زیتون- هفته گذشته، هفتهای پر خبر برای خانوادههای زندانیان سیاسی بود. مهمترین خبر اما، خبر آزادی یا عدم تمدید مرخصی نبود؛ مهمترین خبر تکرار این واقعیت بود که زندانیان سیاسی و خانوادههای آنان هنوز در یاد مردم هستند.
عکسی که امین احمدیان، همسر بهاره هدایت روز گذشته در اینستاگرام شخصی خود، گذاشت سندی بر تایید این ادعاست.
به گزارش «زیتون» احمدیان در توضیح این عکس نوشت:
« زنگ زدن بیان پایین یه بسته برات اومده. نفهمیدم با کی هماهنگ کرده و چجوری فرستاده. فقط وسط کاغذ نوشته بود بهار»
در یاد و خاطر مردم باقی ماندن، برای زندانیان سیاسی و خانوادههای ایشان معنا و مفهومی دیگر دارد. از جمله برای خانواه بهمن دارالشفایی، جدیدترین زندانی سیاسی. مادر او هفته گذشته با انتشار نامهای سر گشاده در صفحه فیس بوک شخصی خود، خطاب به حسن روحانی از وی خواست تا همانطور که به دنبال حل و فصل مسائل بین ایران با جامعه جهانی است، نسبت به رعایت حقوق بشر و مسئله زندانیان سیاسی نیز توجه بیشتری نشان دهد. مادر بهمن دارالشفایی نوشت:« تنها برای حل مسئله هستهای نبود که به شما رای دادیم.»
عبدالفتاح سلطانی، وکیلی که طی سالهای گذشته وکالت بسیاری از زندانیان سیاسی را برعهده داشت، امروز(شنبه) به زندان باز میگردد. عبدالفتاح سلطانی که برای اولین بار پس از چهارسال و نیم به مرخصی آمده بود، در مجموع توانست تنها دوهفته در مرخصی بماند و امروز باید به زندان باز گردد.
سعید رضوی فقیه با زهم ، روز جمعه (دیروز) توسط زندانیان مالی زندان رجایی شهر مورد ضرب و شتم قرار گرفت. این دومین باری است که این زندانی سیاسی در زندان مورد آسیب جسمی قرار میگیرد. او که به رغم قوانین سازمان زندانها در زندان رجایی شهر در کنار زندانیان عادی نگهداری میشود، پیشتر نیز توسط دو تن از زندانیان عادی مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود. این بار نیز خبر آسیب دیدن او توسط زندانیان متهم در پرونده اختلاس منتشر شد تا دلیلی موجه باشد بر لزوم اجرای قانون تفکیک زندانیان. هرچند که تبعید زندانیان سیاسی به زندانهای عادی از جمله اقدامات رایج برای تحت فشار قرار دادن زندان سیاسی است. پیش از این نیز تنی چند از زندانیان سیاسی به زندانهای عادی تبعید شده بودند. از جمله این زندان-تبعیدگاهها، زندان کارون اهواز بود. مجید دری و سید ضیا نبوی از جمله زندانیانی بودند که به زندان کارون اهواز تبعید شدند؛ زندانی فاقد امکانات حداقلی.
اما اعلام خبر تعطیلی زندان کارون توسط رئیس سازمان زندان ها، خبری خوب برای زندانیان سیاسی که به این زندان تبعید شده بودند و زندانیان عادی که مجبور به گذران دوران حبس خود در این زندان بودند، به شمار میآید.
پس از آنکه بعد از کش و قوسهای فراوان قانون جدید مجازات اسلامی به تصویب رسید و اجرایی شد، امید به آزادی هرچه سریع تر زندانیان سیاسی در دلها به وجود آمد؛ هرچند که در عمل تعداد کمی از زندانیان سیاسی با استفاده از ماده ۱۳۴ (تجمیع مدت محکومیت) توانستند از زندان آزاد شوند. یکی از زندانیانی که اخیرا با استفاده از این ماده قانونی از زندان آزاد شده، مهندس امیر خرم بود. امیر خرم، که محکوم به هشت سال حبس بود، با اعمال این ماده از قانون مجازات اسلامی جدید، مدت محکومیتش به پنج سال کاهش یافت. او که عضو دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران بود، در آستانه پنجاه و چهار سالگی، روز پنج شنبه هفته گذشته از زندان آزاد شد.
مقایسه عکس امیر خرم، پیش از زندان و بعد از آزادی، توجه کاربران رسانههای اجتماعی را به خود جلب کرد. مقایسه این دوعکس نشان دهنده شرایط حبس برای زندانیان سیاسی است.