Categories: خبرها

کری: حضور ایران در عراق مفید است

زیتون–  جان کری، وزیر خارجه آمریکا در جریان یک سخنرانی در جشنواره‌ای در «آسپن» گفته است که حضور ایران در عراق، «به وضوح بر نبرد با داعش متمرکز است» و این موضوع «منفعتی مشترک» بین دو کشور به شمار می‌رود و از جهاتی «مفید» بوده است.
کری در آسپن، به پرسشی در مورد دلایل صدور مجوز برای فروش هواپیماهای بوئینگ به ایران، در حالی‌که ایران هنوز دولتی حامی تروریسم محسوب می‌شود، پاسخ داد که دولت اوباما تلاش می‌کند «سوزنی را نخ کند.»

رادیو فردا نوشت که وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد که در واقع «کار نخ کردن این سوزن خیلی سخت است.» 
به گفته جان کری، واشنگتن می‌خواهد که ایران همچنان مسئول عواقب اقدامات خود باشد. از سوی دیگر «۶۰ درصد مردم ایران زیر ۳۰ سال سن دارند» و دولت اوباما در نظر دارد زمینه‌ای را برای روابط خوب در آینده فراهم کند.
وزیر خارجه ایالات متحده در اشاره مستقیم به موضوع فروش بوئینگ، گفته است وقتی ایران می‌تواند ایرباس بخرد، منع فروش بوئینگ به معنی جلوگیری از سودی‌ست که به کارگران آمریکایی می‌رسد، بدون آنکه بتوان هیچ تاثیری بر آنچه ایران می‌خرد، گذاشت.
برت مک‌گرک، نماینده ویژه اوباما در امور مبارزه با گروه خلافت اسلامی (داعش) اما تحلیلی متفاوت از سایست خارجی ایران دارد. او روز سه‌شنبه گفت که در رفتار ایران در سوریه و عراق پس از حصول توافق هسته‌ای تغییر «قابل توجهی» مشاهده نشده است.
مک گرک در جلسه‌ای در مجلس سنای آمریکا چنین اظهار نظر کرد که در یک سالی که از زمان امضای برجام می‌گذرد وی هیچ تغییری در رفتار ایران شاهد نبوده و اساس کار ایران در سوریه هم‌چنان تقویت رژیم بشار اسد است. همچنین گفته است که رفتار ایران در عراق نیز تغییر چندانی نکرده و جمهوری اسلامی هم‌چنان از برخی گروه‌های شبه‌نظامی شیعه در این کشور حمایت می‌کند.

Recent Posts

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳

اوضاع جریان اندیشه در عصر هخامنشیان

به بهانه سالگرد کوروش بزرگ

۰۸ آبان ۱۴۰۳

ایرانیان و نزاع اسرائیل و فلسطین

تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقه‌ی پرآشوب و بی‌ثبات خاورمیانه…

۰۵ آبان ۱۴۰۳

حمله‌ نظامی به ایران: «برکت»، «فرصت»، «فلاکت»

تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صف‌بندی‌‌های قابل تأملی واداشته…

۰۴ آبان ۱۴۰۳

گذارطلبی و نفی اصناف جنگ‌طلبی!

ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد. سه‌گانۀ…

۰۲ آبان ۱۴۰۳