Categories: خبرها

وزیر ارشاد: بعضی از نمایندگان رهبری به کل با موسیقی مخالفند

زیتون– علی جنتی، وزیر ارشاد در مورد صدور مجوز برای تک خوانی زنان توضیح داد:« به هر حال بجز موارد خاصی مثل بعضی نمایندگان محترم رهبری در برخی استان‌ها که دیدگاه‌های شخصی خود را اعمال می‌کنند. آقایان اجتهاد خود را ملاک قرار می‌دهند و توجه به نظرات رهبری نمی‌کنند و به طور کلی با موسیقی مخالفند. ما که نمی‌توانیم زیر بار این حرف برویم.»
او در ادامه به موضوع لغو کنسرت ها پرداخت و گفت:« در برخی استان‌ها متأسفانه بعضی دادستان‌ها دخالت می‌کنند و جلوی برگزاری کنسرت را می‌گیرند. نمونه‌اش استان خراسان رضوی است. دادستان شهر مشهد عملاً اجازه برگزاری هیچ کنسرتی در این شهر نمی‌دهد. حتی کنسرت‌هایی که موسیقی سنتی دارد و با اشعار حافظ و مولانا خوانده می‌شود.
علی جنتی به عنوان مثال از لغو کنسرت های شهرام ناظری، کیهان کلهرو علیرضا قربانی نام برد و گفت:« مثلاً جلوی کنسرت آقای قربانی را گرفتند.یا آقای شهرام ناظری یا کیهان کلهر که افراد شناخته شده‌ای هستند. مگر شهرام ناظری جز اشعار مولانا می‌خواند؟یا آقای کیهان کلهر که برنامه‌ای در نیشابور داشته است. ایشان فقط و فقط کمانچه می‌نوازد و فرد دیگری هم تار. حتی خواننده هم نداشته‌اند. بیخود و بی‌جهت جلوی کار را گرفته‌اند.»
وزیر ارشاد در ادامه تاکید کرد:« من قبلاً هم اعلام کردم که از نظر قانونی حتی یک دادیار هم می‌تواند جلوی یک کنسرت را بگیرد، احضار کند، لاک و مهر کند و ببندد. اما همه اینها باید در چارچوب قانونی انجام شود. براساس قانون صدور مجوز را فقط بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌دانیم و بعضی دوستان اگر در دستگاه قضا نکاتی دارند باید به ما منتقل کنند تا موارد را رعایت کنیم. ممکن است جاهایی تخلفاتی رخ دهد که دیده هم شده است. تخلفاتی از بعضی گردانندگان کنسرت‌ها. تماشاچیان با لباس و وضعیت نامناسب حضور پیدا کرده‌اند. این موارد را باید مراقبت کنیم و جلوی آن را بگیریم. اما اجازه دهند خود ما این کار را بکنیم.»
علی جنتی در بخش دیگری از این گفتگو به مواضع مجلس نهم در قبال سیاست های وزارت ارشاد پرداخت و گفت:« با وجود اینکه این قدر در مجلس شورای اسلامی دوره گذشته جوسازی کردند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجازه تک‌خوانی به خانم‌ها داده، اما چنین اتفاقی نیفتاد. بله تک‌خوانی موارد خاصی مثلاً در ایام ۲۲ بهمن در فرهنگسرای نیاوران بوده آن هم فقط برای خانم‌ها با شرایط خاص. یعنی اجازه داده نمی‌شود که موبایلی ببرند یا فیلمی در داخل سالن بگیرند یا حتی صدایی ضبط کنند. هر چقدر توضیح دادیم که چنین اتفاقی نیفتاده، برخی نمایندگان زیر بار نرفتند.»
وزیر ارشاد که با ایران گفتگو می کرد، به صدور دو کارت زرد از سوی مجلس نهم پرداخت و افزود:« این دوکارت زردی که دادند هیچ کدامش عادلانه نبود. یکی در مورد بحث تک‌خوانی خانم‌ها بود. با اینکه ما بیان کردیم هیچ مجوزی داده نشده، ولی با فضاسازی‌هایی که در داخل مجلس کردند توانستند نظر اکثریت نمایندگان را جلب کنند؛ و یکی دیگر هم اصلاً هیچ ارتباطی با سیاست‌های ما نداشت. بحث کرسنت بود که شورای عالی امنیت ملی از پرداختن مطبوعات به این موضوع جلوگیری کرده بود به خاطر حساسیت‌هایی که دارد و پرونده‌اش در دادگاه بین‌المللی لاهه مطرح است. برخی نمایندگان مجلس می‌خواستند جوسازی‌هایی علیه این پرونده کنند و مسلماً نمی‌توانستند چون این مسأله براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی انجام شده. آقایان آمده‌اند از ما سؤال می‌کنند که چرا اجازه نمی‌دهید، جوابشان هم این بود که شورای امنیت ملی مصوباتش برای همه الزام آور است. نه نماینده مجلس می‌تواند از آن تریبون استفاده کند و نه مطبوعات می‌توانند موارد را بیان کنند. اگر مراجع وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را می‌پرسیدند خیلی خوب بود. اما آنچه الان انجام شده براساس دیدگاه‌ها و سیاست‌های دولت و آقای رئیس‌جمهور و دیدگاه‌ها و اعتقادات خود من بوده و اعتقاداتم که مربوط به امروز و دیروز نیست و در طول زمان شکل گرفته و هر زمان دیگری هم باشه و در هر جایی و در هر مسئولیت دیگری هم باشد اعتقادات من بر جای خود باقی است.»

Recent Posts

به همه ی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید

در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور

۱۴ آذر ۱۴۰۳

آرزوزدگی در تحلیل سیاست خارجی

رسانه‌های گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

سلوک انحصاری، سلوک همه‌گانی

نقدی بر کتاب «روایت سروش از سهراب »

۱۴ آذر ۱۴۰۳

مروری بر زندگی سیاسی طاهر احمدزاده

زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…

۰۹ آذر ۱۴۰۳