دستور تشکیلاتی رسید؛

قالیباف آماده رقابت می‌شود

زیتون-سینا پاکزاد:حلقه مدیرانِ محمدباقر قالیباف روز شنبه ( دوم مرداد) با دعوت از زیرمجموعه‌های خود دستورالعمل‌های خاصی را به آنها ابلاغ کردند که بیانگر آغاز فعالیت غیرعلنی انتخاباتی است. تا به‌حال تصور بر این بود که کاندیدای ناکامِ ریاست جمهوری گذشته پس از ارزیابی فضای کشور درباره حضور در انتخابات تصمیم بگیرد اما شواهد حاکی از آن است که تصمیم وی برای ورود به گود رقابت‌های انتخاباتی یا نهایی شده و یا در آستانه نهایی شدن است.
مدیران ارشد شهرداری و اداره‌کنندگان رسانه‌های متعلق به این مجموعه هفته گذشته طی جلسه‌ای که در ساختمانی واقع در ضلع جنوبی میدان سروِ سعادت آباد برگزار شد در راستای دستیابی به ۲ هدف به همفکری و برنامه‌ریزی پرداختند. از جمله موضوعات مطروحه در این جلسه ایجاد و تثبیت موقعیت قالیباف به‌عنوان تنها نامزد اصولگرایان در انتخابات دور دوازدهم ریاست جمهوری بود و مورد دیگر شروع فعالیت‌هایی در راستای جلب نظر افکارعمومی نسبت به «کارآمدی» شهردار تهران.

فرمان حرکت به زنجیره‌ رسانه‌ای
خبرنگار «زیتون» به جزئیات بیشتری از این جلسه دست پیدا نکرده اما محتوای دیداری که چند روز پس از آن در روز شنبه ۲ مرداد ماه با زیرمجموعه‌های حلقه اولِ مدیرانِ شهرداری صورت گرفته نشان می‌دهد جلسات و برنامه‌ریزی آنها با قالیباف هماهنگ شده چه آنکه بعید به‌نظر می‌رسد آنها بدونِ چراغ سبز وی برنامه‌هایی را که در ادامه به آنهااشاره خواهد شد به نیروهایشان ابلاغ کنند.
تعیین نمایندگانی برای رایزنی با گروههای اصولگرا، انتخاب نمایندگانی ویژه برای رایزنی با جامعتین و علمای تاثیرگذار در قم، تهیه خوراکِ غیر سیاسی برای شبکه های اجتماعی با هدف جذب مخاطب، کار کردن بر روی نقاط ضعف کارنامه دولت و انتشار آن در رسانه‌های متعلق به شهرداری همچون همشهری، صبح نو، فردا، فرارو و…. از جمله موضوعاتی‌اند که در جلسه دوم به‌منظور اقدام و پیش‌بینی‌های لازم برای پیاده‌سازی‌شان مورد بحث قرار گرفته‌اند.

صبر لبریز شده شهردار برای هماوردی با روحانیِ حقوقدان

گویا عجله مجموعه شهرداری برای آغاز زودهنگام فعالیت انتخاباتی به‌حدی بوده که نتوانسته‌اند از بیرون آمدن اخبار مرتبط با این موضوع جلوگیری کنند، چنانکه سایت «پایش» نیز خبر داده که «محمد باقر قالیباف شهردار تهران نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال آینده خواهد شد.» این سایت به نقل از یک منبع مطلع می‌نویسد: «قالیباف به اصولگرایان اعلام کرده است، در صورتی که در جناح اصولگرا بر روی کاندیداتوری وی اتفاق نظر وجود داشته باشد در انتخابات سال آینده نامزد خواهد شد.
به نوشته این سایت «گفته می شود شهردار تهران با اشاره به فرصت کم تا زمان انتخابات از آنها خواسته برنامه خود را برای انتخابات سریع‌تر مشخص کنند.»
در عین حال محمدحسین قربانزاده دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت، حزب نزدیک به قالیباف و مدیرمسئول روزنامه همشهری در گفت‌وگو با پایش از تایید و یا رد خبر نامزدی قالیباف خودداری کرد و گفت تصمیم گیری در این باره هنوز زود است.

 می‌توان این گمانه را مطرح کرد که تصمیم قالیباف برای ورود زودهنگام به فعالیت‌های انتخاباتی تا حدی هیجانی نیز بوده و می تواند واکنشی به نوع رفتار دولت یازدهم با شهرداری و سخنان روحانی درباره شهرداری باشد

با این وجود وی در همین گفتگو نتوانسته تمایلش به ریاست جمهوری قالیباف را پنهان کند و گفته است: «از نظر شخصی، بنده مدل مدیریتی ایشان را برای بالاترین سطح مدیریتی کشور همیشه مفید به حال کشور و مردم می دانم.»
ابراز تمایل مدیرمسئول مشهورترین روزنامه تحت مدیریت شهرداری برای ارتقای مقام قالیباف در حالی است که روزنامه «صبح نو»، دیگر روزنامه متعلق به این مجموعه که چند هفته پیش راه اندازی شده است، روز شنبه با هدف گرفتن حسن روحانی وی را رئیس جمهوری چهار ساله معرفی و تیتر زد: «اولین رئیس‌جمهور یک دوره‌ای».
این گمانه از سوی رسانه متعلق به شهرداری ۲ روز پس از آن به تیتر یک این روزنامه تبدیل شد که روحانی در اجلاس جهانی شوراها و شهرداران ۲۰۱۶ گفته بود: «ما نگاهمان به آسمان است که خدا روزی برساند. شهرداری‌ها نیز نگاهشان به بلندمرتبه‌هاست که بالاتر بروند تا بتوانند پول تراکم بگیرند و کشور را اداره کنند.»
اگر چه در این اجلاس قالیباف نیز حضور داشت و بلافاصله در سخنرانی‌اش روحانی را به سخن گفتن از موضع اپوزیسیون متهم کرد که مشکلی را از کشور حل نمی‌کند اما روزنامه منتسب به وی نتوانست عصبانیتش را از موضع روحانی پنهان نگه دارد تا آنکه صراحتا در تیتر اول خود او را هدف گرفت.
با نگاهی به مجموعه این تحولات می‌توان این گمانه را مطرح کرد که تصمیم قالیباف برای ورود زودهنگام به فعالیت‌های انتخاباتی تا حدی هیجانی نیز بوده و می تواند واکنشی به نوع رفتار دولت یازدهم با شهرداری و سخنان روحانی درباره شهرداری باشد. این حدس زمانی قوت می گیرد که در تابستان و پاییز ۹۲ نیز شاهد رفتاری احساسی از سوی قالیباف بودیم. زمانی که وی پس از شکست در انتخابات انگیزه کار در شهرداری را از دست داده بود و کمتر انرژی برای اداره امور می گذاشت. ماجرای بی انگیزگی وی در آن مقطع به حدی بود که موجب دل‌خوری مسئولان نظام و فرماندهان سپاه نیز شد و این دلخوری‌ها با وی در میان گذاشته شده بود. بدین ترتیب بعید نیست با حمله اخیر روحانی به وی و با خاطره‌ای که او از عبارت «من سرهنگ نیستم، حقوقدانم» دارد برای رقابت با روحانی انگیزه پیدا کرده و تهییج شده است.
در این شرایط احمد حکیمی‌پور، عضور شورای شهر تهران معتقد است که اگر قالیباف می خواهد نامزد ریاست جمهوری شود باید از سمت فعلی خود استعفا دهد. وی در مصاحبه‌ای با شماره اخیر هفته نامه صدا گفته است: «اصلمان بر این است که آقای قالیباف اگر قرار است نامزد شود نباید در شهرداری بماند و نباید شهرداری را درگیر ریاست جمهوری کرد. ما فکر می کنیم یا ایشان کاندیدا نیست و اگر هست باید شش ماه جلوتر از ثبت نام کاندیداها از شهرداری کنار برود.»

یک گمانه دور از ذهن
با این وجود یکی از سایت‌های منتقد شهرداری فعالیت‌های وی را در راستای تصاحب کرسی ریاست شورای شهر عنوان کرده است. سایت «شهر ما» می نویسد: «سازمان‌دهی جدید در جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی از آمادگی این جمعیت برای ارائه یک فهرست انتخاباتی در انتخابات پیش روی شورای شهر تهران دارد. تشکیل گروه‌های فکری برای برنامه‌ریزی و انتخاب نامزدها برای حضور در فهرست انتخابات آینده شورای شهر بر این موضوع تاکید دارد. در این حال یکی از برنامه‌های این تشکل سرلیستی و بعدتر نشستن قالیباف بر صندلی ریاست شورای شهر تهران است تا مدیریت شهر تهران همچنان در دستان این تشکل باقی بماند.»

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

5 پاسخ

  1. سلام. در جمهوری اسلامی تعدادی هستند که حکم سیاهی لشگرهای انتخاباتهای ریاست جمهوری هستند و پاداششون هم پست هایی مانند ریاست نهادها ، نمایندگی مجلس، وزارت و امثالهم هست. یه زمانی این وظیفه بر عهده عسکراولادی و غفوری فرد بود ، بعداز اونها احمد توکلی و در حال حاضر قالیباف و محسن رضایی. شهرداری از سر امثال قالیباف و محمود هم زیاده چه برسه به کشورداری. اصولا در ایران بین شهروندان درجه دوم فرد مناسب برای کشورداری فراوون پیدا میشه اما در میان مقامات هیچ اما واقعا قیاس خاتمی و قالیباف قیاس مع الفارقه.

  2. شعارهای اولیه انقلاب را ملاک قرار ندهید .هدف غایی همه سیاسی کاران از جمله آقای بهشتی ، تصاحب قدرت بود و هست!!اگر غیر از این باشد بسیار باعث تعجب است!!
    و اما مقایسه قالیباف با رضایی و احمدی نژاد بسیار اشتباه است.بزرگترین تفاوت قالیباف با این دو جایگاه وتوجه خاصش به تکنوکراسی و بهای لازم دادن به آن است. تاریخ گواه است تکنوکراسی و دموکراسی مادر و فرزند هستند و امثال قالیباف چه بخواهند و چه نخواهند تمایل وافرشان به تکنوکراسی فرزندی به نام دموکراسی را آبستن خواهد بود. از اینرو شخصا بسیار مایلم که ایشان کاندید و پیروز میدان باشند. مروری به عملکرد رضا شاه،آتاتورک،چون دو هوان کره ای….نشان میدهد که علیرغم تضاد ذاتی شان با دموکراسی و مردم سالاری،عملکرشان به منتها علیه مردمسالاری ختم میشود!!دل بستن به امثال خاتمی و روحانی باد در غربال پیمودن است و بس!!!

  3. قالیباف یک مدیر نابغه و درجه یک است. لذا اگر قرار بر جمهوری اسلامی با ساختار حقیقی و حقوق فعلی باشد ریاست جمهوری او ۱۲ سال دیر شده و جاه طلبی هاشمی در ثبت نام – در حالی که قالیباف آمده بود و هاشمی می دانست او شایسته است – و آن کثافتکاری تقلب جایگزین کردن احمدی نژاد بجای کروبی از سوی دولت اصلاحات و فرستادن بدور دوم با اطمینان احمقانه که هاشمی براحتی شکستش می دهد باعث این همه مصیبت اضافی شد بر روی تلنبار ۲۷ سال – تا سال ۸۴ – مصیبت اریجینال قبلی. زیتون رسانۀ خوبی است. لطفاً عقلتان را ندهید به اصلاح طلبان تشنۀ قدرت و شدن مثل صفدر حسینی. من خودم ضدانقلاب دونبش لندنی هستم و قالیباف را بعنوان تنها مدیر در سطح جهانی جمهوری اسلامی ستایش مجانی و بی خبر او می کنم. من نویسندۀ وبلاگ دلقک ایرانی هستم. یا…هو

  4. آقای قالیبـاف هم درکاندیاتوری به آقای محسن رضـایی ملحق میشــود،
    باتمام ژست مدیریتی کـه داردوتوانست همین ژست رابه مردم انتقال دهـد، بنظرســاده لوح میــرســد…! برخلاف آن شعارهای اولیــه انقلاب که مرحوم شهیــد بهشتی گفتــه بودنـد، ماشیفتگان خدمتیــم نه تشنــگان قدرت، ظاهرا” جنــاب آقای ســردار قالیبـاف تشنــه قدرت انـد که این قــدرعجله دارنــد…! مضافا” ایشــان چطورفکرمیکننــد: باوجوداینکه خودگفتــه که درکف خیــابان مردم یعنی ملت را کتک میزده…همین مردم به او رای خواهنــد داد! ازآن طرف احمدی نژاد ازایشـان خوش فکرترهستنــد که هرگزکمک اصولگرایان را نمیخواست وهمواره مایل بود که مردم متوجــه بشوند که اصولگرایان ازوی حمایت میکننــد،

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

دستور تشکیلاتی رسید؛

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »