طرح جدید سنا برای تحریم ایران

زیتون- باب کورکر، رییس جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، طرح تازه‌ای را ارائه می‌کند که از جمله تحریم‌هایی را علیه افراد حقیقی و حقوقی در سپاه پاسداران، مرتبط با برنامه موشک‌های بالستیک و خرابکاری در فضای مجازی در بر می‌گیرد.EDA6AF58-C047-4280-B3DB-58ADAB45B9E3_cx14_cy16_cw85_w987_r1_s_r1
طرح تازه این سناتور ارشد، در عین حال درصدد احیای «قانون تحریم‌های ایران» (آی‌اس‌ای) تا سال ۲۰۲۶ است. قانونی که به نوشته رادیو فردا مجموعه‌ای از تحریم‌های تجاری، بانکی، انرژی و دفاعی را در بر می‌گیرد.
تحریم‌های اتمی مربوط به ایران پس از توافق اتمی، با اجرا شدن برنامه جامع اقدام مشترک، رفع شده‌اند، اما ایالات متحده هنوز تحریم‌هایی را در زمینه برنامه موشکی، «حمایت دولتی از تروریسم» و نقض حقوق بشر علیه شخصیت‌های حقیقی و حقوقی ایرانی اجرا می‌کند.
بنا بر اطلاعات موجود در وب‌سایت سناتور کورکر، این طرح در عین حال می‌تواند مانع از دسترسی موسسات مالی ایران به نقل‌وانتقالات با دلار آمریکا در کشور ثالث می‌شود. همچنین از وزارت‌های دفاع، خارجه، خزانه‌داری و مدیریت اطلاعات ملی آمریکا می‌خواهد تا هر دو سال یک‌بار، گزارشی از راهبرد مشترک ۱۰ ساله علیه فعالیت‌های ایران در خاورمیانه و شمال آفریقا ارائه کنند.
طرح تازه در عین حال دربرگیرنده تحریم‌هایی در زمینه تسلیحات است و جلوی انتقال و خرید و فروش سلاح‌های ممنوع به ایران و از ایران را می‌گیرد.
هرچند این طرح، یک طرح فراحزبی محسوب می‌شود، اما در حال حاضر تنها دو سناتور دمکرات از آن حمایت کرده‌اند که هر دو از منتقدان توافق اتمی با ایران به شمار می‌روند: سناتور باب مندز و سناتور جو منچین.
سناتور کورکر تاکید کرده او و حامیانش «به طور دقیق» در تلاش هستند تا «تحت هیچ عنوانی زبان و واژگانی استفاده نشود که به برجام ارتباط پیدا کند» چرا که در آن صورت «دولت می‌گوید ما می‌خواهیم توافق اتمی را زیر پا بگذاریم».
باراک اوباما در موارد مختلفی تاکید کرده است که هر طرح تصویبی در کنگره که به توافق اتمی و اجرای آن صدمه بزند را وتو می‌کند.
علاوه بر سنای آمریکا، نمایندگان جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آن کشور نیز سه طرح تازه را در ارتباط با ایران ارائه کرده‌اند که کاخ سفید گفته، رئیس‌جمهوری هر سه طرح را در صورت تصویب و ارائه وتو خواهد کرد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »