زیتون- کانون کارگردانان سینمای ایران در نامهای خطاب به علی جنتی، وزیر فرهنگ، به مواضع وزیر و مدیران این وزارتخانه اعتراض کرده و او را متهم کردند که به «جریانی قانونگریز» میدان میدهد.
کارگردانان سینمای ایران در نامه خود به برخورد وزارت ارشاد با فیلمهایی که این وزارتخانه خود به آنها پروانه نمایش داده و فضا دادن به معترضانی از «جریان قانونگریز» اعتراض کردهاند.
به گفته امضاکنندگان این نامه، این جریان در چند سال اخیر «سینما را بهانه درگیریهای سیاسیشان میکنند.»
کانون کارگردانان سینمای ایران با خوشنودی در این بهار سینما نسبت به مواضع حضرتعالی و مدیران تحت امر شما با فیلم و فیلمهایی که از وزارت ارشاد پروانه نمایش دریافت کردهاند معترض است، باید دانست صدور پروانه نمایش( که اعضای آن با حکم مستقیم شما میشوند) و سپس بی اعتبار کردن از سوی صادر کنندگانش غیر از ضرر و زیان مادی و معنوی به فیلمسازان قبل از هرچیز دستگاه صادر کننده مجوز را نزد افکار عمومی بیاعتبار میسازد.
شرایط سخت تولید و مشکلات توزیع و ممیزی به اندازه کافی جان سازندگان آثار ایرانی را میگیرد تا موفق به اخذ پروانه نمایش بشود ، حال با دریافت پروانه نمایش وزیر محترم با اعتراض این یا آن جریان قانون گریز که در چند سال اخیر سینما را بهانه درگیریهای سیاسی شان میکنند هم از شأن شورای پروانه نمایش کم میکنند و هم کار تولید کننده فیلم ایرانی را به انزوا و ناامیدی میکشاند ، بدیهی است فیلمی که دارای پروانه نمایش است نباید به هیچ بهانهای انکار شود. سینمای ایران با این جثه نحیفش که به لحاظ اقتصادی که خود مسوولین و کارشناسان و حتی مردم به آن وقوف دارند زیر بار این همه فشار چگونه جان به در ببرد؟
جناب آقای وزیر شما خودآگاهید که اکثر سینماگران ایران برابر واقعیتهای اجنماعی، فرهنگی و روانی جامعه بسیار صبورانه و شرافتمندانه و قانون مدار رفتار کرده است.
جناب آقای وزیر حال که استقبال علاقمندان به سینمای ایران از همه گونههای مختلف سینما را شاهد هستیم و در حال حاضر روزنهای است برای اوقات فراغت جوان ما این روزنه را با سلیقه های شخصی ، گروهی نبندیم و لااقل با پشتیبانی از مجوزهای ساخت و نمایش به سوی سینمایی پربار ، مؤثر و فرهنگی تر پیش برویم.
طی سالهای گذشته در مورادی فیلمهای دارای مجوز از وزارت ارشاد، در پی برخی اعتراضات، خصوصا از سوی روحانیون، توقیف شدند.
برای نمونه می توان به آخرین مورد، فیلم کمدی «پنجاه کیلو آلبالو» به کارگردانی مانی حقیقی و تهیهکنندگی برادران شایسته اشاره کرد. این فیلم کمدی در نوروز سال ۱۳۹۵ در سینماهای تهران اکران شد و بیش از ۱۳ میلیارد تومن نیز فروش داشت، اما پس از اتمام نمایش این فیلم در تهران، از ادامه نمایش آن در استانهای دیگر ایران جلوگیری شد.
برخی از مراجع تقلید و همچنین خود علی جنتی از محتوای این فیلم ابراز ناراحتی کرده بودند.
علی جنتی در مورد حواشی این فیلم گفته بود که این فیلم از زیر دست صادرکنندگان مجوز نمایش در رفته و وی بعد از خواندن اعتراضات مربوط به این فیلم متوجه شده است که این اعتراضات درست است.
حبیب ایلبیگی، معاون ارزشیابی و نظارت سینمایی ایران، از توقیف این فیلم خبر داده بود.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…