مطالبه شورای شهر از شهردار؛

نجفی مامور تفحص از قالیباف

زیتون ـ مهسا محمدی: اعضای شورای شهر تهران، با رای به دوفوریت طرح ارایه گزارش ۱۰۰ روزه٬ نجفی را ملزم به ارائه کارنامه عملکرد قالیباف کردند.
اعضای این شورا در ابتدا قول داده بودند که این گزارش در طی ۳ ماه آماده شود و بنا بود که گزارشی از وضعیت شهر تهران در بخش‌های مختلف ارائه شود، اما به گفته سید حسن رسولی٬ یکی از اعضای شورا، آنها در این مدت با اطلاعات «متناقض و غیرمستند» مواجه شدند.

رسولی مدعی است که طی ۱۲ سال گذشته ۱۱۳ هزار میلیارد تومان برای شهر هزینه شده است و «برخی این عملکرد را سیاه و برخی سفید» می‌دانند.


عملکرد محمدباقر قالیباف به عنوان شهردار تهران یکی از چالش‌برانگیزترین موضوع‌های مرتبط با شهرتهران در طی چندین سال اخیر بود.
پیش از این٬ کشمکش میان قالیباف و منتقدانش بر سر انجام تحقیق و تفحص از شهرداری در مجلس شورای اسلامی در نهایت به نفع قالیباف به پایان رسید و تفحص مذکور انجام نشد. با این وجود حرف و حدیث‌ها در همانجا به پایان نرسید و ابهام‌ها و فساد احتمالی شهرداری گریبان وی را رها نکرد.

حالا به نظر می‌رسد که شهردار سابق تهران با سپردن سکان به دست جناح رقیب، احتمالا کنترل کمتری بر اطلاعات مربوط به آنچه که رقبا آن را «فساد» شهرداری می‌خوانند٬ دارد.

همه دوستان قالیباف


حال محمد علی نجفی حتی به اعتراف مهدی چمران، رییس قبلی شورای شهر و از حامیان اصلی شهردار سابق٬ بعد از قالیباف برای اداره تهران کار سختی در پیش خواهد داشت. بخشی از سختی این کار در تهیه همان گزارشی است که سکاندار تهران باید آن را تا ۱۰۰ روز دیگر به شورای شهر تحویل بدهد.

قالیباف که پیش از این توانسته بود از ورود مجلس به ابهامات وارده به شهرداری ممانعت به عمل آورد و از سوی دیگر قوه قضاییه را هم در بازگرداندن حکم صادره مجاب کرده بود این بار به نظر می‌رسد که با هماوردی جدیدی از یک سو و شورایی غیرخطا‌پوش از سوی دیگر مواجه است.
نجفی پیش از این در اردیبهشت ماه سال‌جاری و پیش از آنکه ریاست تهران را بر عهده بگیرد در مصاحبه‌ای با روزنامه شرق به اظهارات باقر قالیباف در مناظره تلویزیونی که در آن مدعی شده بود املاک نجومی بحث‌برانگیز شهرداری را به « رفتگران شهرداری» واگذار کرده٬ تاخته بود و آن را «توهین به شعور مردم» خواند.

نجفی در این گفتگو تاکید کرده بود که در مردادماه ١٣٩۵ سازمان بازرسی کل کشور نامه‌ای خطاب به مشاور و مدیر کل دفتر شهرداری تهران صادر و از وی درباره واگذاری املاک نجومی که جمعا دوهزارو٣۵٠ میلیارد تومان بود توضیح خواست و شهردار تهران هرگز به این نامه پاسخ نداد و یا لااقل پاسخ نامه علنی نشد.
نجفی در بخش دیگری از نامه هم با استناد به گفته‌های اعضای شورا، بدهی شهرداری را بین ٢٠‌ تا ۶٠‌ هزار‌ میلیارد تومان تخمین زده بود که معادل سه برابر بودجه سال ٩۶ شهرداری بوده است و به گفته وی این بدان معناست که قالیباف هر شهروند تهرانی را تاکنون ٧,۵ میلیون تومان بدهکار کرده‌است.

قالیباف در جریان نبوده
هر چند در حال حاضر شورای شهر و تا حدی مجلس حتی اگر بر رفع ابهام از دوران شهرداری قالیباف مصر نباشند، مانع هم نیستند، اما باید دید که آیا نجفی توان همراه کردن قوه قضاییه را نیز خواهد داشت؟
پیش از این در اوایل آبان‌ماه سالجاری محمدجعفر منتظری،‌ دادستان کل کشور در یک گفت‌و‌گوی تلویزیونی خبر از تخلف شهرداری تهران در واگذاری املاک این نهاد داده بود. با وجود اینکه دادستان از «اشکال شکلی و ماهوی» موجود در این واگذاری‌ها سخن گفته بود در صدد دفاع از قالیباف هم برآمده و  تاکید داشت که وی «در جریان تخفیف‌ها نبوده.»
دادستان به رغم تایید «خلاف قانون» بودن واگذاری‌ها، تاکید کرده بود که بررسی‌های اولیه قوه قضاییه نشان می‌دهد «فساد سازمان یافته» در شهرداری وجود نداشته است.
در تیرماه سال‌جاری نیز دادستان دیوان محاسبات کل کشور از رای اولیه این دیوان برای محکومیت شهردار تهران پیش از انتخابات خبر داد که «با رفع موانع موضوع منتفی شد.»
فیاض شجاعی در توضیح چند و چون این حکم گفته بود که پیش از انتخابات ریاست جمهوری، شهردار تهران برای حسابرسی دیوان محاسبات موانعی ایجاد کرده بود که در همین راستا پرونده‌ای در دادسرای دیوان تشکیل شد و رای اولیه‌ای هم صادر شد اما ایشان پیش از قطعیت رای برای ورود حسابرسان به شهرداری تهران اعلام آمادگی کرد٬ لذا از قطعی شدن حکم ایشان جلوگیری شد.

نجفی زیر ذره‌بین
از سوی دیگر پرواضح است که محدودیت‌های نجفی به عنوان شهرداری که بعد از ۲ ساعت «جلسه دوستانه » با محمد باقر قالیباف بر این مسند تکیه زده، با نجفی منتقدی که به راحتی نقد و افشا می‌کرد، به مراتب بیشتر باشد.
نجفی در روزهای اخیر با انتصاب‌ها و اقدامات اولیه خود به عنوان شهردار تهران نقد‌های زودهنگامی را به جان خرید.
شهردار تهران در روزهای اخیر اعلام کرد که امسال نیز «همچون گذشته» برنامه‌های «شهرداری تهران به مناسبت اربعین» اجرا خواهد شد. او در حالی این خبر را اعلام کرد که پیش از آن مجتبی عبداللهی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گفته بود که در سال‌های گذشته شهرداری تهران ۱۰ میلیارد تومان بیشتر از بودجه مصوب شورای شهر برای اربعین هزینه کرده است؛ یعنی ۱۵میلیارد تومان برای مراسم اربعین در کربلا هزینه شده است و این میزان هزینه مورد انتقاد اعضای شورای شهر پنجم تهران بوده است.
از سوی دیگر انتخاب و معرفی معاونان شهرداری نیز برای شهردار تهران بدون حرف و حدیث نبود و وی به دلیل انتخاب کسانی که از مدیران بازنشسته کشور محسوب می‌شوند و عدم وجود زنان در لیست خود٬ مورد انتقاد شورا، منتقدان و حتی هوادارن خود قرار گرفت.
سر و سامان دادن به اوضاع شهرداری تهران و شفاف کردن گذشته این سازمان شاید چیزی نباشد که بتوان انتظار انجام آن را در کوتاه مدت داشت. با این وجود اگر نجفی بتواند نشان دهد که حقیقتا «شهر سوخته»‌ای تحویل گرفته است شاید برای تغییرات مدنظر خود جهت بازسازی این شهر راه هموارتری در پیش رو داشته باشد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

مطالبه شورای شهر از شهردار؛

چهره‌ی مچاله‌شده از گریه و لابه‌ی بسیارِ او، بِرندی شده بود. بر بالای هر منبری که می‌رفت، در جمعِ هر جماعتی که می‌رفت؛ اشک‌اش دمِ مشکش بود. چشمِ جوانان مؤمن و انقلابی را خوب گرفته

ادامه »

سالها پیش که رهبر جمهوری اسلامی در بزنگاه انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ جنجال سند آموزشی ۲۰۳۰ را به‌پا کرد در مطلبی با عنوان «اصولگرایان

ادامه »

توی یک عالم دیگری سیر می‌کرد. در عوالمی که به واقعیت راه نداشت. تک‌تک جمله‌هایی که بیان می‌کرد و سفارش‌هایی

ادامه »