زیتون– جمعی از نواندیشان دینی با صدور بیانیهای انتخابات پیش رو را «فاقد حداقل ارزشهای سیاسی، اخلاقی و دمکراتیک» خواندند که «هیچ نسبتی با دمکراسی، حقوق بشر و عدالت اجتماعی ندارد».
امضاءکنندگان بیانیه فرایند تبلیغات برای شرکت در انتخابات و نسبت دادن آن را با مخالفتبا اسلام ،«دینفروشی برای کسب قدرت» خوانده و «راه حل بنیادین نجات مردم و مملکت را در جدایی نهاد دین و دولت» دانستهاند.
متن کامل این بیانیه که برای انتشار در اختیار زیتون قرار گرفته در ادامه میآید.
در آستانهی برگزاری «انتخابات» موسوم به “مجلس شورای اسلامی” و “خبرگان رهبری” مناسب دیدیم که نکاتی را از دیدگاه خویش در این باب بیان کنیم.
۱- با توجه به همهی شواهد موجود بر این باوریم که “انتخابات” پیش رو فاقد حداقل ارزشهای سیاسی، اخلاقی و دمکراتیک است و هیچ نسبتی با دمکراسی، حقوق بشر و عدالت اجتماعی ندارد و راهی به عبور از گردنهی استبداد و روزنهای به بهروزی زندگی مردم نمیگشاید.
بلکه به عکس، مشارکت در چنین انتخاباتی، خواسته یا ناخواسته، در جهت تحکیم و تداوم استبدادی است که دین را بهانهی مطامع حاکمان مستبد کرده و منافع ملی را ویرانتر و آزادی و کرامت انسانی را بیش از گذشته پایمال کرده است.
۲- در فرایند تبلیغات برای «انتخابات» پیش رو، بارها شاهد آن بودهایم که کارگزاران و سردمداران حکومت از صدر تا ذیل، و به ویژه امامان جمعه و جماعت، عدم شرکت در «انتخابات» را به منزلهی مخالفت با اسلام و دیانت اعلام کردهاند. آشکار است که این چیزی جز دین فروشی برای کسب قدرت نیست و در حکم تکرار تاریخی قرآن بر سر نیزه کردن در جهت حقکشی است.
ما ضمن تصریح و تکرار مجدد این امر که راه حل بنیادین نجات مردم و مملکت را در جدایی نهاد دین و دولت میدانیم، در این مقطع نیز فریبکاری و ریاکاری دینفروشانه و کشاندن پای دین به مسئله انتخابات را محکوم میکنیم. در یک کلام، ما در انتخابات نمایشی، فرمایشی و دینفروشانه شرکت نمیکنیم.
محمدجواد اکبرین
حسن یوسفی اشکوری
عبدالعلی بازرگان
مصطفی دانشگر
سروش دباغ
رضا علیجانی
احمد علوی
رحمان لیوانی
داریوش محمدپور
مهدی ممکن
ژیلا موحد شریعت پناهی
صدیقه وسمقی
عبدالله ناصری طاهری
یاسر میردامادی
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…