عباس کیارستمی: فیلمساز. نقاش. عکاس. معروفترین فیلمساز ایرانی که در ایران فیلمهایی درباره زندگی ایرانیان و ایران میساخت، و فیلمهایش در همه جای جهان نشان داده میشد جز ایران. وی در طول ۴۶ سال فیلمسازی ۴۰ فیلم ساخت که ۳۴ فیلم او در ایران ممنوع است. معروفترین ایرانی معاصر در جهان که تصویر زیبایی از ایران به جهان نشان داده است، منتهی چون مسئولان حکومت ایران دوست ندارند، تصویر زیبایی از کشورشان نشان داده شود، از او خوششان نمیآمد. وی در ایران به دنیا آمد، در ایران فیلم ساخت، در ایران بیمار شد و در پاریس مرد، و در جهان مورد تحسین قرار گرفت.
رجب طیب اردوغان: دوازدهمین و احتمالاً آخرین رئیسجمهور ترکیه و اولین سلطان حکومت آینده عثمانی ترکیه. اولین رئیسجمهور ترکیه، آتاتورک بود که ترکیه را به یک جمهوری لائیک تبدیل کرد، حجاب را در این کشور ممنوع کرد، دخالت دین را در حکومت حذف کرد و نود سال پس از او اردوغان بهعنوان یک رئیسجمهور مذهبی که همسرش باحجاب است، ثابت کرد که یک کشور اسلامی را که میتوان با زور لائیک کرد، با دموکراسی می توان بهطرف دیکتاتوری و با کودتا به سمت اسلامگرایی برد. حدود صد نفر از مخالفان نظامی وی در جولای ۲۰۱۶ به مدت نیم ساعت علیه او کودتا کردند، تاکنون ۱۵۰۰۰ نفر اخراج، دهها تن کشته، ده ها هزار نفر معلق، چندین جریان سیاسی منحل شده و برای مقابله با همان کودتای نیم ساعته، قرار است سه ماه وضعیت اضطراری اعلام شود. جمله قصار: «تانکها در خیابان خواهند ماند، ولی این به معنی حکومتنظامی نیست.»
حسن روحانی: حسن کلیددار. حسن فریدون سابق. هفتمین رئیسجمهور ایران از سال ۱۳۹۲ به بعد. وی موفق شد در بدترین سالهایی که همه درهای کشور بسته شده بود، با بهدست آوردن «کلید» رئیسجمهور شود، اما پس از باز کردن درها فهمید که پشت خیلی از درها چیز قابلتوجهی وجود ندارد. مخالفان دولت روحانی شامل مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان، قوه قضائیه، رهبر کشور، سپاه، ارتش، پلیس و سایر افرادی است که از حکومت ایران پول میگیرند، تا دولت ایران را از بین ببرند. وی در چهار سال اول ریاست جمهوریاش مشغول بازکردن قفل درها بود و در همان حال دولت دیگری مشغول قفلکردن همان درها شده بود. یک رئیسجمهور روحانی که روحانیون کشور مخالف او هستند، یک مقام سابق امنیتی که مقامات امنیتی نیز به از بین بردن او فکر میکنند.
مسعود رجوی: رهبر سازمان مجاهدین خلق ایران. وی در سال ۱۳۲۷ در طبس به دنیا آمد و در سن ۱۹ سالگی عضو سازمان مجاهدین خلق شد، وی از سن ۱۹ سالگی تا ۲۰ سالگی به دانشگاه تهران میرفت، محل زندگی او پس از ۲۰ سالگی، سه سال در خانه تیمی تا زمان دستگیری، هفت سال زندان تا آزادی، چهار سال زندگی در خانه تیمی پس از انقلاب تا فرار از ایران، چهار سال زندگی در خانه تیمی در فرانسه تا رفتن به عراق، وی از سن ۳۸ سالگی به مدت ۱۶ سال در یک اردوگاه نظامی در عراق زندگی میکرد و از سن ۵۴ سالگی به مدت ۱۴ سال است که کسی او را ندیده است. این رهبر مبارز از سن بیست سالگی تا پنجاه سال فقط با بازجو، زندانبان، زندانی و اعضای سازمان خودش ملاقات کرده و هیچ ایرانی معمولی و عادی را از بیست سالگی به بعد ندیده است. پس از چهارده سال در سال ۱۳۹۵ خبر مرگ او داده شد، ولی هیچکس آن را تائید یا تکذیب نکرده است.
محمود احمدینژاد: ششمین رئیسجمهور ایران در فاصله سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲. مردی که ثابت کرد که قرار گرفتن در عالیترین مقامات در ایران نه نیاز به شعور دارد، نه توانایی و نه اخلاق. او تلاش کرد که کشور و حکومت ایران را توسط قدرتهای جهانی از میان ببرد، اما علیرغم همراهی مجلس و رهبر ایران برای نابودی کشورشان، رهبران جهان مانع نابودی این کشور شدند. در زمان او درآمد کشور به دلیل افزایش قیمت نفت چهار برابر شد و درنتیجه مردم کشور سه برابر فقیرتر شدند. تنها چیزی که در دوران حکومت او افزایش یافت، تعداد صفرهای پول، میزان طلاق و تعداد فاحشه، معتاد و دزد بود. او بعد از جورج بوش مهمترین سیاستمداری بود که ثابت کردن احمق بودن هیچ منافاتی با رئیسجمهور بودن ندارد.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…