انکار پس از انکار
پالیزدار نخستین بار در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۷ طی یک سخنرانی در دانشگاه همدان اقدام به افشاگری علیه برخی از مقامهای عالیرتبه جمهوری اسلامی کرد. او به ویژه در سخنان خود از محمد یزدی و علی اکبر هاشمی رفسنجانی به عنوان کسانی یاد کرد که دست به فسادهای کلان اقتصادی زدهاند. پالیزدار به فاصله کوتاهی بعد از این سخنان دادگاهی شد و در نهایت با حکم ۱۰ سال زندان روبرو شد هر چند که این حکم هیچگاه به طور کامل دربارهاش اجرا نشد و وی با وثیقه ۳۵۰ میلیونی از زندان بیرون آمد. او حالا خود شاکی پروندهای است که سعید مرتضوی در جایگاه متهم آن نشسته است. دادستان سابق تهران از سوی پالیزدار متهم به گرفتن اقرار تحت فشار شده است. او به خبرگزاری ایلنا گفت که «از طرف مرتضوی تهدید به اعدام شدم.» طبق این نقلقول٬ مرتضوی به پالیزدار هشدار داده بوده « اگر نگویی هرچه که درباره مقامات سابق قضایی گفتهای دروغ بوده است خودم چهارپایه را از زیر پای تو میکشم و تو را اعدام میکنم.»
مرتضوی تنها درباره یکی از موارد مندرج در پرونده تامین اجتماعی و در دفاع از خود بابت پرداختهای غیرقانونی گفته است که به واسطه خوابالودگی در اواخر شب سهو قلم پیدا کرده و مبلغ ۶۰ میلیارد تومان در اختیار بابک زنجانی قرار داده است
او در این مصاحبه به بیان توضیحاتی هم درباره جریان دادگاه مربوط به شکایت از مرتضوی پرداخته که در نوع خود جالب توجه است. بنابر گفته پالیزدار زمانی که مرتضوی ادعاهای مربوط به تلاش برای اعترافگیری تحت فشار را انکار میکند٬ قاضی با نشان دادن عکسهای “کهریزک” میگوید شما اینها را هم منکر میشدی! شما همه چیز را منکر میشوی!» طبق این روایت قاضی از مرتضوی میخواهد که آخرین دفاعیه را انجام دهد و مرتضوی در آن لحظه از جای خود بلند شده و موقع ترک اتاق به قاضی میگوید که من عباس پالیزدار نیستم که با من با این لحن حرف می زنید، من یک نسخه از تمام اسناد و مدارک کارهایی که انجام دادهام را از کشور خارج کردهام٬ شما هیچ کاری نمیتوانید انجام دهید.
بی خبری دستگاه قضایی
ادعاهای پالیزدار درباره خروج اسناد و مدارکی توسط مرتضوی به خارج از کشور با ابراز بیاطلاعی سخنگوی قوه قضاییه روبرو شده است. غلامحسین محسنی اژهای امروز در مصاحبهای به این نکته اشاره کرد و گفت« چه نیاری هست به خارج بفرستد؟ باید دید این مدارک به نفع خودش است یا به ضرر خودش. در هر صورت چرا باید به خارج بفرستد؟» معاون قوه قضاییه همچنین با تاکید بر بیاطلاعی نسبت به چنین اقدامی توسط مرتضوی گفته که « ما این مطالب را از هیچ فرد رسمی و غیررسمی نشنیدیم و به نظر میرسد چنین چیزی معنا ندارد. حال اگر این مدارک علیه خودش باشد چرا باید ریسک کند و به خارج بفرستد، همینجا یا نابود میکند یا آتش میزند یا مخفی میکند. اگر به ضرر دیگران است، چرا او به خارج از کشور بفرستد و جرم جدیدی برای خودش دست و پا کند!» او صلاحیت پالیزدار را هم به عنوان یک منبع مستند برای بیان چنین ادعایی زیرسوال برد و گفت که « اگر پالیزدار گفته، او خودش در همین پروندهها زندانی بوده و قابل اعتنا نیست، چنانچه قائل اعتنا باشد، باید دید بر اساس چه مستندهایی این حرف را گفته است.» نکته مهمی که پالیزدار در سخنان خود پیرامون مرتضوی به آن اشاره کرده بود این بود که دادستان سابق با داشتن اسنادی از دوران تصدیگری خود عملا دست دستگاه قضایی را برای محاکمه خود بسته است و به همین دلیل هم پروندهاش بعد از گذشت حدود سه سال هنوز تعیین تکلیف نهایی نشده است. محسنیاژهای در پاسخ به سوالی پیرامون ارتباط میان تعلل در رسیدگی به پرونده مرتضوی و احتمال افشاگری از سوی وی گفته است که «چنین چیزی گفته نشده است و تا به حال ما نشنیده بودیم آقای مرتضوی بخواهد مدارکی را به خارج از کشور بفرستد.» معاون قوه قضاییه البته در نشست خبری روز یکشنبه خود تاریخ رسیدگی بعدی به پرونده مرتضوی را هم اعلام کرد و گفت که جلسه بعدی دادگاه قرار است «در تاریخ ۱۴ مهر ۹۵ برگزار خواهد شد و پرونده رفع نقص شده است.»
مرتضوی به واسطه پرونده بازداشتگاه کهزیرک به انفصال دائم از شغل قضا و همچنین ۵ سال انفصال از مشاغل دولتی محکوم شد اما شکایت سازمان بازرسی کل کشور به دلیل تخلفات وی در زمان ریاست سازمان تامین اجتماعی همچنان در حال رسیدگی است. پروندهای که نتیجه آن میتواند سرنخهای قابلاعتناتری از رابطه او با بابک زنجانی متهم دیگر فسادهای اقتصادی را نیز به دست دهد. مرتضوی تنها درباره یکی از موارد مندرج در پرونده تامین اجتماعی و در دفاع از خود بابت پرداختهای غیرقانونی گفته است که به واسطه خوابالودگی در اواخر شب سهو قلم پیدا کرده و مبلغ ۶۰ میلیارد تومان در اختیار بابک زنجانی قرار داده است. مرتضوی متحد محمود احمدینژاد برای زیر ضرب قراردادن علی لاریجانی و صادق لاریجانی نیز بود و بخشی از دلایل اصرار دستگاه قضایی در پیگیری پرونده وی را نیز میتوان ناشی از این اختلافهای و درگیریهای حاد سیاسی دانست.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…