جمعی از سفرا و دیپلمات‌های ارشد پیشین جمهوری اسلامی خواستار تجدیدنظر در شیوه‌ی حکمرانی و توازن در سیاست خارجی شدند 

زیتون– جمعی از سفرا و دیپلمات‌های ارشد پیشین جمهوری اسلامی با انتشار بیانیه‌ای خوستار تجدید نظر در سیاست و شیوه‌ی حکمرانی، توازن در سیاست خارجی با همه‌ی دولت‌های کوچک و بزرگ و تاثیرگذار، تعامل سازنده با همه‌ی کشورهای جهان به‌ویژه همسایگان، با تاکید بر محوریت منافع ملی شدند.

در بخشی از این بیانیه ضمن تاکید بر این‌که سیاست خارجی تداوم سیاست داخلی و همواره با شرایط محیط سیاسی و اجتماعی در تعامل است، آمده است: «با توجه به اثرپذیری متقابل این دو، یک سیاست خارجی منسجم و کارآمد که بر اساس منافع ملی تدوین شده باشد، حامی امنیت و ثبات نظام بوده و روند پیشرفت و توسعه‌ی کشور را تسریع می‌کند در حالی که دخالت و حضور افراد و نهادهای غیرمرتبط و نا آشنا در این جایگاه، کشور را با مشکلات عدیده، تهدیدات امنیتی و تحریم‌های جدی مواجه می‌کند.»

امضاکنندگان این بیانیه رویکرد کنونی ایران به جنگ اوکراین را نشانه‌ی عدم توجه کافی به مصالح نظام و کشور دانسته‌اند و گفته‌اند: «جمهوری اسلامی ایران که از دیرباز پرچمدار مبارزه با استکبار و حمایت از مردم مظلوم و سرکوب شده در اقصی نقاط جهان بوده، اکنون با این سوال از سوی افکار عمومی در داخل و خارج مواجه است که در شرایطی که مردم اوکراین مورد تجاوز قرار گرفته‌اند جایگاه اخلاقی نظام اسلامی در کجای این منازعه قراردارد.»

متن کامل این بیانیه را که به امضای سی و پنج تن از سفرا و دیپلمات‌های ارشد پیشین جمهوری اسلامی رسیده است، در اینجا می‌توانید بخوانید.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد. این دوران جدید از جنگ جهانی اول آغاز شد؛ زمانی که اصلی‌ترین کشورهای تشکیل‌دهنده «غربِ

ادامه »

۱. بدیهی است که می‌توان بر روی مفاد و مواد گفتگوی مناظره عبدالکریم سروش با یکی از فقهای حوزه علمیه قم (ابوالقاسم علیدوست) در

ادامه »

بازگشت ترامپ به کاخ سفید، بن‌بست راهبرد “نه جنگ، نه مذاکره” رهبر حاکمیت ولایی را برجسته‌تر خواهد کرد. بنا به

ادامه »