شورای امنیت وخامت شرایط انسانی در سوریه را بررسی می‌کند

زیتون- با افزایش حملات نیروهای دولتی سوریه و متحدانش در اطراف حلب، شورای امنیت سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه ۲۱ بهمن ماه، برای بررسی وضعیت آوارگان سوری جلسه‌ تشکیل خواهد داد.

این جلسه به پیشنهاد نیوزلند برگزار می‌شود و از حمایت کشورهای غربی نیز برخوردار است. با این همه به دلیل حضور روسیه در میان اعضایی که حق «وتو» دارند، مشخص نیست نتیجه‌ای هم در بر خواهد داشت یا نه. روسیه در کنار ایران از مهم‌ترین حامیان بشار اسد است و حملات و پیشروی‌های اخیر نیروهای دولتی سوریه در اطراف حلب نیز با کمک هوایی روس‌ها صورت گرفته است.

E211E164-0E70-4B73-A8E0-77B628322BB0_w640_r1_s_cx0_cy10_cw0

خبرگزاری رویترز به نقل از جرارد وان‌بوهمن، نماینده نیوزلند در سازمان ملل، نقل کرده است که دست‌کم ۳۰ هزار نفر از مردم حلب در حملات اخیر و در میانه فصل سرما آواره شده‌اند.

در عین حال گزارش‌ها حاکی است که احتمالا صدها هزار غیرنظامی نیز با مشکل تهیه مواد اولیه و غذا روبه‌رو شده‌اند.

مقام‌های ترکیه اخیرا هشدار داده‌اند که ممکن است موج تازه‌ای تا ۶۰۰ هزار شهروند سوری در درگیری‌های حلب آواره و روانه مرزهای آن کشور شوند.

در کنار این‌ها دیگر کشورهای جهان از جمله آمریکا و آلمان پیشتر در مورد حملات هوایی اخیر روسیه و وضعیت پیش‌ آمده برای غیرنظامیان هشدار داده‌اند.

از سوی دیگر رسانه‌های داخلی روسیه این انتقادها را رد کرده‌اند؛ از جمله خبرگزاری دولتی اسپوتنیک از اولگ سیرومولوتف، معاون وزیر خارجه روسیه، نقل کرده است که تنها آن کشور و ایران هستند که به دلیل درخواست دولت سوریه (دولت مرکزی سوریه که همچنان کرسی خود را در سازمان ملل در دست دارد)، در حال انجام «حملات مشروع علیه داعش» هستند.

غرب می‌گوید حملات روسیه و متحدان خارجی بشار اسد، در عین حال آن دسته از شورشیان سوری را هدف قرار داده که افراطی نیستند و ارتباطی با «حکومت اسلامی» ندارند.

روسیه در عین حال از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل نیز برخوردار است و معمولا اجازه نداده است قعطنامه‌ای علیه دولت مرکزی در دمشق تصویب شود. به همین دلیل نیز مشخص نیست نتیجه دیدار اعضای شورای امنیت در روز چهارشنبه چه خواهد بود.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »