عقب نشینی اردوغان در دو جبهه

عذرخواهی از روسیه، برقراری روابط با اسرائیل

زیتون– اردوغان امروز دو گام بلند در حوزه سیاست خارجی برداشت؛ از روسیه عذر خواهی کرد و روابط ترکیه با اسرائیل را احیا.
یکی از سخنگویان رییس جمهوری روسیه اعلام کرد که رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه از مسکو به خاطر سرنگون کردن هواپیمای روسی در نزدیکی مرز سوریه عذرخواهی کرده است. 635735972871697897
دمیتری پشکوف به خبرنگاران گفت که ولادیمیر پوتین نامه‌ای از رجب طیب اردوغان دریافت کرده که در آن «همدردی و تاسف عمیق» خود را خطاب به خانواده خلبان کشته شده ابراز و از این حادثه عذرخواهی کرده است.
روسیه پس از سرنگون شدن جنگنده سوخوی ۲۴ این کشور از سوی ترکیه در ماه نوامبر که در نزدیکی مرز با سوریه رخ داد، موضعی تهاجمی علیه آنکارا اتخاذ کرد. ترکیه گفته است که جنگنده روسی حریم هوایی این کشور را نقض کرده بود.
به دنبال این حادثه، کرملین خواستار عذرخواهی آنکارا شد و ضمن تحریم واردات مواد غذایی از ترکیه، سفرهای گردشگری به این کشور را ممنوع و یکسری محدودیت‌های تنبیهی دیگری را اتخاذ کرد که روابط اقتصادی میان دو کشور را متلاطم کرد.
آسوشیتدپرس خبر داد که کاخ کرملین بخش‌هایی از نامه رییس جمهوری ترکیه را روی وبسایت خود منتشر کرده که در آن آمده است: «مایلم که همدردی و تاسف عمیق خودم را خطاب به خانواده خلبان درگذشته ابراز کرده و بگویم که متاسفم. مرا در غم و اندوه آن‌ها شریک بدانید.»
از سوی دیگر خبر از سر گیری روابط دو جانبه ترکیه و اسرائیل، بعد از شش سال٬ منتشر شد. دو طرف روزگذشته در این‌باره به توافق رسیدند.  بی بی سی فارسی به نقل از رسانه های ترکی و اسرائیلی نوشتکه جزئیات هنوز به طور رسمی اعلام نشده است. tabrizebidar139410121642241451740344ir15_300x210
روابط دو کشور در سال ۲۰۱۰ و پس از آن قطع شد که نیروهای اسرائیل به یک کشتی ترکی٬ که حاوی کمک‌های انسان‌دوستانه برای غزه بود٬ حمله کردند. در این حمله دست کم ۹ فعال حقوق بشر ترکیه‌ای کشته شدند.
ارتش اسرائیل گفته بود که هدف از یورش بازرسی بود تا اطمینان حاصل شود که سلاح در داخل کشتی وجود ندارد. این یورش در نهایت به درگیری شدید و مرگ فعالانی منجر شد که قصد داشتند با شکستن محاصره غزه، به فلسطینی‌ها کمک‌های انسان‌دوستانه برسانند.
هرچند ترکیه گام های را برای بهبود سیاست خارجی اش برداشت، اما شماری از شخصیت‌ها، سیاستمداران و فعالان مدنی در آلمان رجب طیب اردوغان، را به جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت متهم کردند.
دویچه وله ضمن اعلام این خبر، نوشت که آنان از رییس جمهوری ترکیه و شمار دیگری از سیاستمداران ترکیه به دادستانی آلمان شکایت کرده‌اند.
اتهامی که آنان به دولتمردان ترکیه وارد می‌کنند، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در مناطق کردنشین جنوب شرقی ترکیه است. این وکلا اعلام کردند که این شکایت مطابق قوانین جزایی بین‌المللی جاری در آلمان امروز تسلیم دادستانی کل آلمان در شهر کارلسروهه شده است.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

عقب نشینی اردوغان در دو جبهه

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »