آزادی ٢٣ نفر از کارگران مس خاتون آباد به قید وثیقه

زیتون- وکیل ۲۸ کارگر بازداشتی مجتمع مس خاتون‌آباد کرمان از آزاد شدن ۲۳ نفر از این کارگران به قید وثیقه خبر داد. دو روز پیش، اتحادیه جهانی صنایع در نامه‌ای به دولت ایران خواستار آزادی این کارگران شده بود.

2374329736_f43e09b591_z

«ایلنا»، شنبه «۲۴ بهمن» به نقل از سمیه محمودی، وکیل کارگران بازداشتی مجتمع مس خاتون‌آباد، از آزادی ۲۳ کارگر این کارخانه به قید وثیقه خبر داد «از قرار معلوم هر کدام از این کارگران در روزهای گذشته با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی از زندان شهر بابک آزاد شده‌اند». بر اساس این گزارش، پنج نفر از کارگران همچنان در بازداشت هستند و «قرار است به‌زودی به قید وثیقه آزاد شوند». این مجتمع متعلق به شرکت ملی صنایع مس ایران در خاتون‌آباد از توابع شهر بابک کرمان واقع است. کارگران این کارخانه در ماه‌های اخیر بارها در اعتراض به وضعیت استخدامی خود و ابراز نگرانی از مسئله «امنیت شغلی» دست به اعتراض زده و در مقابل فرمانداری تجمع کرده‌اند.

این ۲۸ کارگر نیز در ششم بهمن‌ماه پس از تجمع در اعتراض به اخراج ۱۷۰ کارگر قراردادی این کارخانه، توسط نیروی انتظامی بازداشت شدند. مدیریت مجتمع مس خاتون‌آباد در مهرماه گذشته با برگزاری آزمون استخدامی، از بین حدود ۳۰۰ کارگر این مجتمع ۱۵۰ کارگر را استخدام کرد و باقی کارگران بیکار شدند. در همین زمینه وب‌سایت حقوق معلم و کارگر نیز گزارش داده بود که این آزمون در حالی برگزار شد که، «بر اساس مصوبه شورای تأمین شهر بابک»، همه کارگران باید جذب مجتمع می‌شدند و تعدیل انجام نمی‌گرفت. دو روز پیش از انتشار خبر آزادی اکثر این کارگران بازداشتی، اتحادیه جهانی صنایع که از اعضای سازمان جهانی کار، ILO، وابسته به سازمان ملل است، در نامه‌ای به دولت حسن روحانی خواستار رسیدگی به وضعیت کارگران معترض مس خاتون‌آباد و آزادی بازداشتی‌ها شده بود. دبیرکل اتحادیه جهانی صنایع در نامه خود که در خبرگزاری ایلنا و وب‌سایت‌های دیگر انتشار یافت، اشاره کرده بود که او «به نمایندگی از اتحادیه جهانی کارگران صنعتی که ۵۰ میلیون کارگر در صنایع انرژی، معادن و تولیدی را در ۱۴۰ کشور نمایندگی می‌کند» این نامه را می‌نویسد و خواستار آن است که دولت ایران فورا برای آزادی ۲۸ کارگر معدن مس خاتون‌آباد مداخله کند و تضمین دهد که آنها آزاد خواهند شد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که در بقای آن نقش دارند، بسیار چالش‌برانگیز است. آیا می‌توان پذیرفت که کسانی که به دلایل مختلف به نظام دیکتاتوری

ادامه »

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است که انسان‌هایی عاشق، اندیشمند و بیزار از خشونت و

ادامه »

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه

ادامه »