زیتون- پرویز تناولی، نقاش و مجسمهساز شناخته شده ایرانی، قرار بود ساعت ۳ بامداد روز شنبه ایران را به مقصد لندن ترک کند اما در فرودگاه بینالمللی امامخمینی از خروج او از کشور ممانعت شد.
او در مورد علت ممانعت از خروجش از سوی حراست فرودگاه گفت که «اصلا نمیدانم به چه دلیل مانع خروجم از کشور شدند.»
تناولی توضیح داد که قصد او برای خروج از کشور ایراد سخنرانی در لندن بود؛ اما به گفته او «با وجود همه توضیحاتی که به آنها دادم باز هم پاسخ مشخصی ندادند و گفتند باید به اداره گذرنامه مراجعه کنم.»
این هنرمند که با خبرگزاری ایلنا گفتگو می کرد، ادامه داد که به اداره گذرنامه نیز مراجعه کرده اما «آنها نیز درباره علت ممانعت از خروجم اظهار بیاطلاعی کردند و گفتند در سیستمهای آنجا چیزی ثبت نشده است.»
تناولی با اشاره به اینکه برای خروج از کشور هیچ مشکلی ندارد، توضیح داد که «شاکی خصوصی، مدعی و بدهی ندارم که مانع خروج از کشور برایم باشد حتی نامهای نیز در این زمینه دریافت نکردهام.»
او در پاسخ به این سوال ایلنا که آیا به شما حکم یا نامهای ارائه شد که منع خروج از کشور در آن مشخص شده باشد، گفت:« خیر، وقتی از آنها خواستم تا نامه یا ابلاغیه منع خروج از کشور را به من ارائه دهند، گفتند باید درون پرونده باشد و وقتی خواستم پرونده را بررسی کنند، گفتند؛ آنجا پروندههای زیادی وجود دارد و نمیتوانیم در حال حاضر آنها را بررسی کنیم. سعی میکنیم در اسرع وقت به آن رسیدگی کنیم.»
تناولی قصد داشت در مراسم بزرگداشتی که برای او در موزه بریتانیا درنظر گرفته شده بود شرکت کند و بنا بود از کتاب اخیرش که درباره «تصویر زنان اروپایی در خانههای ایرانی» است و در انگلستان به چاپ رسیده؛ رونمایی شود.
تناولی درباره این مراسم توضیح داد:« در این برنامه قرار بود من و به همراه چندین هنرمند دیگر سخنرانی داشته باشیم که متاسفانه این اتفاق افتاد. این برنامه امروز ساعت ۳۰: ۱۴ عصر به وقت لندن قرار بود برگزار شود.»
او برای حل این مشکل به وزارت ارشاد و موزه هنرهای معاصر مراجعه کرده است؛ اما هنوز جواب مشخصی در یافت نکرده است.
به تازگی آثار این هنرمند در نمایشگاهی با عنوان «تناولی و ۵۰ سال هنر پاپ» در گالری شهریور به نمایش درآمده بود.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…