Categories: خبرها

انتقاد اعضای ارشد نهضت آزادی از نحوه دادرسی و عدم رعایت تشریفات قانونی اعدام های اخیر

زیتون-اعضای ارشد نهضت آزادی در بیانیه ای از نحوه دادرسی و عدم رعایت تشریفات قانونی «اعدام های اخیر تعدادی از شهروندان کشورمان» انتقاد کردند.

در این بیانیه که دبیرکل نهضت آزادی ( ابراهیم یزدی)  و مسئول دفتر سیاسی حزب (محمد توسلی)  از امضا کنندگان آن هستند، ضرورت « مبارزه و مقابله با افکار و جریان‌هاى تندروى بنیادگرا و تروریستى» یادآوری و تاکید شده که «اجراى آنها هنگامى در راستاى حفظ منافع و مصالح ملى خواهد بود و پشتیبانى مردمى را همراه خواهد داشت که قانونمند بوده و موجب نقض حقوق شهروندى افراد نشود.»

امضاءکنندگان بیانیه همچنین نسبت به «پیامد های سوء، در شرایطی که اتهامات سیاسی و امنیتی مطرح است و متهمین از اقلیت های قومی و مذهبی بوده‌اند» هشدار داده و نوشته اند که در این وضعیت «ضرورتا دادرسی بایستی دقیق تر، قانونی‌تر و در فضای شفاف و در حضور افکار عمومی و بصورت علنی صورت می گرفت.»

متن کامل  این بیانیه که در وب سایت «ندای آزادی» منتشر شده است به این شرح است:

در خصوص اعدام های اخیر جمعی از شهروندان زندانی لازم می دانیم، فارغ از صحت و سقم اتهاماتی که از طریق مراجع رسمی مطرح شده است، با توجه به بازتاب های گسترده آن در فضای عمومی، موارد زیر را اعلام و توصیه نمائیم:

طبق اصول قانون اساسی و سایر قوانین موضوعه، دادرسی عادلانه حق تمامی شهروندان ایران است و نوع اتهامات یا موقعیت و مذهب افراد نباید در شیوه رسیدگی به اتهامات آنان تاثیر داشته باشد. بر اساس گزارش های منتشر شده، نحوه دادرسى متهمین علنی، شفاف و عادلانه نبوده و تشریفات قانونی رعایت نشده است.

لذا این موضوع با توجه به شرایط منطقه موجب گردیده به شکاف های قومیتی و مذهبی در میان مردم دامن بزند، که این امر در تعارض با منافع و مصالح ملی است.

برای پرهیز از این پیامد های سوء، در شرایطی که اتهامات سیاسی و امنیتی مطرح است و متهمین از اقلیت های قومی و مذهبی بوده‌اند، ضرورتا دادرسی بایستی دقیق تر، قانونی‌تر و در فضای شفاف و در حضور افکار عمومی و بصورت علنی صورت می گرفت.

مبارزه و مقابله با افکار و جریان‌هاى تندروى بنیادگرا و تروریستى، اگرچه ضرورى است، اما اجراى آنها هنگامى در راستاى حفظ منافع و مصالح ملى خواهد بود و پشتیبانى مردمى را همراه خواهد داشت که قانونمند بوده و موجب نقض حقوق شهروندى افراد نشود.

محمد توسلی- احد رضایی – هاشم صباغیان – علی اصغر غروی – غفار فرزدی – هادی هادیزاده – ابراهیم یزدی

۱۹ مرداد ماه ۱۳۹۵

AddThis Website Tools

Recent Posts

مناظره: آیا مذاکره بدون اعتماد ممکن است؟مناظره: آیا مذاکره بدون اعتماد ممکن است؟

مناظره: آیا مذاکره بدون اعتماد ممکن است؟

به بهانه رسیدن نامه ترامپ به ایران

۲۳ اسفند ۱۴۰۳
آقای پزشکیان! یک دم نگاه کن که چه بر باد می‌دهیآقای پزشکیان! یک دم نگاه کن که چه بر باد می‌دهی

آقای پزشکیان! یک دم نگاه کن که چه بر باد می‌دهی

آقای مسعود پزشکیان دو روز پیش در مجلس از وضع و حال بغرنج کنونی کشور…

۱۴ اسفند ۱۴۰۳
راز ماندگاری جمهوری اسلامیراز ماندگاری جمهوری اسلامی

راز ماندگاری جمهوری اسلامی

حسن یوسفی اشکوری

۰۸ اسفند ۱۴۰۳

ابن­زبیر، کعبه و قبه­الصخره

«برای دوستدار راستین سینما، حسین سبزیان (م.)» مقدمه: مسأله در گزارش جنجال‌برانگیز یعقوبی (درگذشت: اوایل…

۰۷ اسفند ۱۴۰۳

به رهبر هشدار می‌دهم از لجاجت دست بردارد

مصطفی تاجزاده از زندان اوین:

۰۷ اسفند ۱۴۰۳

باید به نسل انقلاب مهسا اعتراف کنیم

در دورانی که رهبر حکومت به‌جای دانش‌افزایی و تدبیر، به دنبال افزودن سوخت و برد…

۰۷ اسفند ۱۴۰۳