«غیرعلنی»؛ نخستین جلسه دادگاه نیلوفر حامدی و الهه محمدی برگزار شد


زیتون
– همسر نیلوفر حامدی از برگزاری نخستین جلسه دادگاه این خبرنگار بازداشتی روزنامه شرق به صورت غیرعلنی خبرداد.

به گفته محمدحسین آجورلو، نیلوفر در جلسه روز سه‌شنبه، نهم خرداد، «تمام اتهامات وارده را رد کرد و تاکید داشت به عنوان یک خبرنگار به وظایف خود در چارچوب قانون عمل کرده و هیچ اقدامی علیه امنیت ایران انجام نداده است.»

همچنین در این جلسه که علیرغم تصریح قانون اساسی و قانون آیین دادرسی کیفری، به صورت غیر علنی برگزار شد، اعضای خانواده خانم حامدی اجازه حضور نداشتند و به وکلای پرونده هم فرصتی برای دفاع نرسید.

پرتو برهانپور، وکیل نیلوفر حامدی، از ارائه لایحه‌ای درباره ایرادات شکلی موجود در پرونده به دادگاه خبر داد و افزود:«ین لایحه متضمن ۱۵ ایراد از جمله عدم دسترسی خانم حامدی به وکیل در طی دوران بازداشت و درخواست رسیدگی به پرونده در دادگاه صالح و با حضور هیات منصفه و به صورت علنی بود.»

برهانپور همچنین با اشاره به «شان و جایگاه» خانم حامدی و «اتمام مرحله تحقیقات مقدماتی» ادامه، ادامه قرار بازداشت موکلش را بدون توجیه دانست.

یک روز پیش از برگزاری دادگاه خانم حامدی، اولین جلسه رسیدگی به پرونده الهه محمدی، یکی دیگر از خبرنگاران بازداشتی، برگزار شد.

به گفته شهاب میرلوحی، وکیل مدافع او، در تمام طول جلسه که به صورت غیرعلنی برگزار شد، به وکلا فرصت هیچ دفاع و یا بیان هیچ مطلبی داده نشد.

میرلوحی با اشاره به ایرادات شکلی مهم و جدی در پرونده افزود:«دادگاه انقلاب صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارد و پرونده باید در دادگاه صالح (دادگاه کیفری ۱) و با حضور هیات منصفه و به صورت علنی رسیدگی شود.»

وی همچنین نقض برخی حقوق مسلم موکل خود، طرح ادعاهای نادرست در پرونده، نگهداری خانم محمدی به مدت طولانی در سلول انفرادی را از دیگر ایرادات این پرونده دانست.

نیلوفر حامدی و الهه محمدی از نخستین روزنامه‌نگارانی بودند که موضوع مرگ مهسا امینی را پوشش دادند. مقامات ایران این دو روزنامه‌نگار را متهم به جاسوسی کرده‌اند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »