زیتون– کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران با انتشار گزارشی جدید، شرایط دستکم ۲۵ زندانی سیاسی بند زنان زندان اوین را «غیرقانونی» و «غیرانسانی» توصیف کرده و از «بدرفتاری» زندانبانان با آنها خبر میدهد.
بر اساس این گزارش «زندانیان سیاسی که در بند زنان زندان اوین نگهداری میشوند مرتباً از دسترسی به مراقبتهای پزشکی محروم میشوند، برای ملاقات با فرزندان خود، حتی فرزندان خردسال، با محدودیت یا محرومیت روبهرو هستند، از تماس تلفنی با خانوادههای خود محروم، و به تغذیه کافی و مناسب دسترسی ندارند.»
در بخشی دیگری از گزارش آمده است «جیره غذایی زندان فاقد ارزش تغذیه کافی است» و «بهداری زندان فاقد متخصصان پزشکی است و بعضاً داروهای اشتباهی یا غیرموثر به بیماران میدهد.»
کمپین بین المللی حقوق بشر به عدم وجود تلفن، نقص در سیستم گرمایشی و جستجو های گاه و بیگاه بدنی زندانیان زن نیز اشاره کرده است.
زنان به جرم هایی مانند روزنامه نگاری، فعالیت اجتماعی و سیاسی، تغییر دین یا دلایل عقیدتی در بند محبوس هستند.
هادی قائمی، مدیر اجرای کمپین با اظهار اینکه «این زنان، اساساً نباید به هیچ عنوان از همان اول به خاطر ابراز مسالمتآمیز عقاید یا باورهای خود که دولت ایران با آنها مخالف است، زندانی میشدند»، میگوید که «اینک این زنان از شرایط غیرانسانی که آنها را با صدمات دایمی به سلامتیشان روبرو کرده نیز رنج میبرند.»
کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران در گزارش تازه خود از قوه قضائیه ایران، که زندانهای ایران تحت نظر آن اداره میشوند، میخواهد تا فوراً پروندههای این زندانیان را بررسی کرده و شرایط «غیرقانونی» بند زنان را مورد توجه قرار دهد.
در این گزارش تأکید شده که نحوه برخورد با این زندانیان زن نه تنها با تعهدات بینالمللی ایران مغایرت دارد، بلکه قوانین داخلی جمهوری اسلامی را نیز نقض میکند.
اکثر زندانیان زن محبوس در زندان اوین در تیرماه ۱۳۹۱ به زندانهای رجاییشهر در کرج و قرچک در ورامین منتقل شدند و هماینک تنها بین ۲۰ تا ۳۰ زندانی سیاسی و عقیدتی زن در بند نسوان زندان اوین نگهداری میشوند.
بند زنان تحت اختیار و نظارت قوه قضائیه ایران است که ریاست آن را صادق آملی لاریجانی بر عهده دارد.
از سال ۱۳۸۴ تاکنون، هیچیک از زیرمجموعههای سازمان ملل متحد یا سایر سازمانهای بینالمللی ناظر، اجازه دیدار از بند زنان زندان اوین —یا هر بند دیگری در زندان اوین- را دریافت نکردهاست.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…