محاصره پایگاه ناتو در ترکیه

زیتون– حدود ۷۰۰۰ پلیس مسلح با خودروهای زرهی اطراف پایگاه هوایی اینجرلیک را که نیروهای ناتو از آن استفاده می‌کنند، محاصره کردند. یکی از وزرای ترکیه این تدابیر را «بررسی امنیتی» این پایگاه توصیف کرد.
از آنجا که هیچ توضیح رسمی داده نشده، گمانه‌زنی‌ها درباره وقوع یک کودتای جدید و یا بازدید یک مقام عالی‌رتبه بالا گرفته است.
پایگاه خبری حریت پیشتر گزارش داده بود که پلیس آدانا، شهر محل این پایگاه هوایی، نسبت به وقوع کودتای جدیدی هشدار داده است و نیروها به سرعت به حالت آماده‌باش درآمده‌اند. ورودی پایگاه هوایی مذکور هم بسته شده است.
نیروهای امنیتی مسلح به مسلسل و خودروی زرهی توما (TOMA) که مورد استفاده پلیس ضد شورش ترکیه است، در محل حضور دارند. خبرگزاری ایسنا نوشت که وزیر امور اتحادیه اروپای ترکیه در پیامی توئیتری از آدانا این تحولات را کم‌اهمیت جلوه داده و گفت: «بازرسی امنیتی در دست انجام است. ما داریم بازرسی امنیتی کلی انجام می‌دهیم. هیچ مشکلی وجود ندارد.» thumbs_b_c_22f51acbaf5b9df2a7c4b9738caa22ed
پیشتر خبری مبنی بر اینکه رییس ترک این پایگاه هوایی از دولت آمریکا در خواست پناهندگی کرده، منتشر شده بود.
برخی از حامیان رجب طیب اردوغان رییس‌جمهوری ترکیه ظاهرا در نزدیکی ورودی پایگاه تجمع کرده‌اند. با این حال، تجمع مذکور به نظر پر ازدحام و تنش‌آلود نبود. اخیرا تظاهراتی در آدانا برای تعطیل شدن پایگاه هوایی اینجرلیک صورت گرفت. پنج‌شنبه گذشته راهپیمایی گسترده‌ای علیه این پایگاه ناتو برگزار شد و مردم شعارهای ضد آمریکایی و ضد اسرائیلی سر می‌دادند. معترضان معتقد بودند که آمریکا در کودتای ناکام ۱۵ ژوئیه کشورشان دست داشته است.
پایگاه اینجرلیک از سوی ارتش‌های آمریکا و ترکیه استفاده می‌شود و نقش مهمی در کمپین بمباران ضد داعش به رهبری آمریکا در سوریه و عراق ایفا می‌کند. این پایگاه همچنین یکی از شش سایت ذخیره‌سازی ناتو برای تسلیحات هسته‌ای غیر استراتژیک آمریکا در اروپا محسوب می‌شود. میزان دقیق بمب‌های هسته‌ای که در این پایگاه نگهداری می‌شوند، مشخص نیست اما طبق گفته شاهدان عینی، حدود ۹۰ کلاهک در آن وجود دارد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »