زیتون– نایب رییس دوم مجلس از اعلام وصول طرح استفساریه قانون انتخابات مجلس دربارهی غیرقانونی بودن رد صلاحیت نامزدهای انتخابات بعد از اعلام نتیجه انتخابات خبر داد و گفت که این طرح برای جلوگیری از تکرار موضوع منتخب اصفهان در آینده نوشته شده اما در صورت تصویب نهایی راه برای ورود مینو خالقی به مجلس هم باز میشود.
مینو خالقی، منتخب مردم اصفهان، پس از اعلام نتایج انتخابات به واسطه تصمیم شورای نگهبان از ورود به مجلس باز ماند.
علی مطهری به ایسنا گفت:« دراین طرح استفساریه که در واقع استفسار ماده ۷۳ قانون انتخابات مجلس و همینطور استفسار از تبصره ۳ ماده ۵۲ این قانون است از مجلس سوال میشود که آیا منظور از عبارت ابطال انتخابات در ماده ۷۳ قانون، ابطال انتخابات یک حوزهی انتخابیه است یا شامل ابطال آرای یک نامزد هم میشود. به طوری که مثلا در یک حوزه ی انتخابیه که انتخابات به صورت سالم برگزار شده آراء برخی منتخبان تایید شود و برخی نشود؟ پاسخ این است که شامل ابطال آراء یک نامزد نمیشود یعنی اگر انتخابات یک حوزه انتخابیه ابطال شود در واقع آراء همه منتخبان باطل شده و نه فقط برخی از آنها.»
به گفته او همچنین در سوال دوم این استفساریه پرسیده شده که آیا بعد از تایید صلاحیت اولیه یک نامزد انتخابات و رای سالم مردم، شورای نگهبان میتواند صلاحیت یک منتخب را برای بار دوم رد کند که پاسخ داده شده، خیر، چنین چیزی قانونی نیست و تایید صلاحیت نامزد که در فرصت ۲۰ روزه انجام شده اظهار نظر نهایی است و قابل تجدید نظر نیست و اگر مدرک جدیدی در بارهی یک نامزد رسیده باشد باید در مرحله بررسی اعتبار نامه ها در مجلس مورد رسیدگی قرار گیرد.
نایب رئیس مجلس اضافه کرد: این طرح که به شکل عادی و با ۴۲ امضاء اعلام وصول شده به کمیسیون شوراها و امور داخلی ارجاع میشود و در دستور کار مجلس قرار میگیرد.
مطهری در پاسخ به این سوال که آیا در صورت تصویب این طرح راه برای ورود مینو خالقی به مجلس باز میشود، توضیح داد:« این طرح در واقع ناظر به آینده است تا قضیه خانم خالقی در آینده تکرار نشود و به گونه ای نباشد که بعد از انتخاب مردم، آرای منتخبان به استناد وجود یک رویه در گذشته باطل شود. البته ممکن است شورای نگهبان این مصوبه را رد کند اما در صورت اصرار مجلس بر رای خود این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت ارجاع خواهد شد و اگر مجمع آن را تایید کند قاعدتا راه برای ورود خانم خالقی به مجلس باز میشود.»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…