با مدارک هویتی بیایید «کودک‌ کار» خود را تحویل بگیرید

زیتون– طاهره پژوهش، عضو انجمن حمایت از حقوق کودکان گفت کودکان کار و خیابانی ایرانی که طی «طرح ضربتی جمع‌آوری» بازداشت و به دو مرکز یاسر و بعثت انتقال داده شده بودند، با اسناد هویتی به خانواده‌های خود بازگردانده می‌شوند.
به گفته پژوهش روز سه‌شنبه ۲۱ شهریور ماه، ۱۳۱ کودک در جریان این طرح جمع‌آوری شدند و پنجشنبه ۲۳ شهریور ماه نیز ۵۰ کودک دیگر را به این مراکز وارد کردند. از میان کودکانی که جمع‌آوری شده بودند، برخی (اتباع) رد مرز شدند این در حالی است که هم‌اکنون تعداد دقیق کودکان جمع آوری شده در این طرح نداریم.
طیبه سیاوشی؛ نماینده مردم تهران در مجلس بیست و پنجم شهریورماه از «دستگیری کودکان کار و خیابان» و انتقال آنان به اردوگاه‌ها خبر داده بود. به گفته سیاوشی روزگذشته ۷۰ کودک افغانستانی، پیش از تشکیل پرونده‌ی مددکاری و مشاوره برای ردشدن از مرز به اردوگاه ورامین و بچه‌های زیر ۱۲ سال به مرکز بعثت منتقل شده‌اند.
او همچنین ضمن «کودک آزاری» خواندن این نحوه مواجهه با کودکان کار و خیابان خبر از گم شدن حداقل سه کودک در طی این فرآیند، داده بود.
زهرا نژاد بهرام در همین رابطه به ایسنا گفت که براساس آمار اعلام شده در مدت اجرای طرح جمع‌آوری کودک کار و متکدی، تاکنون بیش از ۳۰۰ کودک کار و متکدی جمع‌آوری شدند که ۷۰ درصد آنها از اتباع بیگانه هستند.
به گفته نژادبهرام پس از جذب کودکان از خط خیابان، آنها به مرکز غربالگری فرستاده می‌شوند و بعد از آن خانواده‌های آنها فراخوانده شده و از آنها تعهد گرفته می‌شود که کودکانشان مجددا به این حرفه بازنگردند و اگر کودکان اتباع بیگانه غیرمجاز باشند نیز مسیر دیگری برای آنها طی خواهد شد.
علی ربیعی، وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی نیز سرانجام یک هفته پس از اجرای این طرح امروز به ایلنا گفت که طرح ضربتی جمع‌آوری کودکان کار و خیابان با مشکلاتی همراه است. او همچنین وعده داد که طی هفته آینده با برگزاری جلساتی به این موضوع رسیدگی خواهد کرد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ رویکرد بینامرزی، میان گفتمان‌های مختلف و متضاد ایرانی، نوعی سازش و

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در بازار ارز، قیمت‌ها در

ادامه »

«دحترِ هفت-هشت ماهه‌ای سرش را گذاشته است روی شانه‌ی چپِ مادر، سرش روی شانه‌ی راست‌ش خم شده است و پنداری

ادامه »