پیداست که شما هموطنان گرانقدر عزم خود را برای عزت و آبادانی کشور عزیزمان جزم نمودهاید. از تفرقه و تجزیه و مصلحتجویی شخصی و نزاع بر سر قدرت که مشخصه دوران طفولیت جامعه است عبور کرده، به وحدت در عین تنوع و کثرت روی آوردهاید. مشخصه برجسته این مرحله از کمال، مشورت و تبادل آرای گسترده و گذار از ایده خشونت و تخریب و جستجوی تدابیر علمی و اخلاقی است.
کشور عزیز ما هم اکنون با معضلات گسترده و پیچیده اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، تربیتی، سیاسی، اخلاقی و … روبروست. در سرزمینی چنین غنی، چنین فقر عنان گسیخته، محرومیت گسترده، تورم و رکود، آلودگی هوا و نابودی محیط زیست، اختلاف فاحش طبقاتی و … به هیچ وجه قابل توجیه نیست. تعصب و تبعیض، دامنگیر همه مردم از هر جنس و قوم و هر زبان و دین و مذهب گشته است.
زنان پرتوان ایران، بار سنگینتری از تبعیضات مضاعف را بر دوش کشیدهاند و جوانان پرشور و خلاق، شرایط مناسب برای کار و تولید و زندگی سازنده و شاد برای خود نمییابند. آنان به ناچار به طور روز افزونی به مهاجرت از ایران روی میآورند و آنان که چنین توان و امکاناتی ندارند، کثیری در خود فرو رفته به بیماری انزوا و بیتفاوتی مبتلا و یا به اعتیاد و فساد کشیده میشوند، چرا که فقر، مادر فساد است.
دوستان عزیز، هر چند ما در ۱۵ سال گذشته نزدیک به ۱۱ سال را به صرف اعتقادات خود در زندان بودهایم اما در اثر همزیستی با گروههای مختلف زنان این سرزمین در زندانهای مختلف به روشنی دریافتهایم که جامعهی ما در پرتگاه سقوط اخلاقی قرار دارد. بحرانهای اجتماعی روز به روز گستردهتر و عمیقتر میشود و ویرانی بیشتری به بار میآورد. اتخاذ سیاستهای نادرست، رواج فساد و فحشا و گسترش فقر و محرومیت و تنزل تاسفبار اخلاق را در پی داشته است. مردم به ستوهآمده راهی جز اعتراض برای خود نمییابند زیرا همه راههای دیگر را قبلا آزموده و از آنها مایوس و دلزده گشتهاند.
اما در کنار همه این نابسامانیها و محدودیت و محرومیتها، آگاهی عمومی ایرانیان به سطحی فراتر از همیشه ارتقا یافته است و به نوعی به وحدت آرا و نظرات و تا حدودی هماهنگی در روشها انجامیده است. شاهد آن، اعتراضات مختلفی است که اخیرا بر مبنای مطالبات روشن و حیاتی شکل گرفته است.
جامعه مدنی قویتر از همیشه، مصمم به ایفای نقش خود در هر فرصت ممکن گشته. معلمان، کارگران و از همه گستردهتر زنان قیام نموده و در جنبش «زن، زندگی، آزادی» در ماههای اخیر نمود بیشتری داشته است.
اکنون اقلیت سنی ایران با حمایت پیشوای روحانی خود از ایده برابری و برادری مذهبی و رفع تعصب و تبعیض و ایران برای همه ایرانیان سخن میگویند. ایشان همچنین از حقوق هموطنان بهایی خود که ۴۴ سال است در معرض انواع تبعیضات و محرومیتها قرار دارند، دفاع کردهاند.
دوستان عزیز، سرزمین محبوب ما ایران واجد منابع غنی و سرشار طبیعی و انسانی کم نظیری در جهان است. تمسک همه ما به اصول وحدتبخش و برابری انسانها و احترام به هویت فردی و حقوق انسانی همه مردمان باید سرلوحه اقدامات ما قرار گیرد. رفع هرگونه تعصب از جمله دینی و قومیتی، تساوی حقوق زنان و مردان، اهتمام بیوقفه در امر تعلیم و تربیت مبتنی بر اصول پیشرفته علمی و اخلاقی، ارائه فرصتهای برابر برای رشد و پیشرفت بدون هیچگونه تبعیض، تامین امکانات ضروری توسعه برای همه نقاط کشور با اولویت نقاط کمبرخوردار و محروم نگاهداشته شده، ایجاد فرصتهای مناسب برای سرمایهگذاری و ایجاد کار و حمایت از جوانان در ایجاد مشاغل مولد همسو با سایر نقاط جهان، آزادی بیان و و عقیده، آزادی مطبوعات و گردش آزاد اطلاعات و بسیاری اصول دیگر را شایسته اعتبار کامل در برنامههای توسعه و پیشرفت میدانیم.
به کارگیری تجربه جهانی دموکراسی و احترام به منشور جهانی حقوق بشر و همزیستی مسالمتآمیز با همه کشورهای جهان بر پایه احترام متقابل و حفظ تمامیت ارضی کشورها لازمه پیشرفت همه جانبه کشورهاست.
ما به گوناگونیهای سرزمین بزرگ ایران و هموطنان عمیقأ احترام میگذاریم و این تنوع را در زیر خیمه وحدتبخش سرزمینی خود ارج مینهیم و ایران بزرگ را همچون گلستانی با گلهای رنگارنگ میدانیم که این تنوع بر زیبایی گلستان میافزاید.
خدمت به کشور نه فقط وظیفه، که حق همه ماست.
از راه دور دستهای شما را به گرمی میفشاریم و بهترین آرزوهای خود را تقدیم میداریم.
مهوش ثابت (مهوش شهریاری)
فریبا کمالآبادی
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…