانور بر روی مسایل اقتصادی و «معیشت مردم» و «بیکاری» از شعارهای محوری کاندیداهای اصول‌گرای ریاست جمهوری است که آیت الله خامنه‌ای با ارائه کدهای مشخصی در روزهای اخیر٬ از مواضع و سخنان آنان دفاع کرده است.

او «بیکاری » را بلایی دانست که دشمنان می‌خواهند «عمومیت» پیدا کند تا در نهایت، مردم از جمهوری اسلامی ناامید شوند. از دیگر توصیه‌های رهبر ایران این بود که باید در اظهارات و برنامه‌های نامزدها، موضوع «استقلال ملی و عظمت و سربلندی ملت ایران»، خودنمایی کند و برجسته باشد.

علاوه بر سخنان ایراد شده و ارجاعات مشخص رهبر جمهوری اسلامی، به نظر می‌رسد که حضور وی در مراسم دانش‌آموختگان دانشکده افسری و انتخاب این مکان برای ایراد این سخنان نیز حامل معنی مشخصی باشد.

انتشار عکس‌های رهبر ایران به همراه حامیان نظامی‌اش با تیترهای تهدیدآمیز از حرف‎های گفته شده در سخنرانی‌اش٬ در کانال تلگرام رهبر ایران و در رسانه های اصولگرا می‌تواند به معنای امنیتی کردن زودهنگام فضای انتخابات باشد، با این هدف که رقیب دست از پا خطا نکند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

2 پاسخ

  1. خط و نشان برای کاندیداها نیست برای مردم است.
    با این حرفها مردم را بداخلاق ، بی نظم و خلافکار شمرده. در حالی خود سرمنشأ همه خلافها و جنایتها و فسادها است، خود ضد قانون است. عنوان «مفسد فی الارض» پس از خمینی شایسته او و شریکان دیروز امروزش است.
    همه به قاچاق کالا اعتراض دارند ولی کسی جرأت نمی کند بگوید یا بپرسد که چه کسی یا چه نهادی تا این اندازه قدرت دارد که با وجود این همه نیروی سپاه و انتظامی و اطلاعاتی و نظارتی و قوه قضائی و دیگر نهادها میتواند بگفته خود رهبر ۲۵ میلیارد دلار در سال جلوی چشم دولت کالای قاچاق وارد کند ! بگفته خامنه ای در سخنرانی حرم امام رضا تنها در یک اسکله (از حدود ۱۴۰ اسکله) از ۵ تا ۶ هزار کانتینر تنها ۱۰۰ کانتینر بازدید میشود ! و دولت نمیتواند کمترین مخالفتی بکند !
    آیا جز خود خامنه ای کس دیگری چنین قدرتی دارد ؟
    بگرازش رئیس وقت دیوان محاسبات نیمی از درامدهای نفتی سالهای ۸۶ و ۸۷ به خزانه واریز نشده ! پس از آن ۱۸ و نیم میلیارد دلار ارز و طلا در مرز ترکیه بدست مرزبانان آن کشور افتاد. رئیس جمهور نزدیک به خامنه ای انکار کرد ولی اردوغان تأیید کرد !
    چرا ولی امر مسلمین جهان صدایش در نیامد؟ چرا کسی از کاندیداها به این موضوعها اشاره نمیکند ؟ پاسخ روشن است. زیرا این خود خامنه ای است که نا این اندازه تاراج و غارت میکند. ولی چنان رسوایی آشکار شده که خودش برای رد گم کردن بلندتر از دیگران داد میزند آی دزد آی دزد !
    درست مانند دشمن دشمن گفتن و اصرار بر آمریکاستیزی است تا هم آدرس دشمن را بخیال خود جای دیگری بدهد و هم با این بهانه کشور را در وضع غیر عادی نگه دارد و مردم را سرکوب و ضعفهایش را پنهان یا توجیه کند.
    آن همه درامدها و سرمایه های نجومی بنیادها, نهادها و امامزاده ها و شرکتها و آستان امام رضا چرا در دست یک نفر متمرکز است که به هیچ کس پاسخگو نیست ؟ هر گونه که دلش بخواهد هزینه می کند!
    سرمنشأ فسادها و نابسامانیها مصیبتهای مردم خود رهبر و و شریکانش است.
    هزینه های دولت بعثی سوریه (عضو کنفرانس ۲ + ۶ خلیج فارس) ، هزینه های بی حد و اندازه نهادهای آخوندی، هزینه های حزب اله لبنان ، هزینه های شهرهای نجف و کربلا و سامرا (بجای دریافت خسارت جنگ از دولت عراق) و هزینه های نجومی دیگر در کشورهای مختلف چرا و با تصمیم چه کسی از کیسه مردم گرسنه ایران پرداخت می شود ؟
    فساد از اینها بیشتر ؟ آیا کسی جز رهبر مسلمین جهان (!) منشاء این همه فساد و جنایت است؟

  2. ترسیم چنین فضایی توسط رهبری و ارائه کدهای مشخص، کاندید شدن شانس اول رهبری در دوران پساخامنه ای و اینکه بعید به نظر می رسد نظام بلیت رئیسی را با شکست در انتخابات بسوزاند، رفع شدن سایه جنگ و دفع خطر احتمالی به واسطه برجام و آسوده خاطری نظام و بیمه دوباره بقای نظام تا اطلاع ثانوی از منظر خطرات بین المللی، بیم تکرار اتفاقات ۸۸ را زنده تر و زنده تر می کند.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

در جمع افسران دانشگاه امام حسین؛

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »