زیتون- کمتر از ۲۴ ساعت از اعلام نتیجه رفراندوم انگلیس برای ماندن یا رفتن این کشور از تحادیه اروپا، بیش از یک میلیون نفر طوماری را برای ابطال این رفراندوم امضا کردند.
این طومار میگوید از آنجا که در همهپرسی اخیر کمتر از ۷۵ درصد رای دهندگان شرکت کردهاند و هیچ یک از گزینههای ماندن در اتحادیه اروپا یا خروج از آن بیشتر از ۶۰ درصد رای نیاورده است، باید همهپرسی دوبارهای برگزار شود.
در بریتانیا دولت به هر طوماری که بیش از ۱۰ هزار امضا داشته باشد پاسخی خواهد داد. بی بی سی فارسی در گزارشی اضافه می کند که اگر امضاهای طوماری به بیش از ۱۰۰ هزار برسد، درخواست طومار میتواند در جلسه پارلمان به بحث گذاشته شود.
تا کنون بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر طومار همهپرسی مجدد را امضا کردهاند و استقبال از آن به حدی بود که وبسایت دولتی که طومار روی آن قرار دارد مدتی دچار مشکل شد.
دیروز بعد از ظهر وب سایت گوگل اعلام کرد که بعد از اعلام نتیجه رفراندوم، سرچ گزینه «منافع و معایب عضویت در اتحادیه اروپا» به نحو چشم گیری افزایش یافت؛ این موضوع بدین معنا است که بخش قابل توجهی رای دهندگان و یا کسانی که در انتخابات شرکت نکردند، تازه بعد از اعلام نتایج رفراندوم به جستجو در باب نتیجه عملی خروج از اتحادیه اروپا گشته اند.
در همهپرسی بریتانیا ۵۱.۹ درصد مردم به خروج از اتحادیه اروپا و ۴۸.۱ درصد آنها به ماندن در این اتحادیه رای دادند.
این نتیجه نزدیک نارضایتیهای وسیعی را بین هواداران ماندن در اتحادیه اروپا ایجاد کرده است. لندن، اسکاتلند و ایرلند شمالی به ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند.
رای به خروج، بحث همهپرسی استقلال اسکاتلند و پیوستن ایرلند شمالی به جمهوری ایرلند را داغ کرده است.
اکثریت بزرگی از جوانان بریتانیایی به ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند، به طوری که تقریبا از هر چهار جوان زیر ۲۴ سال، سه نفر خواهان ماندن در اتحادیه بودند.
از سوی دیگر کشور انگلیس، برخلاف اکثر کشور های اروپایی، سابقه قانون گذاری بر اساس رفرادوم را ندارد. در این کشور دو مجلس عوام و عیان قانون می نویسند. یک کارشناس قانون اساسی انگلیس، در برنامه ای در تلویزیون بی بی سی گفت که همین موضوع می تواند راهکاری قانونی برای بازنگری در مورد اجرای این رفراندوم باشد.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…