تیتر یک

«زندگی»؛ نبردی علیه_فراموشی

زیتون– همه چیز در کسری از دقیقه اتفاق می‌افتد، با شلیک یک گلوله یا سقوط یک چهارپایه. شهروندی به خاک می‌افتد، چند خانواده به خاک سیاه می‌نشینند، پدر و مادری حاصل عمرشان تباه می‌شود، کودکانی یتیم می‌شوند و … یک «زندگی» به پایان می‌رسد.

جمهوری اسلامی، از آغاز تا به امروز پایه‌های حکومتش را بر خون معترضان و مخالفانش بنا نهاده و قدرتش را با فراموشی این جان‌ها بیمه کرده. «فراموشی» همان شرکت بیمه‌ای است که تکرار این جنایت‌ها و تداوم این نوع حکمرانی را تضمین می‌بخشد و قشر «خاکستری»، معمولا بی‌آن‌که بداند یا بخواهد، سهامدار اصلی این شرکت‌.

#علیه_فراموشی هشتگ مشهوری در رسانه‌های اجتماعی فارسی‌زبان است و نامش یادآور سخن مشهوری از میلان کوندرا که «زندگی سراسر نبردی است علیه فراموشی».«زندگی» در جنبش ژینا(مهسا) هم در وجه استعاری و هم در شکل معمولی و مستقیم آن یکی از خواسته‌های سه‌گانه‌های معترضان بود و بیش از ۵۰۰ تن در این راه جان دادند تا به دیگران «زندگی» ببخشند.

و حالا در ایران #علیه_فراموشی، همان زندگی است. آن‌چه از این پس در سایت زیتون، در همراهی با این هشتگ تولید می‌شود مجموعه روایت‌هایی از قهرمانان این راه است. ما با پاس‌داشت این جان‌ها و مشارکت در نبردی #علیه_فراموشی، زندگی می‌کنیم. شما نیز می‌توانید با هم‌رسانی این آثار، زندگی را به مثابه نبردی علیه فراموشی ادامه دهید و حکمرانی را برای دشمنان «زن، زندگی، آزادی» دشوار سازید.

ترتیب تولید و انتشار این روایت‌ها «تصادفی»‌ست و در تهیه آن‌ها چند نویسنده و هنرمند گمنام ما را یاری داده‌اند که نام مستعار آنان در تیتراژ پایانی هر کدام آمده است.

Recent Posts

ترک‌گرایی در ترکیه و زبان فارسی: دیدگاه ضیا گوک‌آلپ

کتاب بنیان‌های ترک‌گرایی در ترکیه ترجمه فارسی کتاب Türkçülüğün Esasları، به قلم ضیا گوک‌‌آلپ است.…

۰۴ دی ۱۴۰۳

بحران پیش رو، خطر بیخ گوش

در اولین ساعات روز شنبه هفتم دسامبر زنگ پایان برای بشار اسد به صدا در…

۰۴ دی ۱۴۰۳

منشاء واژه‌های خوارج و اباضیان؛ یک روایت متفاوت

اسلام‌شناسان سنتی ادعا می‌کنند که خوارج اولین فرقه مذهبی در دین اسلام بودند. در جنگ…

۰۴ دی ۱۴۰۳

آقای پزشکیان! اگر نمی‌توانید جلو کوری فرزندان این کشور را بگیرید استعفا بدهید

آقای «سید محمود نوری‌زاده» نماینده مردم مشگین‌شهر در دوره پنجم، وقتی ریاست سنی مجلس را…

۰۳ دی ۱۴۰۳

مخالفت با «قانون حجاب و عفاف» از سر مصلحت یا از منظر باور به کرامت انسان

دولت پزشکیان و گروهی از اصلاح‌طلبان حکومتی با اجرای لایحه حجاب و عفاف مخالفت کرده‌اند.…

۰۲ دی ۱۴۰۳