تیتر یک

«زندگی»؛ نبردی علیه_فراموشی

زیتون– همه چیز در کسری از دقیقه اتفاق می‌افتد، با شلیک یک گلوله یا سقوط یک چهارپایه. شهروندی به خاک می‌افتد، چند خانواده به خاک سیاه می‌نشینند، پدر و مادری حاصل عمرشان تباه می‌شود، کودکانی یتیم می‌شوند و … یک «زندگی» به پایان می‌رسد.

جمهوری اسلامی، از آغاز تا به امروز پایه‌های حکومتش را بر خون معترضان و مخالفانش بنا نهاده و قدرتش را با فراموشی این جان‌ها بیمه کرده. «فراموشی» همان شرکت بیمه‌ای است که تکرار این جنایت‌ها و تداوم این نوع حکمرانی را تضمین می‌بخشد و قشر «خاکستری»، معمولا بی‌آن‌که بداند یا بخواهد، سهامدار اصلی این شرکت‌.

#علیه_فراموشی هشتگ مشهوری در رسانه‌های اجتماعی فارسی‌زبان است و نامش یادآور سخن مشهوری از میلان کوندرا که «زندگی سراسر نبردی است علیه فراموشی».«زندگی» در جنبش ژینا(مهسا) هم در وجه استعاری و هم در شکل معمولی و مستقیم آن یکی از خواسته‌های سه‌گانه‌های معترضان بود و بیش از ۵۰۰ تن در این راه جان دادند تا به دیگران «زندگی» ببخشند.

و حالا در ایران #علیه_فراموشی، همان زندگی است. آن‌چه از این پس در سایت زیتون، در همراهی با این هشتگ تولید می‌شود مجموعه روایت‌هایی از قهرمانان این راه است. ما با پاس‌داشت این جان‌ها و مشارکت در نبردی #علیه_فراموشی، زندگی می‌کنیم. شما نیز می‌توانید با هم‌رسانی این آثار، زندگی را به مثابه نبردی علیه فراموشی ادامه دهید و حکمرانی را برای دشمنان «زن، زندگی، آزادی» دشوار سازید.

ترتیب تولید و انتشار این روایت‌ها «تصادفی»‌ست و در تهیه آن‌ها چند نویسنده و هنرمند گمنام ما را یاری داده‌اند که نام مستعار آنان در تیتراژ پایانی هر کدام آمده است.

Recent Posts

فرایند گذار در سایه‌ی سناریوهای احتمالی مذاکرات

دور اول مذاکرات یا دیدار جمهوری اسلامی و ایالات متحده آمریکا در عمان به پایان…

۲۷ فروردین ۱۴۰۴

گواهیِ دینی و گواهیِ ضدِّ دینی!

مقدّمه  دست‌کم برخی از مسائلِ فلسفۀ دین، جزءِ مسائلِ « سهل و ممتنع» هستند؛ بدین…

۲۷ فروردین ۱۴۰۴

نقدی بر نامه‌نگاری‌های مصطفی مهرآیین به رهبری

مصطفی مهرآیین، استاد جامعه‌شناسی، نامه‌هایی به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نوشته و پیشنهاداتی برای…

۲۷ فروردین ۱۴۰۴

توافق ایران-آمریکا و بازی برد-برد نظام و اپوزیسیون

دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط پایتخت عمان از سوی هر دو طرف…

۲۷ فروردین ۱۴۰۴

ای نور دیده صلح به از جنگ و داوری

«یک حرف صوفیانه بگویم اجازت است؟ ای نور دیده صلح به از جنگ و داوری»…

۲۳ فروردین ۱۴۰۴

مستقیم یا غیرمستقیم؛ فریب و ریا در برابر شفافیت رنگ می‌بازد

یکی از سنت‌های بسیار غلط و هزینه‌زا در جمهوری اسلامی ایران این است که مقامات…

۲۰ فروردین ۱۴۰۴