از آیت‌الله خمینی تا «آیت‌الله مایک»

جایگزینی عربستان به جای انگلیس در نظریه عامل خارجی

زیتون- فائزه مهرابی: محمد جعفر منتظری دادستان کل کشور مایکل دآندریا، مسئول سابق مبارزه با تروریسم سازمان سیا را «طراح اصلی» تجمع‌های اخیر دانسته است. فردی که به «آیت‌الله مایک» مشهور است. مایکل دآندریا، کارشناس ضد تروریسم که در دولت دونالد ترامپ مسئول میز ایران در سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا،سی‌آی‌ای شده، به القابی مانند «شاهزاده تاریکی» و«آیت‌الله مایک» مشهور است.

همسرش مسلمان است و برای اینک‌که بتواند با او ازدواج کند به اسلام گرویده. او یکی از شخصیت‌های فیلم‌هایی است که درباره مرگ اسامه بن لادن رهبر القاعده ساخته شده. مایکل دآندریا در این فیلم‌ها نماز هم می خواند. او مسئولیت تعقیب اسامه بن لادن را به عهده داشته است.

پس از انتصاب او به سمت مدیر میز ایران در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، روزنامه وال استریت جورنال، به نقل از مقام‌های آمریکایی اعلام کرد که سی‌آی‌ای دفتر جدیدی که به طور اختصاصی به امور ایران می‌پردازد ایجاد کرده است و این نشان می‌دهد دولت دونالد ترامپ، ایران را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است. طبق این گزارش، از این به بعد تمام پرسنل، منابع و کارشناسان امور ایران در سازمان سی‌آی‌ای زیر نظر این دفتر کار خواهند کرد.

اینک دادستان ایران یک سوژه جذاب برای انتساب اعتراض‌ها به خارج از کشور یافته است. در کنار کشورهای غربی که انتصاب هر تجمع اعتراضی در ایران به آنها مرسوم بوده، در تجمعات سال ۹۶ نام عربستان سعودی نیز به فهرست کشورها اضافه شده است.

این برای نخستین بار است که مقامات جمهوری اسلامی از نقش یک کشور عربی در تجمعات سراسری سخن می گویند. روزگاری ادعای دخالت یک کشور عربی در تجمعات سراسری در ایران می‌توانست «کسر شان» محسوب شود و نشانی از این باشد که جمهوری اسلامی تا حدی ضعیف شده که سازمان اطلاعات عربستان سعودی می‌تواند یک تجمع سراسری را در کل کشور هدایت کند.

پیش از این تنها ادعای حمایت عربستان سعودی از گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی در استان‌های سیستان و بلوچستان و کردستان از سوی محسن رضایی و علی شمخانی مطرح شده بود که مقامات عربستان و این گروه‌ها آن را تکذیب کرده بودند.

در تجمع سال ۹۶ علاوه بر اضافه شدن عربستان سعودی به فهرست کشورهایی که براساس ادعای مقامات جمهوری اسلامی تجمع در ایران را طراحی و اجرا می‌کنند، نام انگلیس از این فهرست حذف شده است. پیش از این نام انگلیس در کنار آمریکا و اسرائیل به عنوان کشورهایی مطرح می‌شد که در تجمع‌های این‌چنینی از مخالفان حمایت می‌کنند.

انقلاب اسلامی۵۷ به نام آیت‌الله خمینی بینان‌گذارش شناخته شده اما اینک مقامات جمهوری اسلامی هراس دارند که «آیت‌الله مایک» انقلاب جدیدی در ایران راه بیاندازد.

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز جمعه ۲۹ خرداد ۸۸ در نماز جمعه مشهور خود، بخشی از اعتراض‌ها را نسبت به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ ، به عناصر خارجی نسبت داده و عبارت «دولت خبیث انگلیس» را به کار برد.

وی گفت:«از اوایل هفته، تعدادی از سران دولت ‌ها و وزیران خارجه غربی موضع‌‌گیری کردند و دشمنی خود را با نظام اسلامی نشان دادند که از همه خبیث ‌تر دولت انگلیس بود».در واکنش به این اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای، بریتانیا بلافاصله رسول موحدیان، سفیر ایران در این کشور را احضار کرد.

اینک اما مقامات جمهوری اسلامی نامی از انگلیس نبرده و تنها به آمریکا و اسرائیل قناعت کرده‌اند. این حساسیت بر روی کشورها و رسانه‌های خارجی همواره در بین مقامات ایران سابقه داشته است. به گونه ای که به‌گفته نزدیکان محمدرضا پهلوی، او نیز خبرهای رادیو بی‌بی‌سی فارسی علیه خود را نشانی از آن می‌دانسته که باید کشور را ترک کند.

«انقلاب‌های رنگی» هم سال‌هاست که واژه مورد علاقه مقامات جمهوری اسلامی شده است، به‌گونه ای که آیت‌الله خامنه‌ای در یک سخنرانی گفت، در سال ۸۸ معتقد بوده اعتراض‌های جنبش سبز یک «انقلاب رنگی» است اما مشاورانش به او گفته‌اند این موضوع را بیان نکند و او هم «چون به مشورت اهمیت می‌داده» این موضوع را پذیرفته است.

او با این حال نتوانست تحمل کند و در نهایت گفت که این اعتراض‌ها مدلی از«انقلاب رنگی» بوده است. منسوب کردن اعتراض‌ها به انقلاب رنگی اما روشی بود که جمهوری اسلامی در سال ۸۸ آزمود و اینک تکرار دوباره آن چندان به کار مقامات نمی‌آید. رهبر و مقامات جمهوری اسلامی که معمولا در ابداع تعابیر و اصطلاحات خاص تبحر داشته‌اند و عباراتی چون «فتنه» و «خواص بی بصیرت» را برای اعتراض‌های سال ۸۸ ابداع کرده بودند، اینک برای اعتراضات جدید چندان واژه‌های جدیدی ابداع نکرده اند و همان عبارت قدیمی «فتنه» را به کار می‌برند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

آقای خامنه‌ای! رهبر جمهوری اسلامی ایران که بیشتر علاقه دارید خودتان را رهبر «انقلاب» بدانید، شما در تاریخ ۱۴ یا ۱۵ خرداد ۶۸ در مجلس خبرگان رهبری در اظهاراتی در اوج فروتنی فرمودید:««باید خون گریست

ادامه »

چهره‌ی مچاله‌شده از گریه و لابه‌ی بسیارِ او، بِرندی شده بود. بر بالای هر منبری که می‌رفت، در جمعِ هر جماعتی که می‌رفت؛ اشک‌اش

ادامه »

سالها پیش که رهبر جمهوری اسلامی در بزنگاه انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ جنجال سند آموزشی ۲۰۳۰ را به‌پا کرد در

ادامه »