ترکیه سفیر آمریکا در آنکارا را احضار کرد

زیتون- وزارت امور خارجه ترکیه دیروز  (سه شنبه) در اعتراض به اظهارات جان کربی، در خصوص حزب اتحاد دموکراتیک، مهم‌ترین سازمان سیاسی کردهای سوریه، سفیر آمریکا در آنکارا را احضار کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، جان کربی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه گفته بود: «همان طور که می دانید ما حزب اتحاد دمکراتیک را یک گروه تروریستی نمی‌دانیم. البته ترکیه این حزب را تروریستی می‌داند و ما متوجه این مساله هستیم. اما حتی بهترین دوستان هم بر سر همه مسایل توافق ندارند.»

Untitled

روزنامه «حریت» چاپ ترکیه نوشته است از آنجا که مقام‌های این کشور حزب اتحاد دمکراتیک سوریه را جریانی تروریستی می‌دانند، وزارت خارجه ترکیه با احضار جان باس، سفیر آمریکا در آنکارا نسبت به اظهارات جان کربی اعتراض کرده است.

دولت ترکیه حزب اتحاد دمکراتیک کردستان سوریه و شاخه نظامی آن یعنی یگان‌های مدافع خلق را بخشی از حزب کارگران کردستان ترکیه یا پ کا کا می‌داند. پ کا کا از دهه ۱۹۸۰ تاکنون، شیوه مبارزه مسلحانه را به عنوان خط مشی خود برای دستیابی به خواسته‌هایش در ترکیه در پیش گرفته است.

جان کربی روز سه شنبه تایید کرده است که جان باس با مقام‌های وزارت خارجه ترکیه دیدار کرده است، اما وی از ارائه توضیحات بیشتر در این خصوص خودداری کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با دفاع از اظهارات روز دوشنبه خود گفته است تغییری در سیاست‌های آمریکا در این زمینه روی نداده است.

جان کربی با این حال گفته است: اما ما پ کا کا را یک سازمان تروریستی می‌دانیم و همچنان خواهان قطع حملات تروریستی این گروه علیه شهروندان ترکیه هستیم.

به دنبال پیشروی گروه حکومت اسلامی، داعش در عراق و سوریه، ائتلاف به رهبری آمریکا همکاری خود را با یگان‌های مدافع خلق آغاز کرد و به این گروه برای شکستن محاصره کوبانی کمک کرد.

همکاری حزب اتحاد دمکراتیک کردستان سوریه با آمریکادر سوریه برای مقابله با گروه حکومت اسلامی باعث اختلاف آنکارا و واشینگتن شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ترکیه نگران است که تشکیل اقلیم خودمختار کردستان سوریه باعث تشدید مطالبات کردهای ترکیه شود.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »