در دبیرستان‌های دخترانه قم چه خبر است؟ مسمومیت با «طعم نارنگی»

زیتون – ماجرای مسمومیت سریالی دانش آموزان دختر در مدارس استان قم و سپس در تهران هر روز ابعاد جدیدی به خود می‌گیرد. خانواده‌های معترض تجمع اعتراضی برگزار و عده‌ای از آن‌ها علیه مسئولان شکایت ثبت کردند. در این بین مقام‌های«اطلاعاتی و بهداشت» کماکان دلیلی قانع کننده‌ برای چرایی این حادثه‌ها اعلام نکرده‌اند.

اولین مسمومیت نهم آذر‌ماه در هنرستان نور یزدان شهر قم اتفاق افتاد که در نتیجه آن هجده دانش‌آموز به مراکز بهداشتی منتقل شدند. تنها چند روز بعد پنجاه و یک دانش‌آموز همان هنرستان به دلیل مسمومیت راهی درمانگاه شدند.

اتفاقات مشابه در هفته‌های بعد در تعداد دیگری از مدارس قم نیز اتفاق افتاد و در آخرین رویداد ۶۱ دانش‌آموز در مدرسه‌های «حضرت فاطمه الزهرا»، «شاهد رضوی» و «سید حسن برقعی» مسموم و به مراکز درمانی منتقل شدند.

بیست و پنجم بهمن، اما مسمومیت‌ها به تهران رسید و ۳۰ دانش‌آموز در یکی از مدرسه‌های منطقه ۱۱«دچار مشکل تنفسی شدند» که ترس و «استرس» دیگر دانش‌آموزان را در پی داشت.

به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران، این اتفاق ناشی از «کنجکاوی کودکانه» دو دانش‌آموز بوده که «اسپری حشره‌کش در فضای کلاس منتشر» کردند.

به گفته مجید محبی، سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم‌ پزشکی قم، تنها در قم دست‌کم ۴۱۲ دانش‌آموز دچار مسمومیت شده‌اند.

احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده قم در مجلس ‌شورای اسلامی، دلیل این مسمومیت‌ها را «فوبیا» دانست و گفت بسیاری از دانش‌آموزانی که به درمانگاه منتقل می‌شوند «حالت استرس و برخی نیز بیماری‌های زمینه‌ای» دارند.

امیرآبادی همچنین با تاکید بر مشخص نبودن علت این رویدادها گفت «در این باره بزرگنمایی شده است و مسئولان امنیتی و بهداشت و درمان پیگیر هستند.»

نماینده مردم قم پیش‌تر از تشکیل کمیته‌ای مشترک بین نیروی انتظامی و اطلاعات سپاه برای بررسی این موضوع خبر داده بود.

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، نیز از ارائه گزارش وزیر اطلاعات در جلسه هیات دولت خبر داد و گفت:«فرضیه‌هایی مطرح است که در حوزه‌های پزشکی در حال بررسی است. در قم ۱۵ تیم پزشکی در حال بررسی هستند.»

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش، نیز بخش اعظم مسمومیت دانش‌آموزان در قم را ناشی از «شایعاتی» دانست که «مردم و دانش‌آموزان را دچار ترس کرده است.»

نوری گفت:«از مراجع ذی‌صلاح گزارش گرفتیم و گفتند مشکلی وجود ندارد.»

در همین حال، رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در نامه‌‌ای به رییس ستاد بحران درخواست نمونه برداری از هوای مسموم مدرسه‌ها کرد. مهدی مصری خواست که معلم‌ها «با کیسه فریزر هوای ناحیه مسموم‌شده و دم و بازدم دانش‌آموزان را جهت نمونه‌برداری ذخیره کنند.»

بعضی از «انتشار بویی شبیه نارنگی» سخن گفته‌اند که سرگیجه و بدحالی را در پی دارد.

ادامه مسمومیت‌های سریالی و عدم پاسخگویی مقامات جمعی از خانواده‌های دانش آموزان استان قم را برآن داشت تا بیست و پنجم بهمن مقابل فرمانداری این استان تجمع کرده و خواستار استعفای مسئولان استانی شوند.

به گفته قوه قضاییه ۳۰ خانواده نیز شکایتی را علیه این مسئولان در دادسرای قم مطرح کرده‌اند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. در ایران جنگ شیمیایی علیه کودکان آغاز کرده اند. مگر تعریف چنین جنگی شامل چه چیزیست که الان وجود ندارد؟
    کل حاکمیت ایران در این مورد مجرم است زیرا:
    ۱. یا خود این جنگ را به اجرا گذاشته و لذا ۱۰۰٪ مجرم است
    ۲. یا حکومت با عدم واکنش مجال گسترشش را داده که باز هم شریک جرم است.
    کاملا متوجه هستم که حتما باید کودکی بمیرد تا هموطنان من شیون و زاری را به عرش ببرند ولی از رسانه ها و بقول استاد سروش “عقلا” انتظاری ورای این میرود که فقط درگیر و متمرکز بر سینه های گلشیفته باشند.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »