Categories: خبرها

مدرک دانشگاهی اردوغان از سوی مخالفانش زیر سوال رفت

زیتون– مخالفان رجب طیب اردوغان معتقدند مدرک لیسانس رییس جمهوری ترکیه جعلی است.
این مدرک  در رشته‌ی اقتصاد و مدیریت و در سال ۱۹۸۱ صادر شده است؛ مخالفان اردوغان سال تاسیس این دانشگاه، ۱۹۸۲ را به عنوان یکی از ادله خود معرفی کردند.
در زندگی‌نامه‌ی اردوغان آمده که او پس از ۴ سال تحصیل در دانشگاه مرمره‌ی استانبول، در سال ۱۹۸۱ به دریافت مدرک کارشناسی نائل آمده است. کپی این مدرک در سال ۲۰۱۴ از سوی ظفر گُل، رئیس کنونی دانشگاه مرمره، که یکی از دوستان دیرین اردوغان و از هواداران حزب عدالت و توسعه است، همراه با عکسی از او منتشر شده است. انتشار کپی این سند، در پی بالا گرفتن جنجال بر سر تقلبی‌بودن لیسانس اردوغان که از سوی نیروهای اپوزیسیون مطرح شد، به چاپ رسید.
به گزارش دویچه وله مخالفان اردوغان می‌گویند که دانشگاه مرمره تازه در سال ۱۹۸۲ و پس از تاریخ صدور لیسانس ربیس‌جمهور آغاز به‌کار کرده است. در نتیجه، رییس جمهوری فعلی ترکیه از دانشگاهی که وجود نداشته مدرک گرفته است.
پیشتر نیز مدرک تحصیلی اروغان زیر سوال رفته بود عبداللطیف شنر، از پایه گذاران حزب عدالت و توسعه، در برنامه‌ای تلویزیونی تاکید کرد که رییس‌جمهور ترکیه فاقد مدرک کارشناسی است و به این دلیل هم نمی‌خواسته در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۷ نامزد شود: «چون می‌ترسید کمیسیون انتخابات، صلاحیت او را تایید نکند.»
بر اساس قانون اساسی ترکیه، رییس‌جمهور باید بالای ۴۰ سال، دارای مدرک عالی دانشگاهی با گذراندن دوره‌‌ی تحصیلی دست‌کم ۴ ساله‌باشد.
اما موضوع تنها مدرک لیسانس اردوغان نیست، برخی از مخالفان او حتی مدرک دیپلم اردوغان را هم زیر سوال می برند. گفته می‌شود که رییس‌جمهور ترکیه تنها فارغ‌التحصیل یک مدرسه‌ی مذهبی است که در گذشته داشتن مدرک آن برای ورود به دانشگاه کافی نبوده است؛ یعنی رییس جمهوری ترکیه حتی مدرک دیپلم معتبر نیز ندارد.
چندی پیش مخالفان اردوغان در این رابطه دلایل خود را طی دادخواستی به شورای عالی انتخابات ترکیه در آنکارا ارسال کرده و از این نهاد که تحت نظارت اردوغان کار می‌کند، خواسته‌اند مقدمات برکناری او را از سمت ریاست‌جمهوری به دلیل نداشتن مدرک کارشناسی فراهم آورند. شورای عالی انتخابات ولی این درخواست را رد کرده است.

Recent Posts

معاویه: یک عرب ایرانی یا مسیحی؟

مسعود امیرخلیلی

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آقای خامنه‌ای، ۱۳ آبان و شورای‌ نگهبانِ جهان

۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آیا پذیرفتگان دیکتاتوری مقصرند؟!

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

روز جهانی وگن؛ به یاد بی‌صداترین و بی‌دفاع‌ترینِ ستمدیدگان!

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است…

۱۲ آبان ۱۴۰۳

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳