جرم متهمان باید در دادگاه‌های عادلانه و علنی به اثبات برسد

مولوی عبدالحمید نسبت به تبعات منفی اعدام های اخیر هشدار داد

زیتون– مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، اعدام‌های اخیر تعدادی از زندانیان کرد و اهل سنت در ایران را «به‌ دور از دوراندیشی و سعه‌صدر» خوانده و خواهان برگزاری دادگاه‌های علنی و عادلانه برای متهمان شد.
او در خطبه‌های نماز جمعه امروز درباره «تبعات منفی اعدام» هشدار داده و گفت که در این مسئله «شرایط حساس منطقه» در نظر گرفته نشده است.
این اولین بار نیست که مولوی اهل سنت در جنوب شرق ایران به اعدام در ایران اعتراض می کند. او پیش از این هم چندین بار تاکید کرده بود که اعدام راه حل مناسبی برای مهار جرایم نیست؛ و در ۹ بهمن ۱۳۸۸ یک روز بعد از اعدام محمدرضا علی‌زمانی و آرش رحمانی پور، از نحوه برخورد حکومت ایران با اعتراض‌ها و انتقادها، افزایش اعدام‌ها و اعتراف‌گیری با اعمال فشار وشکنجه انتقاد کرده بود. n00051293-b
مولوی عبدالحمید در مورد تبعات منفی اعدام گفت: ««اعدام تبعات منفی بسیار زیادی دارد. با اعدام یک نفر، علاوه بر اینکه زن و فرزندانش بی‌‌سرپرست می‌شوند و مشکلات زیادی برای آنان به ‌وجود می‌آید، سبب ایجاد کینه و کدورت در دل‌ها نیز می‌شود.»
روز سه‌شنبه ۱۲ مرداد دست کم بیست زندانی که بنا بر گزارش‌ها عمدتا کرد و اهل سنت بودند در زندان‌های رجایی‌شهر و سنندج اعدام شدند.
مولوی عبدالحمید در نماز جمعه امروز زاهدان گفت که در موضوع اعدام‌های اخیر عده‌ای از هم‌وطنان کرد اهل‌سنت ما در زندان رجایی‌شهر کرج مسائل زیادی مطرح است.
او گفته است که در شریعت اسلام تلاش شده اعدام‌ها به حداقل برسد و به عنوان « یک شهروند ایرانی» پیشنهاد کرد که «قوانین جزایی در کشور باید مورد تجدیدنظر قرار گیرند و اعدام‌ها کاسته شوند و به حداقل برسند.»
مولوی عبدالحمید درباره سوء استفاده دشمنان از اعدام‌های اخیر هشدار داد و گفت: «علاوه بر استکبار جهانی، برخی از کشورهای منطقه نیز به امنیتی که در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، حسادت می‌ورزند و به هر قیمتی می‌خواهند این امنیت را از بین ببرند. لذا دست‌اندرکاران باید دوراندیشی و سعه‌صدر را مراعات می‌کردند.»
امام جمعه اهل‌ سنت زاهدان خواستار محاکمه متهمان در «دادگاه‌های علنی و عادلانه» شد و گفت: «ممکن است یک فرد یا گروهی مرتکب تندروی و افراط‌‌گرایی شود، کما اینکه امروزه جهان مملو از افراط‌گرایی است و در کشور ما نیز در بین شیعه و سنی افراد تندرو و افراط‌گرا وجود دارند. ما معتقدیم وقتی چنین افرادی دستگیر می‌شوند، اگر مباشرت در قتل داشته‌ و مرتکب آن شده‌اند، جرم آنها باید در دادگاه‌های عادلانه و علنی که در قانون اساسی آمده است، به اثبات برسد.»
او در پایان خطاب به اهل ‌سنت به ‌ویژه اعضای خانواده و بستگان اعدام‌ شدگان گفت: «توصیه ما به اهل سنت بالاخص کسانی که در این مساله متالم شده‌اند، آن است که احساسات خود را کنترل کنند و آرامش‌ خودشان را حفظ کنند.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. رساله های عملیه را نگاه کنید ، آخوند جز اعدام راه حلی نمی شناسد ، دنیا را هم میخواهد اداره کند ، البته که نگرانی از عاقبت کار هم بی تاثیر نیست !

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

جرم متهمان باید در دادگاه‌های عادلانه و علنی به اثبات برسد

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »