دعوتِ «زیتون» از نسل پیش و پس از انقلاب:

???? روایتِ چهل‌ساله

 

چهل سال از رخداد مهم تاریخ معاصر ایران «انقلاب ۵۷» گذشته و «نظام جمهوری اسلامی ایران» به‌جای نظام پادشاهی از دست‌آوردهای مستقیم چنین انقلابی است. در این فاصله‌ی نه چندان کوتاه چهل‌ساله، حوادث بسیار مهمی رخ داده و هریک از آن‌ها در سرشت و سرنوشت ما ایرانیان (و حتی در ابعادی در سرنوشت مردم منطقه) اثر مستقیم نهاده و در حال تغییر و تحول است.

اینک دیگر رخداد انقلابِ چهل سال قبل حلقه‌ای از زنجیره طولانی تاریخ ما ایرانیان است و نمی‌توان نسبت به پی‌آمدهای آن بی‌تفاوت بود و بی‌تفاوت ماند. دیگر «انقلابی» و «ضد انقلابی» به معنای چهل سال قبل آن، لغو و تهی از معناست و هرچه بوده به تاریخ پیوسته است.

وب‌سایت «زیتون» بر آن است تا به این مناسبت، سلسله گفتارها و نوشتارهایی را حول موضوعات متنوع حادثه انقلاب به مثابه یک واقعه تاریخی در پرونده‌ای جمع آورَد و پی‌آمدهای آن را در قالب مقالات و گفتگوها و گزارش‌های مختلف و متنوع در طول کمتر از یک سال به بحث بگذارد.

در این سلسله مطالب تلاش خواهد شد از منظرهای مختلف و از زوایای گوناگون و حتی متضاد به موضوعات مرتبط پرداخته شود. هدف غایی و مهم این پرونده، نه ستایش یا نکوهش، بلکه فهم و تحلیل منطقی و معقول واقعه انقلاب و در واقع بررسی دقیق و عالمانه یک رخداد و پیامدهای نیک و بد آن است.

در نظر داریم از همکاری دو نسل انقلاب و پس از انقلاب و اطلاعات و تجارب پر ارزش‌شان بهره‌مند شویم. از کسانی که اسنادی (مانند عکس و فیلم و یا نامه ها و مکتوبات مفید) در اختیار دارند دعوت می‌کنیم تا یاری‌مان کنند.

و سرانجام از عموم اهل نظر و تأمل دعوت می‌کنیم که به دعوت ما پاسخ دهند و از هر طریقی که می‌دانند و می‌توانند بر وسعت و عمق این پرونده بیفزایند. پیشاپیش از تمام یاران همدل و همراه سپاس‌گزاریم.

شورای سیاست‌گذاری و تحریریه وب‌سایت تحلیلی-خبری زیتون

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دعوتِ «زیتون» از نسل پیش و پس از انقلاب:

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ رویکرد بینامرزی، میان گفتمان‌های مختلف و متضاد ایرانی، نوعی سازش و

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در بازار ارز، قیمت‌ها در

ادامه »

«دحترِ هفت-هشت ماهه‌ای سرش را گذاشته است روی شانه‌ی چپِ مادر، سرش روی شانه‌ی راست‌ش خم شده است و پنداری

ادامه »