زیتون-زاهدان تنها گوشهای از خاک ایران است که صدای اعتراض جمعی در آن بلند است حتی اگر به گوش کسی نرسد. امروز مولوی عبدالحمید سرشناسترین منتقد صریحاللهجه جمهوری اسلامی است؛ فردی که جایگاه مذهبی و پایگاه مردمیاش برخورد با او را برای حکومت سخت کرده است. به پشتوانه همین موقعیت است که این روحانی اهل سنت هر روز زبان انتقادش نسبت به حکومت صریحتر میشود و میگوید «برای منافع مردم هر تهدیدی را به جان میخرد»
از طرفی دیگر حلقهی محاصرهی مولوی عبدالحمید روز به روز تنگتر میشود. بهنظر میرسد جمهوری اسلامی طرح تکراری و همیشگیاش را برای برخورد با منتقدان سرشناساش پیش میبرد. فرمانده عملیات هم قابل حدس است. حصر خانگی و برخورد فراقانونی با روحانیان و چهرههای سرشناس قدمتی به درازای عمر جمهوری اسلامی دارد.
به گزارش «حالوش» ماموران امنیتی جمهوری اسلامی روز سهشنبه، ششم تیرماه، نوه عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، و دو تن از نزدیکانش را بازداشت کردند.
بنا بر این گزارش «عبدالنصیر شهبخش بعد از نماز ظهر در حالی که از حوزه علمیه دارالعلوم مکی خارج و به سوی منزلش در حرکت بود در خیابان رازی توسط نیروهای امنیتی که با چند خودروی شخصی بودند با خشونت بازداشت شد و ماموران لباس شخصی او را با خود بردند.»
این نهاد حقوق بشری همچنین به نقل از منابع آگاه افزود «نیروهای نظامی امنیتی زاهدان پس از بازداشت نوه دختری مولوی عبدالحمید به منزل دختر وی یورش بردند و تمام گوشی و تبلت و لپ تاپ اعضای خانواده از جمله عبدالنصیر را جمع آوری کرده و با خود بردهاند.»
همزمان نیروهای حکومتی اسامه شهبخش، فیلمبردار مسجد مکی و یکی از همراهان وی به نام حامد محمدینیک را «با خشونت» در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
در حالی که دفتر عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت بلوچ، دستگیری یک فرد مشکوک در مسجد مکی زاهدان را تایید کرده است، گزارشها حاکی از افزایش فشار دستگاه امنیتی بر کارکنان این مجموعه برای تکذیب خبر سوقصد به جان مولوی عبدالحمید است.
به نوشته «حالوش» برخی از کارکنان و مسئولان حوزه علمیه مسجد مکی از سوی نهادهای امنیتی تحت فشار قرار گرفتهاند تا «واقعه تلاش توطئه آمیز نهادهای امنیتی در ترور مولانا عبدالحمید را پنهان کرده یا آن را تکذیب بکنند.»
این سامانه خبری که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش میدهد، روز سهشنبه، سیام خرداد، به نقل از منابع آگاه نوشت:«ظهر امروز تعدادی مامور وزارت اطلاعات به حوزه علمیه آمده و با معاون اداری حوزه دیدار کردند و معاون اداری حوزه فرد عامل نهادهای امنیتی را به ماموران امنیتی تحویل داده است.»
ساعاتی پس از انتشار اخبار خنثی شدن طرح «ترور بیولوژیک» مولوی عبدالحمید در روز دوشنبه، دفتر این روحانی اهل سنت بازداشت «یک فرد مشکوک که ظاهرا با برخی نهادها وابستگی دارد» را تایید کرد و از مردم خواست در این باره نگران نباشند.
در این بیانیه همچنین آمده بود که فرد مظنون «اظهارات و اعترافات مختلفی» کرده که در دست تحقیق و بررسی است.
حالوش این فرد را « غلام معروف به غلاموک» و از اهالی منطقه دلگان در جنوب بلوچستان معرفی کرده و میگوید:«این فرد از حدود دو هفته پیش در مسجد بوده و محل اسکان او نیز در مسجد بوده و پیوسته در یک گوشه مسجد مشغول ذکر و عبادت بوده است. به همین دلیل به این فرد مشکوک میشوند چرا که با وجود آنکه به عنوان طلبه حضور داشته است اما در این مدت به سر کلاس نمیرفته است. با وجود آنکه چنین فرد عبادتگذاری است اما در صف اول دیده نمیشده و کمکم به این فرد مشکوک میشوند و دیگه تا دیشب این فرد را دستگیر میکنند و میبرند»
به گزارش حالوش متهم اعتراف کرده قصد داشته «با سمى که سازمان اطلاعات سپاه در اختیارش گذاشته بوده» مولوى عبدالحمید را ترور نماید.
براساس این گزارش وی همچنین اعتراف کرده که هفته اى ١۵ میلیون تومان حقوق دریافت کرده است.
پس از انتشار خبر خنثی سازی طرح ترور مولوی عبدالحمید تعداد زیادی از مردم زاهدان در مسجد مکی حضور یافته و حمایت خود را از او اعلام کردند.
همزمان گزارشها حاکی از امنیتی شدن جو شهر زاهدان و احتلال در اینترنت این شهر بود.
حالوش همچنین به نقل از یکی از منابع خود مدعی شد اعزام نیروهای ضدشورش به زاهدان در روزهای اخیر، مستحکم سازی درب ورودی کلانتری اصلی شهر و آمادهباش ایستگاههای آتشنشانی در بعضی مناطق شهر نشان میدهد حکومت در این اقدام دست داشته و در حال آمادهسازی نیروهای خود برای مقابله با اعتراضهای احتمالی بوده است.
در همین حال «خبرگزاری فارس» بر خلاف بیانیه دفتر مولانا عبدالحمید فرد بازداشت شده را طلبه سارق معرفی کرد.
این خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران در گذشته بارها خواستار برخورد حکومت با امام جمعه زاهدان به دلیل همراهی او با اعتراضهای سراسری سال ۱۴۰۱ شده است.
سال گذشته و در اوج اعتراضها بخشی از بولتن محرمانه خبرگزاری فارس در رسانهها منتشر شد که در آن علی خامنهای از نهادهای امنیتی خواسته بود بهجای بازداشت مولوی عبدالحمید او را «بیآبرو» کنند. اما بهنظر میرسد روندی که مجریان این «حکم حکومتی» پیش گرفتهاند شاید منجر به بازداشت یا حصر مولوی عبدالحمید شود اما بعید است آبروی او را در همراهی با معترضان و هوادارانش بیشتر نکند؛ روحانی بلند پایهای که معتقد است «عزت را خدا میدهد».
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…