بعد از پنجاه سال برای اولین بار رئیس جمهور میانمار طی روندی دموکراتیک انتخاب شد

زیتون- تین چیاو، از چهره‌های دموکراسی‌خواه میانمار، به عنوان رئیس جمهور جدید این کشور انتخاب شد. آقای چیاو نخستین فردی است که در ۵۰ سال اخیر و به شکلی دموکراتیک به ریاست جمهوری میانمار می‌رسد.

27B6D4CE-EDAB-401E-9856-5A3509111BFA_w640_r1_s_cx33_cy1_cw67

رادیو فردا در این باره نوشت: اکثریت نمایندگان مجلس میانمار (برمه)، سه‌شنبه ۲۵ اسفند، به ریاست جمهوری آقای چیاو ۶۹ ساله رای دادند. تین چیاو از دوستان و یاران قدیمی آنگ سان سو چی، رهبر جنبش دموکراسی‌خواهی میانمار است.

میانمار در جنوب شرق آسیا واقع است و تا سال ۱۹۴۸ میلادی و با نام برمه از مستعمرات بریتانیا بود. این کشور از سال ۱۹۶۲ تا ۲۰۱۱ یعنی برای نیم قرن تحت حکومت نظامیان اداره می‌شد. در سال‌های حکومت ژنرال‌های ارتش بر میانمار، شکنجه، بازداشت و قتل مخالفان سیاسی در این کشور امری عادی محسوب می‌شد.

آنگ سان سو چی، رهبر دموکراسی‌خواهان میانمار که برای ۱۵ سال در حصر خانگی بود. فشار جامعه بین‌الملل و تحریم‌های اقتصادی علیه دولت نظامی میانمار در نهایت موجب شد تا در سال ۲۰۱۰ یک همه‌پرسی نسبتا آزاد در این کشور برگزار شود و دولت از آن پس، رشته‌ای از اصلاحات سیاسی را در دستور کار خود قرار داد. سرانجام در سال ۲۰۱۵ نخستین انتخابات آزاد در میانمار پس از ۱۵ سال برگزار شد و حزب «اتحاد ملی برای دموکراسی» به رهبری خانم سو چی، توانست اکثریت مجلس این کشور را در اختیار بگیرد.

با وجود این آنگ سان سو چی به علت تابعیت بریتانیایی فرزندانش و بر اساس قانون اساسی میانمار نمی‌تواند به عنوان رئیس جمهور این کشور انتخاب شود. اما رئیس جمهور جدید گفته که انتخابش به این سمت در واقع «پیروزی خواهر سو چی» محسوب می‌شود. نماینده ارتش برای بر عهده گرفتن مقام ریاست جمهوری هم نتوانست اکثریت رای نمایندگان پارلمان این کشور را به دست بیاورد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

چهره‌ی مچاله‌شده از گریه و لابه‌ی بسیارِ او، بِرندی شده بود. بر بالای هر منبری که می‌رفت، در جمعِ هر جماعتی که می‌رفت؛ اشک‌اش دمِ مشکش بود. چشمِ جوانان مؤمن و انقلابی را خوب گرفته

ادامه »

سالها پیش که رهبر جمهوری اسلامی در بزنگاه انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ جنجال سند آموزشی ۲۰۳۰ را به‌پا کرد در مطلبی با عنوان «اصولگرایان

ادامه »

توی یک عالم دیگری سیر می‌کرد. در عوالمی که به واقعیت راه نداشت. تک‌تک جمله‌هایی که بیان می‌کرد و سفارش‌هایی

ادامه »