زیتون– جمعی از نواندیشان دینی با امضاء بیانیهای «ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضع سلامت» صدیقه وسمقی، «خواهان آزادی بی قید و شرط» او شدند.
صدیقه وسمقی، دینپژوه و نواندیش دینی روز ۲۶ اسفند در منزلش در تهران بازداشت شد.
وکیل خانم وسمقی به خبرگزاری ایلنا گفت که موکلش یکسال حکم حبس قطعی داشته و احضار شده بود.
محمود علیزاده طباطبایی همچنین گفت که «خانم وسمقی به من اعلام وکالت کرده بودند و بازپرس گفت که باید خودشان بیایند. اما خانم وسمقی گفته تا نگویند اتهامم چیست من نمیروم که امروز آمدند منزلشان و بازداشتشان کردند.»
خانم وسمقی پیش از این در پانزدهم اسفند ماه اعلام کرده بود که به دادسرای اوین احضار شده ولی در احضاریه به اتهامات و شاکی پرونده اشاره نشده است.
محمد ابراهیمزاده، همسر صدیقه وسمقی در تشریح چگونگی بازداشت همسرش به وبسایت امتداد گفت که «چهار مأمور لباس شخصی، سه مامور مرد و یک مامور زن، به منزل ما مراجعه کرده و بدون اینکه زنگ واحد محل سکونت ما را بزنند از طریق زنگ یکی از همسایهها وارد آپارتمان شده و با حضور در مقابل در واحد، درخواست ورود به منزل را داشتند.»
در همین حال در پی صدور کیفرخواست صدیقه وسمقی، اسلامپژوه و استاد دانشگاه زندانی در اوین، او اعلام کرد که در آن «بیدادگاه» حاضر نخواهد شد.
در پیام خانم وسمقی آمده است: «دادگاه انقلاب قانونی نیست و دفاع در این بیدادگاه معنایی ندارد. در آن حضور پیدا نمیکنم و نمیخواهم با این قضاتِ جور مواجه بشوم.» به گزارش صفحه اینستاگرامی صدیقه وسمقی، کیفرخواست او با اتهامات «تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی» و «حضور در معابر و انظار عمومی بدون حجاب شرعی» صادر و در بند زنان زندان اوین به وی ابلاغ شده است.
احضار خانم وسمقی به دادگاه در حالی صورت گرفته که گزارشها از وخامت حال این زندانی حکایت دارد و ضربان قلب او به بیش از ۱۲۰ و فشار خون او به بالای ۱۶ رسیده؛ اما چون حاضر به پذیرش حجاب اجباری برای اعزام به بهداری زندان نشده است مسئولان زندان او را حتی به بهداری زندان نیز اعزام نکردهاند.
متن کامل پیام نواندیشان دینی که برای انتشار در اختیار زیتون قرار گرفته در ادامه میآید.
ما امضاکنندگان این نامه دستگیری خانم دکتر صدیقه وسمقی، استاد بازنشستهی دانشگاه، شاعر، اسلامپژوه، روشنفکر و منتقد سیاسی را محکوم میکنیم. خانم وسمقی به شکل غیر قانونی و با یورش به خانهاش دستگیر شده است. او علاوه بر مشکل شدید بینایی از بیماریهای دیگری رنج میبرد و نیازمند مراقبت مستمرّ پزشکی است.
صدیقه وسمقی کاری غیر از حقگویی و ستمستیزی نکرده و جز به افضل الجهاد نپرداخته که همانا گفتن کلمه حق در برابر سلطان جائر است. قرآن از همگان میخواهد که در راه آزادی خلق از ستم مبارزه کنند: «و چرا در راه خدا و در راه [آزادسازی] مردان و زنان و کودکان مستضعفی کارزار نکنید که میگویند پروردگارا ما را از این شهری که اهلش ستمگرند خارج فرما و از سوی خویش برای ما یار و یاوری بگمار» (سورهی نساء، آیهی ۷۵). خانم وسمقی و همهی آزادیخواهان شرافتمندی که در راه برابری و آزادی ایران تلاش میکنند در زمرهی کسانی هستند که به این ندای خداوند پاسخ مثبت دادهاند.
ما ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضع سلامت خانم وسمقی، که از حقوق اولیهی پزشکی محروم شده، خواهان آزادی بی قید و شرط ایشان هستیم و نظام جمهوری اسلامی را مسئول هر مشکلی میدانیم که برای سلامت ایشان پدید آید.
محمدجواد اکبرین
حسن یوسفی اشکوری
عبدالعلی بازرگان
میثم بادامچی
رضا بهشتی معزّ
عبدالکریم سروش
سروش دباغ
احمد علوی
رضا علیجانی
حسن فرشتیان
رحمان لیوانی
داریوش محمدپور
ژیلا موحد شریعتپناهی
عبدالله ناصری طاهری
مهدی ممکن
یاسر میردامادی
محمدحسن یزدیزاده
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…