Categories: خبرها

جزئیات توافقات ملا اختر منصور با مسئولان ایرانی

زیتون- وب سایت جهان نیوز، اخباری حاکی از حضور ملا اختر منصور در ایران و مذاکرات او با دولت ایران را منتشر کرد. به نوشته این وب سایت  وی تقریبا یک هفته قبل از کشته شدن، به مدت دو ماه در ایران حضور داشته و مذاکرات متنوعی با نهادها و دستگاه‌های مختلف انجام داده است.
از جمله توافقاتی که در ایران انجام شده این بوده که از پیوستن بدنه طالبان به داعش جلوگیری کند و تلاش نماید که طالبان همان هویت خودش را حفظ نماید.
وی توافق کرده بود که جلوی گسترش داعش به ویژه در مرزهای شمالی افغانستان و مرز افغانستان-تاجیکستان را بگیرد و مذاکرات مفیدی نیز در این باره با مسئولان ایرانی صورت پذیرفته بود.
 قاچاق مواد مخدر یکی دیگر از حوزه های مورد توافق رهبر طالبان با ایران بوده که در این باره نیز به نتایج خوبی رسیده بودند اما روزی که وی کشته می شود، حدودا بیش از یک هفته بوده که از ایران به افغانستان بازگشته بود
ملامحمد اختر منصور یک چهره ضدآمریکایی بود و هیچگاه اجازه مذاکره طالبان با آمریکا، متحدین آمریکا و ناتو را در افغانستان نداده بود؛ برخی محافل بین المللی، این اتفاق را مهمترین ویژگی شخصی رهبر طالبان عنوان می کنند.
جهان نیوز همچنین مدعی شد درباره اینکه رهبر طالبان چگونه کشته شده و هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی چگونه توانسته او را مورد هدف قرار دهد، اطلاعات دقیقی در دست نیست اما قطعا این اقدام هیچ ارتباطی با جمهوری اسلامی ایران ندارد چراکه وی یک هفته پس از بازگشت از ایران کشته شده و ادعای برخی رسانه های غربی مبنی دخیل بودن ایران در کشته شدن ملامحمد اختر منصور بی اساس است.
اما بر اساس برخی شواهد و قرائن و از آنجا که وی رابطه خوبی با پاکستان نداشت و چهره نیمه مستقلی در افغانستان بود، می توان پیش بینی کرد که جریان وابسته‌ای در پاکستان در آی اس آی (سازمان اطلاعات نظامی پاکستان) گِرایِ او را به آمریکایی‌ها داده و از این طریق هواپیمای بدون سرنشین آمریکا نیز توانست رهبر طالبان را مورد هدف قرار دهد.
عملکرد پهپادهای بدون سرنشین بدون داشتن اطلاعات دقیق، ضعیف است و صرفا بر شناسایی دقیق سوژه و رصد آن می توانند آن را مورد هدف قرار دهند. آمریکایی‌ها نمونه های زیادی از این ترورها را طی سالیان گذشته در کشورهای مختلف جهان انجام داده اند و مخالفین خود را با همین روش از سر راه برداشته اند. یک نمونه از این ترورها مربوط به خودوری یکی از مخالفان آمریکا در یک کشور آفریقایی بود که با قرار دادن نشانه ای بر روی سقف ماشین سوژه، اقدام به هدف قرار دادن آنها نمودند.
مهمترین بخش مغفول مانده این گزارش مشخص نشدن طرف مذاکره کننده ایرانی با ملا اختر است.

Recent Posts

به همه ی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید

در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور

۱۴ آذر ۱۴۰۳

آرزوزدگی در تحلیل سیاست خارجی

رسانه‌های گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

سلوک انحصاری، سلوک همه‌گانی

نقدی بر کتاب «روایت سروش از سهراب »

۱۴ آذر ۱۴۰۳

مروری بر زندگی سیاسی طاهر احمدزاده

زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…

۰۹ آذر ۱۴۰۳