در بند ۲ این گزارش رسمی آمده است: «حدود یک و نیم دقیقه قبل از سانحه بالگرد، خلبان بالگرد سانحه دیده با دو بالگرد دیگر گروه پروازی ارتباط برقرار نموده است».
اما محتوای این آخرین ارتباط را غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر دولت، چنین روایت میکند:
«کاپیتان مصطفوی که خلبان بالگرد حامل آقای رئیسجمهور و فرمانده مجموعه هلیکوپتری هم بودند-بنا به آنچه بعدا خلبان پرواز به ما اعلام کرد- بهعنوان فرمانده میدان اعلام میکند که «ارتفاع بگیرید، بروید بالای ابرها، و از بالای ابرها ادامه مسیر بدهید». هلیکوپترها آمدند بالای ابرها، ما هلیکوپتر شماره ۳ بودیم. وسط هلیکوپتر حامل آقای رییسجمهور بود و جلو هم هلیکوپتر دیگری. بالای ابر آمدیم شاید مثلا ۳۰ ثانیه ادامه مسیر دادیم خلبان متوجه شد که هلیکوپتر اصلی همراه ما نیست. هلیکوپتری که وسط ما میآمد را ندیدیم. از ابر که آمدیم بالا دیگه ندیدیم. بالا امدن از ابر هم کاملا معمولی بود. هیچ لرزشی و چیزی هم نداشت. کاملا عادی به مسیرمان ادامه میدادیم.و بلافاصله هم ابر تمام شد. و ما هم در هوایی قرارگرفتیم که زیر پایمان ابر نبود. و خطالرأس قلههای بعد از ابر را زیر پایمان دیدیم و مجاورش هم معدن مس سونگون. چون این پرواز نیامد بالا ما یکمتربه دیدیم که خلبان ما شروع کرد دور زدن. برگشت به سمت عقب و دور زدن. من از کمک ایشان پرسیدم که چرا برمیگردید؟ گفت که «یک هلیکوپترمان نیامد، احتمال میدهیم نشسته باشد، احتمال میدهیم فرود اضطراری کرده باشد چون هر چه صدایش میزنیم ارتباط رادیویی ما قطع است، پاسخ نمیدهد».پرسیدم آخرین ارتباط رادیویتان کی بوده. گفت «یک دقیقه و سیثانیه قبل». گفت «یک دقیقه و سیثانیه قبل ایشان اعلام کرده است که بروید بالای ابر». در کمتر از یک دقیقه ابرها تمام شد وارد فضایی شدیم که زیرپای ما هم ابر نبود. گفتند که ارتباط رادیویی ما قطع شده و پاسخ نمیدن. برگردیم و منتظر بشیم بیان ببینیم چی شده.چند دور ایشان زد، روی منطقه ابر هم آمد .یک بخشی که همان سفره ابر بود ما هم زیر پایمان را نمیدیدیم…»
بر این اساس، خلبان هلیکوپتر حامل رئیسجمهوری در آخرین تماس به دیگر خلبانها دستور میدهد که بالای ابرها بروند، اما خودش بالای ابرها نمیآید و از دید دیگر هلیکوپترها پنهان میماند. بالانرفتن هلیکوپتر رییسجمهور به این معناست که خلبان عملا امکان بالارفتن را نداشته است. یعنی یا شرایط فنی اجازه این صعود را به او نداده (که لابد در آخرین ارتباط به آن اشاره میکرد) و یا یک عامل انسانی مانع از انجام این کار شده است؛ عاملی که شاید خلبان را مجبور کرده است که دو هلیکوپتر دیگر را به بالای ابرها بفرستد تا از دید آنها پنهان بماند. سقوط هلیکوپتر دقیقا در مدت زمانی که از دیدهها پنهان مانده یعنی همان «یک دقیقه و نیم» اتفاق افتاده و این وضعیت احتمال عمدی بودن سقوط هلیکوپتر ابراهیم رئیسی و دخیل بودن عوامل انسانی را بسیار بالا میبرد.
و سرانجام اینکه جواد محرابی، محافظ دیگر رییسی، در لحظات آخر هلیکوپتر او را ترک میکند؛ فردی که اسم و تصویر او هم در ابتدا بهعنوان «شهید حادثۀ دلخراش سقوط بالگرد» منتشر شد اما پیگیریهای خبرنگار فارس از سپاه پاسداران «نشان میدهد، محرابی با بالگرد دیگری بهسمت ورزقان حرکت کرده و در بالگرد رئیسجمهور حضور نداشته است».
فراموش نشود: تیم محافظان رئیسجمهور اگرچه تنها فرمانده خود دستور میگیرند اما با توجه به سرقت اسناد و ترورهای قبلی احتمال نفوذ اسراییل در تمام لایههای امنیتی جمهوری اسلامی در سالهای اخیر بسیار بیشتر شده است.
در همین رابطه ببینید:
برای مشاهده ویدیو روی تصویر کلیک کنید.
کتاب بنیانهای ترکگرایی در ترکیه ترجمه فارسی کتاب Türkçülüğün Esasları، به قلم ضیا گوکآلپ است.…
در اولین ساعات روز شنبه هفتم دسامبر زنگ پایان برای بشار اسد به صدا در…
اسلامشناسان سنتی ادعا میکنند که خوارج اولین فرقه مذهبی در دین اسلام بودند. در جنگ…
آقای «سید محمود نوریزاده» نماینده مردم مشگینشهر در دوره پنجم، وقتی ریاست سنی مجلس را…
دولت پزشکیان و گروهی از اصلاحطلبان حکومتی با اجرای لایحه حجاب و عفاف مخالفت کردهاند.…