زیتون- محمد رضا خباز نماینده پیشین مجلس و استاندار کنونی سمنان در گفت و گویی از ماجرای شکایتش از محمود احمدی نژاد و بازجویی او خبر داد.
خباز در پاسخ به این سوال که «مجلس هشتم پروندههای تخلف احمدی نژاد را به قوه قضاییه ارجاع داد اما او در دادگاه حضور نیافت علت این موضوع را در چه میدانید؟» پاسخ داد که احمدی نژاد تنها در برخی از جلسات دادگاه حضور پیدا نکرد. اولین احضار او به دادگاه در مجتمع قضایی تهران صورت گرفت و از آنجایی که عده زیادی از مردم و خبرنگاران در آنجا حضور داشتند و نسبت به او ابراز احترام و احساسات کردند شرایط برای بازجویی از او فراهم نبود بنابراین بازجو جلسه نخست دادگاه را بدون انجام بازجویی به جلسات آتی موکول کرد.
به گفته خباز در جلسات بعدی دادگاه، احمدی نژاد از در خاصی به دور از چشم خبرنگاران و مردم وارد اتاقی خاص شد و درست در این زمان اولین بازجویی و رسیدگیها اتفاق افتاد.
هرچند استاندار سمنان از اینکه پرونده در چه مرحله ای است و آیا حکم صادر شده یا خبر اظهار بی اطلاعی کرد.
نخستین شکایت مطرح شده از رییس دولت های نهم و دهم توسط ۱۲ نفر از نمایندگان مجلس صورت گرفت. محمد خباز یکی از آن ۱۲ نفر بود. شکایات صورت گرفته علیه احمدی نژاد در راستای اجرا نکردن قانون بود که در کمیسیون اصل نود و صحن علنی مجلس نیز مورد بررسی قرار گرفت لذا مجلس پروندههای مورد نظر را برای رسیدگی بیشتر به قوه قضاییه ارجاع داد. در مجموع شش پرونده از رییس جمهوری سابق به قوه قضاییه فرستاده شده است.
خباز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان «عدم رعایت قانون» را محور مشترک تمامی این شش شکایت دانست.
او در ادامه توضیح داد که به عنوان مثال یکی از مفاد قانون هدفمند کردن یارانهها این بود که ۵۰ درصد درآمدها به مردم و ۳۰ درصد دیگر به دستگاههای تولیدی اختصاص داده شود. خباز دامه داد: «دولت سابق از ابتدا از انجام این امر سر باز زد و با درخواستهای ما هم شرایط تغییری نکرد. با ادامه این روند، اکثر کارخانهها تعطیل شد که مقام معظم رهبری نیز در سخنان خود به این مسئله اشاره و فرمودند که ۶۰ درصد کارخانهها تعطیل و سایر آن ها هم زیر ظرفیت مشغول به فعالیت هستند.»
این نماینده سابق مجلس در ادامه این گفتگو افزود: «در همان شکایت اولیه علیه احمدینژاد، ۱۰ قانون را لحاظ کردیم که او رسما از اجرای آنها چشم پوشی کرده، بعد از مدتی بررسی و پیگیری به این نتیجه رسیدیم که نمایندگان از کانال مجلس قادر به پیگیری و رسیدن به نتیجه در این زمینه نیستند و به عبارتی دیگر “نمیتوانند کاری از پیش ببرند” زیرا در مجلس هشتم ما در اقلیت بودیم.»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…