Categories: خبرها

باج اتحادیه اروپا به ترکیه

زیتون- نابسامانی اوضاع در سوریه برای اگر برای هیچ کس آب نداشت، برای اردوغان و دولت ترکیه نان داشت. تا همین یک سال پیش در آلمان کارنامه دولت اردوغان و نخست‌وزیر او در ترکیه، زیر بیشترین انتقادها بود و به خصوص در زمینه حقوق بشری و فعالیت رسانه‌ها و حقوق اقلیت‌ها کم و بیش در سطح رسمی هم انتقادها و اعتراض‌هایی به این دولت می‌شد. پرونده ورودش به اتحادیه اروپا را هم تقریبا بسته بودند و به تقاضای لغو ویزا برای شهروندان ترکیه در اتحادیه اروپا هم توجه‌ای نمی‌کردند. سعی هم می‌شد که کمتر با اردوغان دیدار داشته باشند.


حالا ورق برگشته و اتحادیه اروپا،  برای مهار موج پناهجویان سوری به سوی اروپا، ترکیه را حلال مشکل می‌بینند. این گونه است که دولت اردوغان به کلی عزیز شده و رفیق گرمابه و گلستان. هم سه میلیارد یورو برای امور پناهجویی در اختیارش گذاشته‌اند، هم پرونده ورودش به اتحادیه اروپا را دوباره گشوده‌اند و هم  چشمشان را بر کشتار کردها بسته اند. ترکیه هم البته بیش از آن که امتیازی بدهد در حال بازی با اتحادیه اروپاست و دائم انتظارات تازه‌ای مطرح می‌کند. اگر این موضوع را تا کنون تنها از طریق شواهد می‌شد فهمید، به تازگی اسنادی نیز برای تایید آن منتشر شده است.

بر اساس اسناد برملا شده  توسط تلگراف از دیدار اردوغان با ژان کلود یونکر و دونالد تاسک، سران اتحادیه اروپا، در پنجم اکتبر رئیس جمهور ترکیه آشکارا و بدون هیچ پرده پوشی از کنترل این کشور بر جریان پناهندگان به اروپا به مثابه ابزار اخاذی از این اتحادیه استفاده کرده است. در یک مورد اردوغان به میهمانان خود میگوید «هروقت بخواهیم پناهنده ها را به بلغارستان و یونان سرازیر میکنم، سوار اتوبوسشان میکنیم» و بعد اضافه میکند «اگر معامله تان با ما سر نگیرد چه کار میکنید؟ پناهندها را میکشید؟».

ترکیه از پیشنهاد اتحادیه اروپا برای پرداخت ٣ میلیارد یورو به ترکیه در طول ٢ سال برای ممانعت از حرکت پناهندگان به اروپا ناراضی و خواستار دریافت ٣ میلیارد یورو در سال (جمعن ۶ میلیارد یورو) شده است. در این ملاقات یونکر همچنین به اردوغان یاداور میشود که اتحادیه اروپا علیرغم فشار مطبوعات عمدا انتشار گزارش این اتحادیه در باره وضعیت حقوق بشر در ترکیه را به بعد از انتخابات ترکیه موکول کرده بود تا به کارزار انتخاباتی آ.ک.پ کمک کند.

Recent Posts

معاویه: یک عرب ایرانی یا مسیحی؟

مسعود امیرخلیلی

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آقای خامنه‌ای، ۱۳ آبان و شورای‌ نگهبانِ جهان

۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آیا پذیرفتگان دیکتاتوری مقصرند؟!

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

روز جهانی وگن؛ به یاد بی‌صداترین و بی‌دفاع‌ترینِ ستمدیدگان!

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است…

۱۲ آبان ۱۴۰۳

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳