بیانیه آغاز به کار «زیتون»

سایت خبری تحلیلی «زیتون» ، با انتشار بیانیه ای آغاز به کار کرد.
در این بیانیه که به امضا هیات موسس سایت رسیده است، زیتون خود را تریبونی «مستقل» برای بازتاب اندیشه ها و سلیقه های متنوع معرفی می‌کند که با رویکردی حرفه ای به کلیه نحله های فکری، اجتماعی و فرهنگی ایرانیان می پردازد و به نواندیشی دینی نگاه ویژه ای دارد.
نگاه «زیتون»، بی آنکه ایرانیان را به داخل و خارج تقسیم کند، عمدتا به داخل کشور است و این رسانه هدف غایی خود را «رشد و تعمیق آگاهی مردم ایران در توسعه تمدن و فرهنگ و کسب آزادی و رهایی از انواع استبداد، به ویژه استبداد دینی حاکم» اعلام کرده است.
این سایت به صورت مستقل تاسیس و زیر نظر شورای سیاست گذاری اداره می‌شود. عبدالعلی بازرگان، فرزانه روستایی، حسن فرشتیان، مهدی نوربخش و حسن یوسفی اشکوری  اعضای هیئت موسس و شورای سیاست گذاری سایت زیتون هستند.

متن کامل بیانیه آغاز به کار «زیتون» به این شرح است:

 

با نام مبارک او که جان را فکرت آموخت و نعمت آزادی و آگاهی را نمایان ساخت٬ و با سوگند به «قلم» و هرآنچه «رقم» می زند.

اینک، در بیست و یکمین سالگشت درگذشت زنده یاد مهندس مهدی بازرگان، پدر فکری و معنوی نواندیشان دینی معاصر، و در آستانه سی وهشتمین سالگرد انقلاب ایران، سایت « زیتون» در خانواده بزرگ رسانه‌های پارسی زبان اعلام موجودیت می‌کند.« زیتون» نماد سبزی ٬ صلح ٬ امنیت و آرامش است و تلاش خواهد کرد تا رنگارنگ باشد و    با رویکردی حرفه ای کلیه نحله های فکری، اجتماعی و فرهنگی ایرانیان و پارسی زبانان را در چهارچوب اهداف و منشور اعلام شده پوشش دهد و همچنین تریبونی باشد برای بازتاب اندیشه ها و سلیقه های متنوع .هرچند «زیتون» خود را «پایگاه خبری تحلیلی نواندیشان دینی» می داند، اما به صورت انحصاری نه به این جریان فکری اجتماعی اختصاص دارد و نه نحله خاصی از جریان عام نواندیشی دینی را نمایندگی می‌کند. «زیتون» می‌کوشد در حد توان و بضاعت مادی و معنوی خود، بازتاب گوناگونی افکار و سلیقه های اندیشمندان و اهل قلم از نحله های متنوع اجتماعی و سیاسی ایران باشد.

هدف غایی ما، رشد و تعمیق آگاهی مردم ایران در توسعه تمدن و فرهنگ و کسب آزادی و رهایی از انواع استبداد، به ویژه استبداد دینی حاکم است. ملت ایران پس از حدود ۱۱۰ سال از جنبش مشروطیت و نزدیک به چهار دهه از انقلاب، نه تنها به آزادی و امنیت نرسیده است ، بلکه از جهات مختلف هنوز در بحران و در پریشانی فرهنگی و سیاسی و اجتماعی به سر می‌برد؛ این در حالی است که بیش از همه، این اسلام است که در ایران و بیشتر جوامع اسلامی خاورمیانه در چنبره چالش ها و تضادهای دشوار گرفتار آمده است.نگاه «زیتون»، بی آنکه ایرانیان را به داخل و خارج تقسیم کند، عمدتا به داخل کشور است، چرا که منشا هر نوع جنبش و تغییر تاثیرگذاری در ایران تاکنون از درون کشور آغاز شده و خواهد شد. در چنین وضعیتی، هدف ما یاری رساندن به مردمان ایران زمین با هر عقیده و سلیقه ای است تا «راه دشوار آزادی» را با استواری و اطمینان بیشتری طی کنند و در نهایت ٬ هویت ملی ایرانیان با مؤلفه‌های سه‌گانه ” ایران، اسلام و نیز دستاوردهای دنیای مدرن ” تقویت شود.

ما اکنون، به رغم تمام موانع و مشکلات مادی و مدیریتی، راه خود را به امید یاری حق و حمایت همفکران آغاز می کنیم و برآنیم تا آنجا که ممکن است گرهی بگشاییم و حداقل در بعد نظری روشنگری کنیم.از این رو از تمام کسانی که خواهان سرفرازی و آزادی ایران هستند به جد انتظار داریم ما را به قلم و درم خود مدد رسانند.«زیتون» رسانه ای کاملا مستقل است و به هیچ شخص و نهاد داخلی و خارجی وابسته نیست، به همین دلیل، تنها به یاری فکری و مالی هموطنان آگاه و آزادیخواه چشم دوخته است. می دانیم که تداوم کار رسانه ای واقعا مستقل در شرایط کنونی چقدر دشوار است اما «به اتفاق جهان می توان گرفت».«زیتون» تحت نظارت عالی شورای سیاستگذاری فعالیت می کند و مدیریت و مسئولیت اجرایی سایت از جمله انتشار، ویرایش، وتیترگذاری با سردبیر خواهد بود.

 

هیئت مؤسس و شورای سیاست‌گذاری:
عبدالعلی بازرگان، فرزانه روستایی، حسن فرشتیان، مهدی نوربخش ،حسن یوسفی اشکوری

Recent Posts

به همه ی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید

در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور

۱۴ آذر ۱۴۰۳

آرزوزدگی در تحلیل سیاست خارجی

رسانه‌های گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

سلوک انحصاری، سلوک همه‌گانی

نقدی بر کتاب «روایت سروش از سهراب »

۱۴ آذر ۱۴۰۳

مروری بر زندگی سیاسی طاهر احمدزاده

زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…

۰۹ آذر ۱۴۰۳