Categories: خبرها

۲۰۰ تهیه‌کننده سینما در نامه ای به دادستانی خواستار ادامه اکران فیلم عادت نمی‌کنیم شدند

زیتون-شورای‌عالی تهیه‌کنندگان سینمای ایران متشکل از ۲۰۰ تهیه‌کننده؛ نامه‌ای سر گشاده به دادستان تهران نوشت و در آن خواستار تجدیدنظر درباره توقف اکران فیلم عادت نمی‌کنیم؛ شد. این فیلم به دستور دادستان عمومی و انقلاب تهران، به جرم پخش تیزر در شبکه ماهواره ای جم، توقیف شد.
 به گفته دادستانی، از آنجا که تهیه کننده فیلم به تذکرات مکرر دادستانی مبنی بر لزوم توقف تبلیغات آن در شبکه های ماهواره ای ضدانقلاب و غیرمجاز بی توجه بود،‌ حکم توقیف فیلم سینمایی «عادت نمی‌کنیم» صادر شد.
فیلم سینمای «عادت نمی‌کنیم» از ۱۲ خردادماه روی پرده سینماها آمده بود و تنها یک هفته از اکران آن می‌گذشت.
در نامه شورای‌عالی تهیه‌کنندگان سینمای ایران آمده است: ما تنها سینمای جهان هستیم، تاکید می‌کنیم تنها سینمای جهان هستیم که مطابق عرف اجتماعی و در چهارچوب قواعد جمهوری اسلامی عمل می‌کنیم و با پرهیز از کلیشه‌های رایج در بازار سینمای دنیا فیلم می‌سازیم، فیلمی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پروانه ساخت و نمایش دارد.
به گفته تهیه کنندگان امضا کننده این نامه با تصمیم دادستان آنچه در عمل نصیب مملکت و فرهنگ و سینمای ایران می‌شود این است که سارقان و قاچاقچیان همچنان آزادند که با گردش مالی صدها میلیاردی مخاطبان، ده‌ها میلیون ایرانی را جذب بازار سیاه کالاهای فرهنگی خود کنند، ماهواره‌ها همچنان به غارت کالاهای فرهنگی تولید شده در داخل و تاراج مخاطبان ایرانی مشغول باشند اما فیلم و محصول ایرانی اجازه نداشته باشد از تبلیغات فراگیر استفاده کند.
آنان از دادستان خواسته اند تا در تصمیمش تجدید نظر کند، در همین رابطه یکی از اعضای شورای پروانه نمایش نیز اعلام کرده است که درباره  عادت نمی کنیم، امروز (شنبه) جلسه ای تشکیل خواهد شد.
متن نامه سرگشاده شورای‌عالی تهیه‌کنندگان سینمای ایران که توسط ایلنا منتشر شده، به شرح زیر است:

بدترین فیلم ایرانی از بهترین فیلم خارجی بهتر است. «امام خمینی»
دادستان محترم
ما مدعی هستیم شعار بنیادین، استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی در سینمای ایران تعیین پیدا کرده است. ما تنها سینمای جهان هستیم که مستقل و متکی بر منابع داخلی و با خلاقیت و خون جگر خوردن سه نسل از سینماگران در جهان امروز سر بلندیم.
ما تنها سینمای جهانیم که فارغ از چند و چون‌های بی‌شمار فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، همگی در احترام به اصل آزادی، به قدر وسع و توان خود کوشیده‌ایم.
ما تنها سینمای جهانیم که با در پیش گرفتن سیاست اتکای به تماشاگران ایرانی و مشتاقان فرهنگ کشورمان «جمهور» مخاطبان را مشتاقانه به تماشا فراخوانده‌ایم.
ما تنها سینمای جهان هستیم، تاکید می‌کنیم تنها سینمای جهان هستیم که مطابق عرف اجتماعی و در چهارچوب قواعد جمهوری اسلامی عمل می‌کنیم و با پرهیز از کلیشه‌های رایج در بازار سینمای دنیا فیلم می‌سازیم، فیلمی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پروانه ساخت و نمایش دارد.
دادستان ارجمند
با حکم شما آنچه در عمل نصیب مملکت و فرهنگ و سینمای ایران می‌شود این است که سارقان و قاچاقچیان همچنان آزادند که با گردش مالی صدها میلیاردی مخاطبان، ده‌ها میلیون ایرانی را جذب بازار سیاه کالاهای فرهنگی خود کنند، ماهواره‌ها همچنان به غارت کالاهای فرهنگی تولید شده در داخل و تاراج مخاطبان ایرانی مشغول باشند اما فیلم و محصول ایرانی اجازه نداشته باشد از تبلیغات فراگیر استفاده کند.
یعنی همچنان اکثریتی از مردم ایران در شبانه روز ساعت‌ها پای ماهواره بنشینند و انواع و اقسام برنامه و فیلم و سریال عثمانی، هندی، کره‌ای، ژاپنی و چینی و اروپایی و امریکایی را که برای تمام گروه‌های سنی پخش می‌شود تماشا کنند و از بازار سیاه ویدیوی خانگی با فراغ بال خرید کنند، ولی ساعاتی بیشتر از پای این بساط برنخیزند و به تماشای فیلم ایرانی نروند.
این تصویری واقعی از وضع موجود بازار کالاهای فرهنگی کشور و تائید حکم شما بر آن است. و باز این یعنی تاخت و تاز خارجی‌ها در ایران آزاد و میسر و حضور و مقابله ایرانی‌ها ممنوع و ناممکن است. حتماً مقصود شما از صدور حکم مزبور این توابع و آثار نبوده و متاسفانه پیداست این عمل با کارشناسی لازم صورت نگرفته است. بر این باوریم که تجدید نظر در حکم شما فرصتی است تا با همیاری و همفکری با یکدیگر در گسترش مخاطبان آثار ایرانی و ترویج فرهنگ ایرانی – اسلامی به یمن رویکرد درون زا همراهی کنیم.
با احترام

شورای‌عالی تهیه‌کنندگان سینمای ایران

Recent Posts

به همه ی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید

در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور

۱۴ آذر ۱۴۰۳

آرزوزدگی در تحلیل سیاست خارجی

رسانه‌های گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

سلوک انحصاری، سلوک همه‌گانی

نقدی بر کتاب «روایت سروش از سهراب »

۱۴ آذر ۱۴۰۳

مروری بر زندگی سیاسی طاهر احمدزاده

زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…

۰۹ آذر ۱۴۰۳