حاشیه‌هایی از راهپیمایی ۲۲ بهمن

زیتون- راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال نیز، همچون سالهای گذشته با حاشیه‌هایی همراه بود. بخشی از این حواشی توسط برخی خبرگزاری‌های ایران منتشر شده است.

تبلیغات زودهنگام اصولگرایان

تبلیغات وسیع اصولگرایان با پوسترهای زرد رنگ در روز ۲۲ بهمن از حاشیه‌های عجیب امروز بود؛ این در حالی است که هنوز زمان تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز نشده است.

جمع آوری بنرهای هاشمی

از بامداد امروز کلیه بنرهای فهرست خبرگان ۹۴، که حاوی تصویر رهبرانقلاب، هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی و مرحوم احمد خمینی، از مسیرهای راهپیمایی ۲۲ بهمن جمع آوری شد.

جمع آوری بنرهای این فهرست توسط برخی نیرو‌ها در حالی صورت گرفت که امروز اولین روز تبلیغات قانونی انتخابات خبرگان محسوب می‌شود و در این بنر‌ها بدون انتشار اسامی کاندیدا‌ها بر اصل شرکت در انتخابات با استفاده از آیات قران و تصاویر شخصیت‌های نظام که دو تن از آنان،  هاشمی و  روحانی کاندیدای انتخابات هستند، تاکید شده بود.

حضور مهمانان خارجی

در راهپیمایی امسال علاوه بر گروه‌ها و آحاد مردم کشورمان، گروه‌های از کشورهای همسایه نیز به جمع راهپیمایان پیوستند که بر این اساس، حدود ۱۵۰ نفر از اعضای گروه «مرکز تحریک و دفاع از ولایت؛ جامعه عروه الوثقی لاهور پاکستان» و همچنین بسیجیان هند، ‌ کشمیر و پاکستان با سر دادن شعارهایی تاکید کردند که حضورشان نشانه‌ای است از صدور انقلاب اسلامی به کشورهای منطقه.

علاوه بر این گروه تعداد دیگری از راهپیمایی کنندگان خارجی از کشورهای اروپایی و آفریقایی در راهپیمایی شرکت کردند.

حضور مرد حاشیه‌ها

محمود احمدی‌نژاد یکی از حاشیه‌ساز‌ترین چهره‌های مراسم سالگرد پیرزوی انقلاب بود؛ چراکه با میکروفونی در دست در هر خیابان برای مردم سخنرانی می‌کرد و در هر فرصت از جریان بهار و حرکت مستمر مردم برای عدالت سخن می‌گفت.

شعار مرگ بر جیبوتی هم به شعارها اضافه شد

از حاشیه‌های مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال اضافه شدن شعار «مرگ بر جیبوتی» و «مرگ بر آل سعود» در کنار سایر شعار‌ها بود البته این شعار‌ها عموما به صورت خودجوش و از میان خود مردم سر می‌گرفت.

مصاحبه‌های خاص صداوسیما

دیگر حاشیه مراسم امسال را می‌توان نحوه گزینش صداوسیما برای مصاحبه با شرکت‌کنندگان در راهپیمایی عنوان کرد. خبرنگاران تلویزیون در مراسم ۲۲ بهمن به صورت گزینشی اقدام به انتخاب مردم برای مصاحبه می‌کردند و معمولا هم شانس آن دسته از افرادی که لباس‌های رنگی، یا ظاهری آزاد‌تر داشتند برای قرار گرفتن جلوی دوربین بیشتر می‌شد.

مانور اسکیت‌سواران

حرکت و مانور اسکیت‌سواران و موتور سواران در مراسم ۲۲ بهمن امسال از دیگر حواشی راهپیمایی امروز بود.

توهین به دولت و هاشمی رفسنجانی به بهانه ۲۲ بهمن

یکی دیگر از مطالب مورد توجه راهپیمایی امروز توزیع تبلیغات، روزنامه‌ها و برگه‌هایی با عناوین مختلف بود. توزیع روزنامه‌ای تحت عنوان عبرت‌ها یکی از این نمونه‌ها بود که در ستون‌های مختلف آن بار‌ها به دولت و هاشمی رفسنجانی توهین شده بود.

این نشریه به اهانت به رئیس‌جمهور و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بسنده نکرده و در مطلبی با عنوان «مصطفوی کوچک را علم کرده که خمینی بزرگ را کنار بزنند» هجمه‌های بسیار را به سید حسن خمینی کرده است و مدعی شده سید حسن خمینی یادگار امام نبوده و اصل ولایت‌فقیه یادگار امام است.

ماشین‌‌های یک نهاد خاص مامور تبلیغ اصولگرایان

بیلبوردهای اصولگرایان زودتر از موعد خاص در میان مردمی که برای راهپیمایی حضور داشتند، توزیع می‌شد. نکته عجیب در تبلیغات این بود که پوسترها برای توزیع در ماشین‌های یکی نهادهای نظامی گذاشته شده بود.

این پوسترها به صورت تا شده به مردم داده می‌شد و ماموران از مردم می‌خواستند وقتی ماشین از آنها فاصله می‌گیرد، پوسترها را ببینند!

سازماندهی برای توهین به هاشمی

هاشمی رفسنجانی که از تقاطع خیابان والعصر و آزادی برای حضور سالگرد پیروزی انقلاب به جمع مردم پیوسته بود، تا تقاطع خیابان قریب همراه با راهپیمایان طی مسیر کرد.

زمانی که هاشمی قصد داشت راهپیمایی را ترک کند و سوار خودوری خود شود، عده‌ای حدود ۱۵ نفر از فاصله‌ای دور‌تر شعارهایی بر ضد او سر می‌دادند که این اقدام با عکس‌العمل حاضران از جمله یکی از مادران شهید و شعار «خامنه‌ای زنده باد – هاشمی پاینده باد» و «هاشمی هاشمی خدانگهدار تو» مواجه شد. نکته عجیب این بود که عده‌ای از مخالفان آیت‌الله هاشمی مجهز به بیسیم بودند.

حمایت علنی از ائتلاف اصولگرایان

سخنران و مسئول شعار یکی از گروه‌هایی که به صورت سازمان‌یافته در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت کرده‌ بود، در سخنانی تبلیغاتی به صورت علنی به حمایت از ائتلاف اصولگرایان پرداخت و تاکید کرد که همه باید به لیست کامل اصولگرایان رای بدهند.

photo_2016-02-11_19-59-11

نمایش نقش زن آمریکایی در راهپیمایی قم

جشن پیروزی انقلاب در شهر قم نیز با حاشیه‌هایی همراه بود اما یک حاشیه تا حد بسیار زیادی نسبت به دیگر حواشی پر رنگ بود و مردم هم آن را کاری زشت خواندند.

بخشی از راهپیمایان قم در خیابان صفائیه،‌‌ همان خیابانی که دفتر اکثریت علما و مراجع تقلید در آن خیابان قرار دارد، به یکباره با یک کارناوال روبرو شدند که گفته می‌شد کارناوال نمادین تفنگداران آمریکایی است که اخیرا در خلیج فارس دستگیر و سپس آزاد شدند.

در این کارناوال، نقش چند مرد که یونیفورم نظامی داشته و در جلوی سینه‌‌هایشان نشان پرچم آمریکا قرار داشت به نمایش گذاشته شده و توسط یک زنجیر زرد رنگ پلاستیکی اسیر شده بودند به نمایش گذاشته شده بود اما نکته‌ای که بیش از هر چیز به چشم می‌آمد، وجود نقش یک زن آرایش‌کرده در وسط چند مرد بود که همانند آنان یونیفورم نظامی و نشان آمریکا داشت. این زن که مثلا ملوان زن آمریکایی دستگیر شده در خلیج فارس بود، به صورت خاصی بدون حجاب و با آرایش غلیظ به نمایش گذاشته شده بود. بسیاری از مردم که این صحنه‌ها را می‌دیدند نسبت به این اقدام ابراز تأسف می‌کردند و می‌گفتند این کار حتی اگر با غیرمسلمانان باشد، غیر اخلاقی، زشت و نکوهیده است.

یکی از راهپیمایان می‌گفت، واقعا اگر ما بتوانیم باید ناموس غیرمسلمانان را با زنجیر به خیابان بیاوریم؟

شعارهای سخیف در سالگرد پیروزی انقلاب

در قسمتی از راهپیمایی امروز در قم، شعارهایی داده می‌شد که راهپیمایی ۲۲ بهمن را ، به حاشیه برد.

برخی از این شعار‌ها عبارت بودند از: «شاه به من گفت؛ چی گفت؟ در گوش من گفت؛ چی گفت؟ به انگلیس گفت؛ چی گفت؟ به آمریکا گفت؛ چی گفت؟ به همه جهان گفت؛ چی گفت؟ من از خمینی می‌ترسم؛ من از ملت می‌ترسم»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »