درخواست آرژانتین از دو کشور برای بازداشت علی اکبر ولایتی

زیتون– مقامات آرژانتینی که هنوز اصرار دارند ایران در انفجار «آمیا» دست داشته است، این بار از کشورهای شرق آسیا خواستند مهمان ایرانی خود «علی‌اکبر ولایتی» را تحویل بوینس‌آیرس دهند.
مقامات قضایی آرژانتین با ادامه طرح چندین ساله ادعای دست داشتن ایران در بمب‌گذاری مرکز یهودیان آرژانتین، این بار دستگیری و تحویل وزیر خارجه اسبق جمهوری اسلامی ایران را خواستار شدند.
27 تیر سال ۱۳۷۳ بود که مرکز همیاری یهودیان آرژانتین یا همان آمیا منفجر شد و ۸۵ نفر کشته شدند. 2332607_872
مقامات قضایی آرژانتین از آن سال اصرار دارند که ایران و حزب‌الله در پس پرده این انفجار بوده‌اند؛ ایران بارها این اتهام را رسماً رد کرده است. چندین نفر از مقامات وقت ایران از جمله «علی‌اکبر ولایتی» وزیر خارجه و «علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی» رییس جمهور وقت، پس از این ادعای آرژانتین در لیست افراد تحت تعقیب اینترپل قرار گرفتند.
امروز پس از آنکه خبر سفر رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام به سنگاپور و راهی شدن وی از سنگاپور به سمت مالزی برای دیدارهای رسمی در خبرگزاری‌ها منتشر شد، یک قاضی آرژانتین با صدر حکمی و با استناد به حکم اینترپل، از مقامات سنگاپور و کوالالامپور خواست، این مقام ایرانی را دستگیر کنند و به بوینس‌آیرس تحویل دهند.
مقامات این دو کشور هنوز واکنشی نسبت به این در خواست نشان نداده اند. هرچند به گزارش خبرگزاری فارس بعید است وزیر امور خارجه اسبق ایران بدون در نظر گرفتن امکان مطرح شدن چنین درخواستی، دست به سفر زده باشد.
حادثه آمیا به یک موضوع اختلاف داخلی در آرژانتین نیز تبدیل شده است. چندی پیش «آلبرتو نیسمان» بازپرس ارشد این پرونده، «کریستینا کریشنر» رییس‌جمهور وقت کشورش را به همدستی با ایران برای جلوگیری از انتشار اسناد دخالت ایران در این حادثه متهم کرد.
گفته‌های نیسمان با استقبال دولت اسرائیل روبرو شد ولی وی هیچ‌گاه مدرک ادعایی را از جیب خود بیرون نیاورد.
آلبرتو پارسال در خانه خود به طرز مرموزی کشته شد و پرونده قتل وی هنوز باز است.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »