باید جلوی دوباره کاری در طرح‌های اقتصادی را بگیریم

زیتونفیروزه رمضان‌زاده: مجلس دهم فعالیت خود را در حالی آغاز کرده است که پس از اجرایی شدن برجام و برطرف شدن نسبی تحریم‌های بین المللی حالا افکار عمومی انتظار دارند که اثرات این گشایش در سیاست‌خارجی را ببیندد و شاهد رونق اقتصادی پس از سالهای طولانی تورم و رکورد باشند.«زیتون» در گفتگو با دو نفر از نمایندگان عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس٬ از آنها درباره ارزیابی‌شان پیرامون وضعیت اقتصادی و همچنین برنامه‌های احتمالی مجلس برای بهبود اوضاع کسب و کار پرسیده است. محمدرضا منصوری نسبت به ارایه طرح‌هایی برای اشتغال پایدار ابراز امیدواری کرده و سید جواد حسینی‌کیا نیز بر اهمیت حمایت از تولیدات داخلی انگشت تاکید گذاشته است. متن گفتگوی «زیتون» با این دو نماینده مجلس را در زیر بخوانید:
آقای حسینی کیا، به نظر شما مهم‌ترین اولویت‌های مجلس دهم در زمینه اقتصادی چیست؟

رسیدگی به وضعیت اشتغال جوانان و معیشت مردم از اصلیترین اولویت‌های کاری مجلس و دولت هستند، امیدواریم دست به دست هم ان شاءالله با طرح‌ها و لوایحی که در این مجلس تصویب یا بررسی خواهیم کرد قدم در این راه برداریم.

شما به عنوان یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن در مجلس دهم تدوین و بررسی چه طرح‌ها و لوایحی را پیش روی خود دارید؟

ما در کمیسیون صنایع بیشتر نگاه ما معطوف به صنعت است که دچار رکود و بحران شده است، تلاش می‌کنیم که صنعت داخل را از این شرایط بحرانی نجات دهیم. ان شاالله تدابیری اتخاذ کنیم قوانین دولت هم کمک کند برای بررسی وصول مطالبات معوق بانکی، همچنین تلاش خواهیم کرد توسعه اشتغال پایدار در حوزه صنعت ایجاد شود چرا که با توجه به ظرفیت‌های مناسب نیروی انسانی کارآزموده و همچنین منابع و سرمایه‌های مردم در حوزه باید برویم به سمت اشتغال در حوزه صنایع داخلی که به بهبود و جهت دهی بازار کسب و کار در حوزه صنعت داخل منجر خواهد شد.

نمایندگان مجلس دهم چه نگاهی به ایده اقتصاد مقاومتی دارند؟

همان طور که می‌دانید اقتصاد مقاومتی از جمله تأکیدات مقام معظم رهبری است که در مجلس دهم پیگیری خواهد شد بنابراین بایستی اقتصاد مقاومتی با استفاده از توانمندیهای داخلی در اولویت نخست قرار بگیرد.


آقای منصوری چه طرح‌ها و برنامه‌هایی به عنوان اولویت‌های اصلی نمایندگان مجلس در دستور کار قرار دارند؟

اولویت اصلی نمایندگان مجلس به خصوص کمیسیون صنایع، بحث اشتغال است که بتوانند با رونق اقتصادی در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی با زنده نگهداشتن رونق صنایع در چرخه اقتصاد، موفقیت‌های خوبی حاصل کنند و بتوانند اشتغال پایدار را برای جوانان فراهم کنند. در این راستا طرح‌هایی هستند که در کمیسیون صنایع و معادن ارائه کردیم و به خصوص در مورد نظام‌مندی طرح‌های صنعتی طرحی نوشتیم و ارائه کردیم که به عنوان نظام مهندسی صنایع ارائه شود. ان شاالله بتوانیم نظام مهندسی صنایع به شکلی که‌‌ همان طور که نظام مهندسی ساختمان و کشاورزی داریم و به صورت علمی، طرح‌ها انجام می‌شوند با این کار، برای تمام فارغ التحصیلان صنایع، شغل و کار ایجاد کنیم. از طرفی طرح‌های صنعتی به صورت علمی و توسط متخصصین نوشته می‌شوند تا بعداً دچار مشکل نشویم که طرحی اجرا می‌شود و بعداً به خاطر کمبود مثلاً آب، صنعت، دچار مشکل نشود. این طرح را ان شاءالله جهت ارائه به کمیسیون صنایع ارائه می‌دهیم تا برای مهندسان صنایع کشور در قالب نظام مهندسی اشتغال پایدار ایجاد شود و از طرفی هم، طرح‌های صنعتی هدفمند و علمی انجام شوند چون در حال حاضر صنایع ما نیاز به طرح‌هایی دارد که توسط افراد علمی و خبره در سازمان صنایع نوشته شده باشد.

در حال حاضر طرح‌ها توسط خود اشخاص نوشته می‌شود و بعضاً ممکن است توسط افرادی نوشته شود که تخصصی ندارند و با ادارات صنایع یا بانک‌ها ارتباط دارند، اما با اجرای این طرح، همه مهندسین صنایع درهر شهرستانی مثل شخصیت حقوقی پزشکان، مهندسین ساختمان، برق، مکانیک، معماری، صاحب مهر و امضا می‌شوند و می‌توانند به صورت علمی طرح‌ها را به مراجع ذی ربط ارائه دهند.

آیا از تعداد فارغ التحصیلان بیکار رشته صنایع ومعادن در دانشگاه‌های کشور برآوردی انجام داده‌اید؟

ببینید در شهر کوچکی مثل ساوه، حداقل ما سالی ۳۰۰ نفر فارغ التحصیل داریم در این رشته در تهران همه شهر‌ها و دانشگاه‌ها تعداد فارغ التحصیلان مهندسی صنایع زیاد است اما با اجرای این طرح، برای این قشر کاری ایجاد می‌شود و مهم‌تر اینکه طرح هدفمند و علمی است تا نخواهیم با هزینه و دوباره کاری، طرح‌هایی اجرا شود که بعضاً به نتیجه نهایی هم نرسند.

به هر حال، با توجه به نیاز شدید صنعت و احساس نیاز این موضوع را در صحن علنی مجلس مطرح خواهیم کرد بعد از ورود به صحن علنی مجلس وقتی یک فوریتی یا دو فوریتی آن مشخص شد در دو سه ماه آینده به رای گذاشته می‌شود و مورد تصویب بقیه نمایندگان هم قرار می‌گیرد.

Recent Posts

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳

اوضاع جریان اندیشه در عصر هخامنشیان

به بهانه سالگرد کوروش بزرگ

۰۸ آبان ۱۴۰۳

ایرانیان و نزاع اسرائیل و فلسطین

تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقه‌ی پرآشوب و بی‌ثبات خاورمیانه…

۰۵ آبان ۱۴۰۳

حمله‌ نظامی به ایران: «برکت»، «فرصت»، «فلاکت»

تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صف‌بندی‌‌های قابل تأملی واداشته…

۰۴ آبان ۱۴۰۳

گذارطلبی و نفی اصناف جنگ‌طلبی!

ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد. سه‌گانۀ…

۰۲ آبان ۱۴۰۳