زیتون– با حکم دادگاه، ۴۹ درصد از سهام مهاب قدس و ۴۷ درصد از سهام مپنا که یک سال پیش به آستان قدس رضوی واگذار شده بود دوباره به وزارت نیرو بازگشت و وزارت نیرو از سهامداران عمده این دو شرکت شد.
هجدهم شهریور ۹۲ حمید چیتچیان از لغو مصوبه دولت احمدینژاد در خصوص احداث راهآهن گرگان ــ بجنورد ــ مشهد بهدلیل فساد ۱۲هزار میلیارد تومانی خبر داده و گفته بود: «وزارت راه در برنامه داشت تا خط راهآهن گرگان ــ بجنورد ــ مشهد را با ۴هزار میلیارد تومان هزینه توسط کنسرسیومی چینی ایرانی اجرایی کند بهطوری که ۸۵ درصد منابع مالی پروژه از سوی چینیها بهصورت فاینانس پرداخت شود و برای ۱۵ درصد تأمین مالی بخش ایرانی، بخشی از نیروگاهها و اموال بیتالمال در وزارت نیرو بهارزش ۶۰۰ میلیارد تومان به پیمانکار واگذار شود.»
بهگفته این عضو کابینه دولت، در حقیقت بخشی از بیتالمال بهارزش ۱۲هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای واگذاری به پیمانکار این پروژه تخصیص پیدا کرده بود که تنها ۶۰۰ میلیارد تومان ارزشگذاری شده بود.
وزیر نیرو از طرح این مسئله در هیئت دولت و لغو مصوبه دولت گذشته خبر داده و گفت: «میخواستند بهجای ۱۵ درصد پروژه بیش از ۲۱ برابر پیشپرداخت و بیش از ۳ برابر ارزش کلی پروژه را از بیتالمال پرداخت کنند، مشخص است وقتی جلوی این تضییع بیتالمال گرفته شده، اعتراض آنها را بهدنبال دارد.»
جریان از این قرار بود که در دولت دهم مقرر شده بود که راهآهن گرگان ــ بجنورد ــ مشهد با فاینانس خارجی اجرا شود، بهصورتی که ۸۵ درصد تأمین مالی آن از سوی شرکت خارجی سرمایه گذار صورت گیرد و ۱۵ درصد آن از سوی دولت ایران تأمین شود.
دولت برای تأمین این ۱۵ درصد، با آستان قدس رضوی به توافق رسید که این نهاد نسبت به تأمین مالی سهم دولت در این پروژه اقدام کند و در عوض دولت سهام مالکیتی برخی شرکتهای دولتی را به آستان قدس رضوی واگذار کند.
یکی از این شرکتها که قرار بود سهام آن بابت تأمین مالی ۱۵درصدی طرح راهآهن گرگان ــ بجنورد ــ مشهد به آستان قدس رضوی واگذار شود، شرکت مهاب قدس بود.
در نخستین جلسه هیئت دولت در دولت یازدهم، در تاریخ چهارم شهریور ماه ۹۲ مصوبهای به امضای وزیران کابینه رسید که ۱۰ مصوبه دولت گذشته با این عنوان که متضمن ایجاد امتیاز خاص برای اشخاص حقیقی و حقوقی بود و یا تعهد مازاد بر اعتبار برای دستگاهها ایجاد مینمودند، لغو شد. خبرگزاری تسنیم خبر داد که با واگذاری سهام شرکت مهاب قدس به آستان قدس رضوی، ۴۹.۹۸ درصد سهام شرکت سرمایه گذاری صنایع برق و آب صبا که در مالکیت شرکت مهاب قدس بود، در عمل به آستان قدس رضوی واگذار شد.
یکی از شرکتهای بورسی که بخش قابل توجهی از سهامش در اختیار شرکت سرمایه گذاری صنایع برق و آب صبا است، گروه بزرگ مپنا است، ازاینرو ۴۷.۷۴ درصد از سهام مپنا نیز به آستان قدس رضوی واگذار شد و ترکیب هیئت مدیره این شرکت بزرگ ساخت تجهیزات نیروگاهی ایران تغییر کرد.
همچنین ۵۱ تا ۶۰ درصد سهام ۳۹ شرکت توزیع برق استانی، سهام عمده ۲۵ شرکت مدیریت تولید و بهره برداری نیروگاهها، بخشی از سهام ۴۴ شرکت آب و فاضلاب استانی، آبیاری و زهکشی و بخشی از سهام شرکتهایی چون شرکت مشانیر، شرکت حسابرسی برق تهران، شرکت نیرو ترانس، شرکت پارس سویچ و شرکت مهساپ در اختیار آستان قدس رضوی قرار گرفت.
یک سال این رویه ادامه یافت، تا اینکه وزارت نیرو موضوع را دوباره به دادگاه کشاند و پیگیر بازگشت سهام اعطا شده به آستان قدس رضوی شد تا اینکه در ۲ روز اخیر حکم دادگاه به نفع وزارت نیرو صادر شده و تمامی سهام های واگذار شده در فرآیند دو سال گذشته دوباره به وزارت نیرو بازگشت.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…